Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vyzkoušel chlazená jídla do mikrovlnky a zacloumalo mu to se žaludkem

  14:00aktualizováno  14:00
Jak probíhá redakční test MF DNES? Je to kulinární zážitek. Degustovali jsme pokrmy pro ty, kteří mají čas leda na to, strčit do mikrovlnky chlazené jídlo z krabičky. Obětním beránkem se stal redaktor Magazínu Jan Malinda.

Redaktor Jan Malinda testuje jako zástupce laické veřejnosti. | foto: video.iDNES.cz

Pětkrát svíčková, pětkrát lasagne, dvoje boloňské špagety, navrch halušky. V devět hodin ráno jsem takhle okázale nehodoval už zatraceně dlouho. Ale pozor, tohle není soutěž, kdo do sebe za pět minut napere víc švestkových knedlíků. Účastním se chuťové zkoušky, kterou pořádají kolegové z oddělení Test DNES. Za dvacet let otestovali už pět set různých výrobků. Dnes jsou na řadě chlazená jídla z krabice.

Čtěte ve čtvrtek

Test hotových jídel

Jak probíhá ochutnávání chlazených jídel určených pro ohřev do mikrovlnky.

Druhá část testu (už bez nás) se odehraje v laboratoři; zkoumán bude obsah soli a prověří se i deklarované hmotnosti masa a dalších složek. Teď je na řadě první část. "Jsem se na to připravoval celej víkend..." Tak na úvod žertuje Pavel Martínek, majitel restaurace Zájezd. Je tu též dovozce italských specialit, čas si udělaly odbornice na výživu nebo šéfkuchař pražské restaurace Kastrol Pavel Mencl. Celkem bude jídlo hodnotit deset účastníků.

Mě kolegyně Hana Večerková představí jako zástupce neodborné veřejnosti. "Jeden z těch lidí, kteří si takové jídlo občas z nedostatku času zakoupí, že?" otipuje si mě tázavě. Ehm, nepočítal jsem s tím, že tu budeme dnes bulvárně propírat moji mizernou životosprávu, ale s pravdou ven: před lety v Americe mi spoustu romantických večeří pro jednoho zachránily podobné rychlokrabičky The Hearty One. Po jointu a dvou pivech Corona to mělo vždycky parametry extratřídy.

Ale dost legrace. "Mějte na paměti, že výrobek, který v testu propadne, si přinejmenším pár týdnů moc lidí nekoupí. Kdežto vítěz testu si může výsledek umístit na obal," připomíná Hana Večerková.

A na stoly už se servíruje první z pokrmů ohřátých v mikrovlnce – svíčková. Jak to dopadlo, si přečtěte ve ve čtvrtečním Magazínu DNES.

Tady je ale pár tipů, jak se u takového testování vyvarovat chyb začátečníka:

  • Před testem se najezte! Vyplatí se vám to.
  • Na první předloženou porci se nevrhejte jako labrador.
  • K jídlu si nezapomeňte přivonět.
  • A do příštího rána si nic neplánujte. Noc bude dlouhá a probdělá...

Kupujete chlazená jídla do mikrovlnné trouby?

celkem hlasů: 2487

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 22. února 2014. Anketa je uzavřena.

Než toto, tak si radši objednám domů pizzu 1907
Opravdu jen jako největší nouzovku 457
Kupuji běžně a chutná mi to 123
Autor:




Nejčtenější

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

Další z rubriky

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.