Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

aktualizováno 
Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která má nekonečné množství variant. Jestli tomu budete říkat klopsy jako Zdeněk Pohlreich, nebo třeba karbanátky, to už je detail.

Mleté maso jednoduše osolte a opepřete. Mezitím namočte do mléka pár plátků toustového chleba, podle zkušenosti šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha mají pak klopsy ve výsledku lepší konzistenci, než když k mletému masu přidáte strouhanku.

Fotogalerie

K mletému masu pak rozklepněte ještě vajíčko a nastrouhejte trochu citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu. Případně ji můžete nakrájet nadrobno, pokud nemáte po ruce struhadlo, jako se to stalo Zdeňku Pohlreichovi při natáčení tohoto receptu pro pořad Rozpal to, šéfe!, jehož premiéru mohli vidět diváci Primy v neděli v podvečer. Poté směs promíchejte a přidejte i toustový chleba nasáklý mlékem, vše spojte dohromady a nechte chvíli odpočinout.

A na pánvi už si můžete připravovat omáčku s hlívou ústřičnou, se kterou budete hotové klopsy podávat, takže jim dodáte další rozměr chuti. Na pánvi osmahněte na trošce oleje šalotku a zalijte ji skleničkou bílého vína, které nechte trochu odpařit.

Pak k základu přidejte pokrájenou hlívu ústřičnou, dva bobkové listy, osolte, opepřete, případně můžete přidat trochu šťávy z telecího masa nebo vývaru, pokud máte. A větvičku tymiánu a trochu smetany, a pak nechte vše chvíli povařit. Poté podle potřeby dochuťte třeba citronovou šťávou a nasekanými lístky oregána.

Z mletého masa mezitím vyválejte kuličky, které promáčknutím zploštíte, a grilujte je na roštu potřeném vepřovou kůží. Podle potřeby otočte. Jakmile budou hotové, přidejte je na pánev s hlívovou omáčkou a můžete servírovat.

Autor:



Nejčtenější

Pršut nemusí být jen italskou specialitou. Můžete ho klidně vyrobit doma

Takto se suší kýta v Itálii.

Pršut, prosciutto, prostě sušená šunka je pochoutka, která pochází z Itálie. Vyrábějí ji i další výrobci v Evropě,...

Nemáte krmítko? Mrkněte se na ptáčky v živém přenosu z Makova

Během přímém přenosu z krmítka v Makově můžete vidět až 50 druhů ptáků.

Mrazy trápí nejen lidi, ale i malé ptáky. Ti pro udržování stálé tělesné teploty vynakládají obrovské množství energie,...



První česká akumulátorová vřetenová sekačka, která nebude rušit sousedy

Jediný řemen, který je v sekačce použitý, je pohon vřetene, válec se pohání...

Společnost Swardman představuje první sekačku na světě poháněnou dvěma elektromotory. Model Electra je také nejtišší...

Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také

Stojí za to se dívat zkušené thajské kuchařce pod ruce. Na videu k článku máte...

Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic jiného než o rychlé...

Známe absolutního vítěze soutěže o nejkrásnějšího psa

Absolutní vítěz: Sia

V pondělí 11. prosince dospěla do finále velká fotografická soutěž o nejkrásnějšího pejska. Ve 12:00 se zastavila...



Další z rubriky

Je to pizza, burger, anebo kebab? Ve Walesu mají nový gastronomický hit

Kombinace Giant Pizza Burgeru s hranolkami

Tři v jednom, tak by se dala charakterizovat nová vychytávka pouličního občerstvení, kde klasickou pizzu plní mletým...

Cibulky ve voskovém kabátku rozzáří stůl živými květy třeba na Vánoce

Kombinace odstínů mědi a čistě bílé barvy je velmi efektní. Když si navíc...

Možná jste na ně už narazili. Cibulky velkokvětých honosných hvězdníků potažené voskem připomínající barevné,...

Teplá kaše po ránu pohladí žaludek a dodá vše, co tělo potřebuje

Věra Strnadová, autorka řady sladkých i slaných receptů, objevila kaše jako lék...

Mohou být bez lepku i bez laktózy, takže pro mnoho lidí řeší jejich problémy s trávením. Mohou být sladké i slané,...

Hyundai i10 1,0   Family +
Hyundai i10 1,0 Family +

r.v. 2017, naj. 3 482 km, benzín
177 000 Kč (s DPH)



Najdete na iDNES.cz