Diskuze
Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli
Děkujeme za pochopení.
J58a55n 17V16e72s64e49l31ý
Dočetl jsem odpověď první otázky a dál už ne. I v článku o jídle se kope do prezidenta. Ubohost
J24i25ř96í 16K10á25b64r33t
Malinko mi vadí,že je napsáno,že jsme 40 roků vařili ze špatných potravin.Teď je vše zdravé,že nevíme,kdy nás to porazí!Mléko,tvaroh,jogurty,maso,uzeniny atd.
A32l71i24c78e 86N66o59v95á52k69o59v97á
Neměli jsme možná tolik surovin na výběr, ale ty které byly dostupné, nebyly geneticky upravené, byly z našeho českého zemědělství a nebyla to z 50% éčka.
V16l58a90d41i79m70í36r 19K12o15n40e93č59n22ý
Ta mnozstvi jsou v klidu. Jedu podle Vasich kucharek ale s mnozstvim si hlavu nedelam. Stredne velka cibule nebo lzice masla - je mi to jedno, delam to od oka a stejne to v 99% pripadu "vyjde". Krasa je v jednoduchosti a dodrzeni postupu a skladby surovin. Pak je vysledek zaruceny.
M93i88c33h30a35l 41M10i62l29l47e51r
varit jsem se naucil, kdyz mama a teta rozhodly, ze my kluci musime do kurzu vareni a prihlasily nas do Narodaku k pani Urbanove. Oba dohromady, snad abychom se nebali a neutekli odtamtud.
Predtim uz ale nase babicka pridrzovala vnoucata k vareni - livance, omelety, bramboraky, sugo al pomodoro, rizky...vanocni cukrovi!
Umeni varit se mi moc vyplatilo kdyz jsem se usadil v Australii, protoze jsem se umel postarat sam o sebe a nemusel navstevovat zadne rodiny s vdavekchtivymi slecnami jen proto, abych si pochutnal na domaci kuchyni. Uvaril jsem si sam.
Manzelka (neni Ceska) varit umi, ale na ceska a vubec evropska jidla jsem doma sefem ja.
Varim stylem - otevru lednici, spiz a mrazak, z obsahu dostanu inspiraci a dam se do dila.
Pokud se potrebuji podivat na urcity recept, delam to jen pro seznam prisad, jejich mnozstvi si urcim sam. Peceni je ale neco jineho, tam je pomer prisad dulezity zachovavat.
V14á68c80l95a80v 17F68i63e72d98l32e87r
Mám jeho kuchařky rád a ačkoli dávám normálně přednost papírovým verzím, tak jeho Poklady české kuchyně a Klenoty evropské kuchyně jsem si pořídil interaktivní. Jsou tam hezké videonávody a je tam možnost si dopisovat poznámky.
J90a84n 34V21a86š82á76t20k39o
To je teď strašná móda, hlavně asijská kuchyně. Přitom ta česko-rakouská kuchyně je skvělá, pestrá, chutná. A když se to dobře udělá a zvolí vhodně druh a velikost příloh tak nemusí být ani nezdravá a těžká.
J55a33n 61T22a69r67a21b54a
Pan Vaněk trochu dost mlží. S výjimkou 4 pokrmů : cmunda, kyselo, dršťková polévka a šlejšky českâ kuchyně neexistuje. Na rozdíl od kuchyně slovenské, například. Za původní česká nesprávně vydáváme jídla původně rakouská, například Rindbraten mít Rahmsoße, Schweinsbraten mít Kraut und Knödel, Schweinshaxe, Obstknödel, atd. A to pan Vaněk samozřejmě dobře ví.
L66u88k89á90š 41F52r89y81d87r55y56c94h
ale samozřejmě že existuje, těch jídel je daleko víc, a to že by koleno bylo pouze rakouské, přece nemůžete myslet vážně, to si myslíte, že jako všude jinde se koleno vyhodilo nebo co ? Zpracovávalo se všude stejně ...Že bramborové noky jsou vynález rakušáků a němců ? A opravte si v těch jídlech ty chyby, když už chcete tvrdit, že jsou ryze rakouské ..
K65a44t39e50ř16i88n75a 46K70a40š74t23a57n44o68v47á
Najde se na českých serverech jeden jediný článek, rozhovor, text, do kterého by se nezatahovali prezidentští kandidáti? Nudné, trapné, otravně rádoby podprahové. Čekám, kdy ten či onen bude zmiňován v souvislosti s předpovědí počasí.
M25i77r83o18s30l44a85v 13S38t34e68i12n30e32r
I když takové umělecké vzdělání nemám, docela rád si něco dobrého uvařím, moje to nikdy neuměla. Nemusí to vždy být velké menu, ale jsou i drobné požitky české tradiční kuchyně.
Třeba dnes chléb s husím sádlem a husími játýrky, to sádlo jsem z husy vybral na drobno nařezal, vyškvařil, hezky pomalu a pak do něj dal na 15 minut ta játra.
Ale třeba i cmunda, do té dávám ovesné vločky aby křupala, a muší se opékat na vepřovém sádle, to si vyškvařím pro jistotu také sám.
Nedávno jsem si namočil kroupy, hrách a vše druhý den do měkka podusil. Polité sádlem s opečenou cibulkou je to delikatesa.
Čočka, hrách, fazolky, kroupy, to býval základ zimní kuchyně, k tomu nezbytně patří i domácí kvašené zelí. Maso k tomu ani vždy být nemusí, nanejvýš nožička z párku, lžíce sádla s opečenou cibulí stačí.
V Čechách a na Moravě byly v zimě také často husté, horké polévky, třeba zelňačka, kyselo, dršťková, čočková, kulajda, chlebová, fazolová, zkrátka sortiment dost velký ve srovnání se západem. A nikdy se mi ty polévky nepřejedly.
K tomu panu prezidentovi- jako zlého si ho nemohu představit, myslím, že my dva jsme z podobného dřeva. Ovšem, umí říct, co si myslí, netají to, někdy také řekne, co se i mně nelíbí, ale hlavně že to řekne.
Tichošlápka s klotovými rukávy a bačkorami, který půl hodiny předtím, než větu vypotí, analyzuje, zda mu to něco přinese, nebo ne, bych nerad. To byl Klaus.
Jeho o číslo větší vydání se opět nabízí.
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....