Diskuze
TREND: Lávový kámen je mrtev. Plynovým grilům „šéfuje“ flavorizér
Děkujeme za pochopení.
tommxx
V.G.
Vodní gril, ovocné dřevo, to je paráda.
Hans Wurst
To muzu maso delat primo na teflonove panvicce...
Neni nic lepsiho nez grilovani na drevenem uhli (a klidne s perforovanym grilovacim tackem).
Tokamak
Re: To muzu maso delat primo na teflonove panvicce...
Vykašlal bych se dokonce i na to uhlí, nejlepší je ovocné dřevo. Každopádně grilovací tácky jsou výborné
strejda.Brutek
ať si každý "griluje" na čem chce
já si rozdělám oheň a žhavé dávám pod maso, pohoda
dorrey
Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.
Osobně jsem grilování na uhlí zanechal v okamžiku, kdy jsem v uhlí objevil kusy gumy. Grilování na plynu je mnohem větší komfort včetně možnosti grilování celých kuřat nebo krůty.
Dr. Fe(4)
Re: Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.
Ještě větší komfort je uvařit jídlo doma v kuchyni, akorát to už jaksi není grilování a nemá to tu atmosféru ...... a o tom je tady už delší dobu řeč. Jinak příliš nechápu to vaše rozhodnutí negrilovat na uhlí na základě toho, že jste v jednom balení našel kus gumy. Když koupíte od řezníka zkažené maso, tak navždy přestanete jíst maso ? Tomuhle uvažování opravdu nerozumím.
lutrysek
takze jediny rozdil je
ze misto sutru je pouzita ocel, je to tak?
Naked and petrified
Re: takze jediny rozdil je
Podle clanku ne. U lavoveho grilu kape tuk do kamenu a tam se dal a dal pali. I tohoto ma tuk - aspon z velke casti - odtect do sberne nadoby a nezustava lezet na a v akumulatou tepla.
obecní slouha z Klacíkova
Gril na uhlí,naraženej soude piva a tradá
není důvod něco měnit PR parto z iDNES
atakdále1
Re: Gril na uhlí,naraženej soude piva a tradá
Potkan2000
uhli
Samozdrejme neni nad uhli, ta vune je nenahraditelna. Jinak vsude ve svete rozpaluji uhli elektrickym odporovym uckem. Sam jsem si to poridil. Zapnu do elektriky, zasypu to uhlim a do 10 min griluju.
f0rr35t
Re: uhli
Nebo se dá rozpálit cokoli za pomocí 10kg pb lahve + hořáku Nebezpečí nehrozí, vše je koupené, žádné samodomo.
Krabatt
Všem "odborníkům"
Čtu si komentáře a musím se pousmát tomu, kolik lidí tady hodnotí něco, co ani nezkusili. A navíc se opírají do firmy, která má tradici ve výrobě grilů nějakých 60 let.
Já jsem griloval na několika grilech, dřevěné uhlí, lávové kameny, elektrika nevyjímaje. Nedávno jsem přešel na plynový Weber s aromatickými kolejnicemi - alespoň tak to označují v návodu, ale de facto se jedná o totéž, co popisuje článek. Ať se vám to líbí nebo ne, grilování je naprosto fenomenální. Komfort obsluhy, vůně jako z normálního grilu na dřevěné uhlí a výsledky, to prostě nemá chybu. Tuk odkapává bokem do nádoby, teplota se reguluje velmi snadno a grilovat je možné už po pár minutách od zapálení.
Musel jsem vyčisti tři trysky, které se ucpaly, ale jinak jsem nenarazil na žádný problém. Nevím, o kolik je toto grilování zdravější než klasické, protože ta vůně je natolik přesvědčivá, že nepoznáte rozdíl. Podle mě mají tyto nové grily jedinou zásadní chybu a tou je cena.
koraladluhousek
Re: Všem "odborníkům"
fiiiiha vy mate plyn co voni jak dreveny uhli.
a od koho ho kupujete, nebo mate na to nejaky drevenouhelny sprej ?
majklos123
Jeden z nejhorších PR článků
Myslím, že to jeden z nejhorších reklamních článků na idnesu, kde snad každému racionálně přemýšlejícímu člověku, co se motá kolem kuchyně musí být jasno, jaká je to ptákovina. Ale co, pokud jsou lidi tak hloupí a onu velkoplošnou plynovou pánvičku schovanou pod cool jménem za 13 a víc tisíc koupí, pak se to asi vyplatí.
Jean-Luc Picard
opět jen reklamní trik
Aneb vyhoďte staré grily a kupujte naše nejnovější modely. A nejlépe každý rok.
Mimochodem přeju hodně zábavy při čištění šťávy připečené na vlnitý plech. Párkrát jsem čistil velký profigril na podobném proncipu a bylo to za trest.
A nic nenahradí kouřové aroma od uhlí či dřeva, to se dá masíčko i lehce zaudit. Do tohohle zázraku jistě za chvíli (a za příplatek) dodají držáček na piliny aby dodal správné aroma.
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít
Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...