Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Téma letošního Aqua-thermu: jsou úsporné domy mýtus, anebo realita?

  16:30aktualizováno  16:30
Veletrh Aqua-therm je nejlepší příležitostí poradit se o všech problémech, které vás trápí ve spojitosti s vytápěním. Najdete tu i zástupce Státního fondu životního prostředí, kteří dodají praktické informace k programu Zelená úsporám.

Veletrh Aqua-therm Praha 2010 se koná na Výstavišti Letňany od úterý 23. listopadu do soboty 27. listopadu. Na jednom místě se sešlo více než 300 vystavovatelů. Vedle informací z první ruky můžete na vystavené zboží získat speciální veletržní slevy.

"Letošní veletrh je zase o krůček dál, vidím, že se tu výrobci zaměřili hlavně na úsporné technologie," tvrdí František Kočí z pořadatelské agentury.

Aqua-therm

Aqua-therm Praha je největší odbornou akcí v oblasti úspor za teplo, plyn a vodu u nás. Najdete tu stánky všech prestižních výrobců v oboru topení, klimatizace či regulační techniky. Kromě toho můžete oslovit i nezávislé poradce oborových sdružení či neziskových organizací a dalších odborníků, kteří budou na veletrhu poskytovat bezplatné poradenství.

Přímo na veletrhu můžete také zdarma navštívit odborné semináře a prodiskutovat své problémy při stavbě či úpravách domů s odborníky z různých oblastí. Přednášky se budou zabývat tématy jako například Budovy s téměř nulovou spotřebou energie v roce 2020 - fantazie, či realita?, Problémy v zateplení bytových domů, Obnovitelné zdroje energie pro nízkoenergetické budovy, Tepelné čerpadlo jako moderní a ekonomický způsob vytápění a další.

Velké informační středisko má na veletrhu i Státní fond životního prostředí, který administruje dotační program Zelená úsporám. Bude radit jak získat peníze z Operačního programu Životní prostředí.

"Program byl kalkulován na dva až tři roky a přijímat se mělo asi tři tisíce žádostí," říká Dušan Fibinger ze Státního fondu životního prostředí. "Za poslední tři měsíce jsme ale přijali 30 tisíc žádostí, teď se pracuje na tom, aby se co nejrychleji vyřídily," popisuje Fibinger s tím, že tím vyvrací škarohlídské názory na úspěšnost programu.

Kompletní odborný program veletrhu najdete ZDE.

Autor:




Nejčtenější

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Německý boxer
Psi, kterým se jen tak nevybijí baterky. Jen pro páníčky plné energie

Hledáte parťáka, který vás donutí chodit na dlouhé procházky, běhat či začít s nějakým psím sportem? Prostě psa s energií na rozdávání? K těm, co potřebují...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Blecha pod elektronovým mikroskopem. Ilustrační fotografie.
PORADNA: Sousedčin kocour má blechy. Může je chytit i náš pes?

Moje sousedka má doma kocoura, který neustále courá ven, a často ho vidím drbat se. Je to starší paní a sama se zmínila, že má asi kocour blechy. Mám doma...  celý článek

Další z rubriky

Dýně pod svou slupkou ukrývají nasládlou dužinu, která má podle druhu různý...
Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy jejich hřejivá barva a chuť přijdou obzvláště...  celý článek

Někdy stačí špatně fungující radiátory jen odvzdušnit a je teplo.
PORADNA: Jak řešit zavzdušněné topení. Automatické ventily nepomohou

Stále se mi zavzdušňuje topení, nepomohly by mi automatické odvzdušňovací ventily? ptá se čtenář Martin. Podle odborníků je daleko lepší zjistit příčinu...  celý článek

Demi-glace se podává k masům.
Kosti na demi-glace nemusíte vařit dva dny. Návod krok za krokem

Některé profesionální recepty radí, že abyste dostali pořádnou omáčku demi-glace, musíte „táhnout“ kosti 48 hodin. Šéfkuchař Jiří Roith však tvrdí, že zhruba...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.