Pohlreichova rychlá svačina z grilu: topinka se španělskou šunkou

aktualizováno 
„Když v jedné hospodě na Mallorce můžou servírovat jen chleba se šunkou a nic jiného a každý den tam na to přijede 250 lidí, bude to pro nás taky tak dobrý,“ věří Zdeněk Pohlreich. Topinka z grilu s česnekem, rajčetem a španělskou šunkou je tak prostá, že o to více dá vyniknout chuti vybrané šunky.

Topinka s česnekem, rajčaty a španělskou šunkou připravená na grilu | foto: Prima TV

Tuto rychlou svačinku připravíte na grilu jen tak mimochodem a přitom si luxusně pochutnáte. Zasytí tedy i náročné strávníky. Jen musíte vybrat opravdu dobrou, na jemné plátky nakrájenou sušenou španělskou šunku. Pak stačí už jen dobrý chleba, česnek, rajčata, olivový olej, sůl pepř a struhadlo.

Fotogalerie

Chleba pokrájejte na plátky, které z obou stran dostatečně pokapejte olivovým olejem a dokřupava je opečte. Také z obou stran.

Mezitím si do mističky nastrouhejte rajčata podle počtu topinek. Každé rozpulte a do misky strouhejte jen dužninu, směrem od rozkrojeného středu. Slupku, která vám zůstane v ruce, vyhoďte. Vzniklou kašičku ochuťte pepřem a solí a promíchejte.

Hotové topinky pak klasicky „očesnekujte“ stroužkem česneku, navrch rozetřete nastrouhaná ochucená rajčata a přidejte velkorysou porci španělské šunky. Přihoďte pár lístků rukoly a užijte si tu báječnou chuť.

Jasně, Zdeněk Pohlreich tyto topinky připravil přímo u zdroje, na kamínkové pláži ve slunném Španělsku, kde musí báječně chutnat všechno. Vůbec celý 5. díl Rozpal to šéfe, ve Španělsku!, odvysílaný v neděli v podvečer, je natolik prodchnutý atmosférou naprosté volnosti, bezstarostnosti a báječných chutí, že byste všeho nechali a vyrazili k moři také. Ale to neznamená, že si takovou dobrotu nemůžete připravit na grilu u vás na terase nebo na dvorku.

Autor:

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Burgery, panenka i zelenina. Další várka příspěvků do grilovací soutěže

Hovězí hamburger s vlastními houskami

Nejnovější přispěvatelé do naší soutěže pokryli široké grilovací spektrum. Vedle burgerové klasika...

Čtenářské recepty: Grilovaný čerstvý tuňák s opečenými bramborami

Tuňák s pečenými bramborami a rajčatovým salátem

V dalším dílu naší grilovací soutěže přinášíme recept, který udělá radost všem milovníkům ryb....


Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Plasty by nám měly jen sloužit. Bohužel je dnes pijeme, dýcháme i jíme

Ilustrační snímek

Zvykli jsme si pít z plastů i jíst z plastů. Ale situace se změnila. Teď plasty pijeme, dýcháme i jíme. Svět řeší, jak...

Další z rubriky

V roce 2035 půjde díky třídění na skládky jen deset procent odpadků

Velké kusy papíru popeláři hodí do vozu. Malé papírky nechávají doúklidové...

Jestli lidem v Česku něco jde, tak je to třídění odpadových obalů. Ale přesto na skládkách stále končí necelá polovina...

Pohlreich ukázal, jak i z nenáviděných fazolí uděláte atraktivní polévku

Fazolová polévka se salsicciou

Zeptejte se dětí, zda můžete uvařit něco z fazolí. Odpovědí vám bude jen nesouhlasné mručení. Přitom po fazolové...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

Najdete na iDNES.cz