Vyzkoušel chlazená jídla do mikrovlnky a zacloumalo mu to se žaludkem

  14:00aktualizováno  14:00
Jak probíhá redakční test MF DNES? Je to kulinární zážitek. Degustovali jsme pokrmy pro ty, kteří mají čas leda na to, strčit do mikrovlnky chlazené jídlo z krabičky. Obětním beránkem se stal redaktor Magazínu Jan Malinda.

Redaktor Jan Malinda testuje jako zástupce laické veřejnosti. | foto: video.iDNES.cz

Pětkrát svíčková, pětkrát lasagne, dvoje boloňské špagety, navrch halušky. V devět hodin ráno jsem takhle okázale nehodoval už zatraceně dlouho. Ale pozor, tohle není soutěž, kdo do sebe za pět minut napere víc švestkových knedlíků. Účastním se chuťové zkoušky, kterou pořádají kolegové z oddělení Test DNES. Za dvacet let otestovali už pět set různých výrobků. Dnes jsou na řadě chlazená jídla z krabice.

Čtěte ve čtvrtek

Test hotových jídel

Jak probíhá ochutnávání chlazených jídel určených pro ohřev do mikrovlnky.

Druhá část testu (už bez nás) se odehraje v laboratoři; zkoumán bude obsah soli a prověří se i deklarované hmotnosti masa a dalších složek. Teď je na řadě první část. "Jsem se na to připravoval celej víkend..." Tak na úvod žertuje Pavel Martínek, majitel restaurace Zájezd. Je tu též dovozce italských specialit, čas si udělaly odbornice na výživu nebo šéfkuchař pražské restaurace Kastrol Pavel Mencl. Celkem bude jídlo hodnotit deset účastníků.

Mě kolegyně Hana Večerková představí jako zástupce neodborné veřejnosti. "Jeden z těch lidí, kteří si takové jídlo občas z nedostatku času zakoupí, že?" otipuje si mě tázavě. Ehm, nepočítal jsem s tím, že tu budeme dnes bulvárně propírat moji mizernou životosprávu, ale s pravdou ven: před lety v Americe mi spoustu romantických večeří pro jednoho zachránily podobné rychlokrabičky The Hearty One. Po jointu a dvou pivech Corona to mělo vždycky parametry extratřídy.

Ale dost legrace. "Mějte na paměti, že výrobek, který v testu propadne, si přinejmenším pár týdnů moc lidí nekoupí. Kdežto vítěz testu si může výsledek umístit na obal," připomíná Hana Večerková.

A na stoly už se servíruje první z pokrmů ohřátých v mikrovlnce – svíčková. Jak to dopadlo, si přečtěte ve ve čtvrtečním Magazínu DNES.

Tady je ale pár tipů, jak se u takového testování vyvarovat chyb začátečníka:

  • Před testem se najezte! Vyplatí se vám to.
  • Na první předloženou porci se nevrhejte jako labrador.
  • K jídlu si nezapomeňte přivonět.
  • A do příštího rána si nic neplánujte. Noc bude dlouhá a probdělá...

Kupujete chlazená jídla do mikrovlnné trouby?

celkem hlasů: 2487

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 22. února 2014. Anketa je uzavřena.

Než toto, tak si radši objednám domů pizzu 1907
Opravdu jen jako největší nouzovku 457
Kupuji běžně a chutná mi to 123
Autor:

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Další z rubriky

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

OBRAZEM: Ty nejlepší fantastické pohledy z dronů na svět kolem nás

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby....

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby. Vše nafocené z ptačí perspektivy díky...

Polka vytvořila obal z bakterií a kvasinek. Můžete ho sníst

Biologický obal je vyrobený z přírodních látek a po použití jej můžete...

Polská návrhářka Roza Januszová vymyslela alternativu k plastovým obalům na potraviny. Je vyrobena z přírodních látek a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz