Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

V New Yorku najdete šest z deseti nejlepších amerických restaurací

  15:38aktualizováno  15:38
Podle nejnovějšího žebříčku sestaveného gastronomickými odborníky se sice vítězem třetího ročníku ankety serveru The Daily Meal stal kalifornský podnik The French Laundry šéfkuchaře Thomase Kellera. Ale hned šest z deseti nejlépe hodnocených restaurací najdete v New Yorku.

Šéfkuchař Thomas Keller v kuchyni své restaurace Per Se v New Yorku kontroluje uvařené jídlo. | foto: ČTK

Podle agentury Reuters se stal vítězem třetího ročníku ankety serveru The Daily Meal kalifornský podnik The French Laundry v Yountville. Restaurace patří ke světovým gastronomickým stálicím a do čela žebříčku se vyhoupla z loňského pátého místa. Její šéfkuchař Thomas Keller ji koupil v roce 1994 a od té doby díky ní posbíral řadu ocenění. Například průvodce Michelin jí dává nejvyšší možné hodnocení, tedy tři hvězdičky.

Americkou kulinářskou Mekkou je ovšem jednoznačně New York. Podle nejnovějšího žebříčku sestaveného gastronomickými odborníky se tam nachází hned šest z deseti nejlépe hodnocených restaurací.

Žebříček stovky nejlepších podniků v USA pro server věnovaný dobrému jídlu sestavuje 150 lidí z oboru; jsou mezi nimi například kritici restaurací, bloggeři i novináři. Letos rozhodli o tom, že top ten suverénně ovládl New York. Hned za vítězem se totiž na druhém až pátém místě seřadily tamní restaurace Gramercy Tavern, Le Bernardin, Momofuku Ssam Bar a Eleven Madison Park.

"Většina šéfkuchařů New York stále považuje za nejprestižnější kolbiště, na němž mohou prokázat svůj talent a schopnost vést podnik," komentoval výsledky zástupce serveru The Daily Meal Colman Andrews.

Autor:



Nejčtenější

Zachraňte medvědí česnek, zní na sociálních sítích. Nájezdníci ho ničí

Nasbírané listy medvědího česneku s květy. I ty jsou jedlé.

Sběrači módního druhu česneku často trhají celé rostliny tak, že zničí i poupata. Tím, že nemají čas vykvést, zabrání...

Císařským řezem vytáhl rybář z mrtvého žraloka téměř stovku mláďat

Císařským řezem vytáhl rybář téměř 100 mláďat z mrtvého žraloka

Během pouhých devíti minut dostal rybář Mathew Orlov na australském pobřeží z břicha mrtvé žraločí matky téměř stovku...



Nezapomeňte pohnojit trávník, zesílí a nedá prostor pampeliškám

Na malé plochy si vystačíte s ručním rozmetačem.

Kdo se pokouší udržet svůj trávník bez plevelů, neměl by ho na jaře opomenout pohnojit. Po zimě zesílí a až začnou...

Hasiče volali k mývalovi otupělému marihuanou. Stačilo nechat ho vyspat

Mýval se dostal k zásobám konopí a přehnal to s konzumací. Stačilo nechat ho...

Zoufalá majitelka mývala v americkém státě Indiana se uprostřed noci obrátila na hasiče, protože její zvíře bylo pod...

Britskou královnu podle médií zasáhla smrt milovaného psa

Na této oficiální fotografii vydané Buckinghamským palácem k jejím 90....

Britskou královnu Alžbětu II. hluboce zasáhla smrt posledního z jejích milovaných psů, píše britský tisk. Pes plemene...

Další z rubriky

Ukliďme Česko a jaro bude ještě krásnější. V sobotu se hodí každá ruka

Do úklidů se zapojují i děti, loni bych byla úctyhodná polovina z celého počtu...

První jarní sluníčko nekompromisně odhalí odhozené petky či jiné odpadky, stejně jako černé skládky, tedy rádoby...

Žádné práce na zahradě ani praní aneb co byste neměli o Velkém pátku dělat

Na Velký pátek podle tradice neperte.

Pětašedesát let nepatřil mezi státní svátky, z kalendáře ho vyškrtli komunisté. Před třemi roky se díky převaze...

Jak na velikonoční mazanec. Vyzkoušejte postup krok za krokem

Velikonoční mazanec

Mazanec či velikonoční bochník je bochánek pečený zpravidla na Velikonoce ze sladkého kynutého těsta. Pečení mazance...

Najdete na iDNES.cz