Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Česká firma dobývá Asii poté, co čínský velmistr nepřekonal její zámek

  17:00aktualizováno  17:00
Česká patentovaná vložka PRO se stala jednou z pěti z celé Číny, kterou se nepodařilo ve veřejném testu překonat pomocí nedestruktivních metod. Vítězství, o kterém mimo jiné informovala čínská celostátní televizní společnost CCTV, firmě TOKOZ zajistilo dlouhodobou spolupráci s důležitými distributory v této lokalitě.

Lockpicking, tedy „zlodějské“ překonávání zámků, patří v Číně mezi oceňované dovednosti. Mistrovství takzvaných lockpickerů se kromě odborné veřejnosti účastní také bezpečnostní složky, policisté nebo armádní činitelé, kteří studují postup soutěžících pro vylepšování bezpečnosti vlastních systémů.

Fotogalerie

Na překonání české vložky PRO byl navíc shodou okolností vylosován aktuální mistr Číny v lockpickingu, takže jeho neočekávaný neúspěch byl pro přítomné publikum velkým překvapením.

„Výsledky takové soutěže rozhodně hýbou odbornou veřejností po celém světě a je to nejúčinnější prezentace českých vynálezců,“ říká Petr Neuvirt, obchodní ředitel pro zámky a kování společnosti TOKOZ.

„Vyspělost a chytrost čínských specialistů je na velmi vysoké úrovni a neobstojí před nimi celá řada prestižních světových výrobců. To, že česká vložka porazila uznávaného mistra Číny, se mezi čínskými odborníky hodně řešilo. Naše výrobky na sebe strhly pozornost a i díky tomu se nám podařilo uzavřít dlouho projednávaný lukrativní kontrakt, který nám zajistí důležité místo na čínském trhu. Spolupráce v první fázi přinese tržby ve výši 400 tisíc dolarů.“

Firma se pochopitelně zabývala také rizikem možného kopírování. Výrobky společnosti se totiž potýkaly s nekvalitními napodobeninami již v minulosti, zejména v segmentu visacích zámků, kde dominuje. V tomto případě se však plagiátů neobává.

„Plagiátorství v budoucnu vyloučit nemůžeme, nicméně se nebojíme, že by k němu mělo dojít brzy. Nemá smysl kvůli tomu vstup do Asie odkládat, zvláště pokud se nejedná pouze o čínský trh,“ uvádí Neuvirt.

Autor:




Nejčtenější

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Další z rubriky

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.