Diskuze
Testujeme kurzy vaření: v Ola Kala užijete legraci s nádechem Francie
Děkujeme za pochopení.
odil
Kurz u Pana Stifta
Se slzou v oku vzpomínám na kurz vaření v Radisson SAS -Alcron s Panem Stiftem. Kurz probíhal v banketové kuchyni hotelu Alcron, předem jsme dostali recepty, které jsme si i prakticky vyzkoušeli ve 3 skupinkách po 4 účastnících. Používali jsme vysoce kvalitní suroviny, např. dančí svíčková pro carpaccio či Grand Marniere na Tart Tatin. Pan Stift nám prozradil spoustu "fint". Co jsme si uvařili, to jsme si snědli. pro posilnění jsme měli k dispozici dobré víno. Na závěr nám Pan Stift předvedl kuchyni hotelu a seznámil nás s provozem. A pak byla připravena ještě kompletní večeře, včetně dezertu. Kurz běžel cca před 2 lety a stál kolem 4.500 kč - vzhledem k tomu, co všechno bylo zahrnuto do ceny, bylo to "za hubičku". A pan Stift je nejen výborným kuchařem, ale i lektorem.
woody.birch
Viz "Petr a pár devítek"
Byznys kurzy ve stylu "Hošanů v akci" bych asi nemusel. Ale celá série mi skutečně připadá dost tendenční.
A ona i ta úroveň frekventantů je dost zásadní. V jedné hříčce řešil Spejbl s Hurvínkem, co to znamená: "Vezmi dvě vejce, rozbij je a utři". Pokud je to kurz zaměřený na nějaké speciality, pak budu předpokládat, že účastníci tuší, jak se krájí cibule, nebo škrábou brambory.
PS: U nóbl kurzu sice leccos může být předpřipravené, ale neměl bych moc dávat najevo, že mým hlavním zdrojem je "convenience food".
Uphillman
:D
Asi si taky založím školu vaření. Vidím, že je to slušně placený džob. Umím utopence, čilli con carne a řízek. Za tři stovky vás to naučím, aji certifikát napíšu. Vytisk bych ho, ale odešla mi tiskárna. Jjsem disgrafik a tak nebude certifikát zrovna na ukazování, no ale nekupte to za ty prachy. :D
chudacek.blbecek
Re: :D
No když tomu budeš říkat čilli, moc lidí se ti tam nepohrne
flames828
...
Sem se právě chtěl zeptat a z článku to absolutně není patrno - jak moc musím umět vařit/nevařit, aby měl pro mě kurz smysl? Vaření mě baví, ale podle receptu toho moc většinou neudělám, spíš tak nějak dělám náhodné variace nějakých základů, nebo náhodně míchám suroviny na těstoviny tak dlouho, dokud mi to nezačne chutnat atd. Nebudu tam případně za imbecila?
SuperOndra
Re: ...
Nevím jak na ostatních kurzech, ale ty Prakulí jsou udělaný tak, aby si z nich odnesl každý něco. To znamená jak profík, kterej si chce rozšířit obzor a lektor, kterej je na daný téma nejlepší v ČR, mu vysvětlí všechno co potřebuje, tak úplný začátečník, který se učí krájet cibuli. K lektorovi je tam vždycky ještě minimálně jeden kuchtík a zástupce Prakulu (třeba pan Vaněk), takže odbornost a dostatek pedagogů je zajištěna... Bát se nemusí nikdo, je to přátelský a uvolněný a je na každým, co si z toho chce odnést. Howhg :)
Petr9999
Je mi to jedno, ale ....
Nemohu se zbavit dojmu, že skupina tří testů je tak torchu hodně odfláknutá a povrchní novinářska rutina jen proto mít čtivou senzaci a asi i prachy. Gradace od "nejhoršího" k "nejlepšímu? Nechci fabulovat, ale že by to tak trochu bylo na objednávku? IDnes se takovou to novinářskou kvalitou brzy dostane na články úrovně Blesku. To, že uplně vynachala madam důležitého hráče Prakul, u čerstvé školy vaření fotila jak skrytou kamerou a vše bylo apriory špatně, u Chef parade jsou najednou oficiální fotky a špinavý Žižkov jí nevadí, v Ola Kala už je to vlastně jedno bylo to prostě fajn? Byl jsem ve všech zmíněných školách vaření a každá má sve pro a proti, ale takový to bulvární triptich klobouk dolů!
Uphillman
Re: Je mi to jedno, ale ....
Vy jste kurzový turista, jak vidím. :)
barberode
Kurzy vareni
Jako profesionalni kuchar nebo i amater bych osobne asi na takovy kurs v Cechach nesel, a pokud bych sel tak mozna, kdyby to predvadel francouzky kuchar nebo nekdo , kdo ma zkusenost dle dane kuchyne v zahranici. Za ty penize muzete mit takovyto kurs i treba v Melbourne v Australii, kde vas nauci jak se vari ve svete, za 4 hodiny tu zaplatite 100 AUD a jeste dostanete lahev vina a certificate. Takze nic moc, ale kdo ma penize a chce je utratit tak proc ne, mozna lepsi nez jit do restaurace a dostat vsechno naservirovane az pod nos, a bez zabavy s varenim.
Želvoun
Re: Kurzy vareni
Oh počkej, tenhle týden ale zrovna nemám cestu do austrálie :/
ladaxxt
hehe...
zdá se, že tendle seriál se stane bestcelerem..
chataricek
Vážně článek
hodný titulní strany ...
a.je.to
fotky
vždyť na těch talířích na fotkách vůbec nic není. Jídlo které nemá aspoň 200g. kus masa není jídlo
username
Re: fotky
to je blbost, také mám rád flákotu, ale na podobných kurzech nemá smysl dělat mega porce, ale spíš mnoho malých, jinak byste puknul
SuperOndra
A co Prakul?
Na Prakul se tu nějak "zapomnělo", ne? A seriál tak trošku gradoval... Od provaru až k nebeským kulinářským zážitkům (přímo úměrně se zkracovala i délka "recenze"). iDNES rulez!! :(
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...
Prodej rekreační chaty na Prostřední Bečvě, místní část Bacov
Prostřední Bečva, okres Vsetín
3 500 000 Kč