Diskuze
TREND: Lávový kámen je mrtev. Plynovým grilům „šéfuje“ flavorizér
Děkujeme za pochopení.
Hans Wurst
To muzu maso delat primo na teflonove panvicce...
Neni nic lepsiho nez grilovani na drevenem uhli (a klidne s perforovanym grilovacim tackem).
Tokamak
Re: To muzu maso delat primo na teflonove panvicce...
Vykašlal bych se dokonce i na to uhlí, nejlepší je ovocné dřevo. Každopádně grilovací tácky jsou výborné
strejda.Brutek
ať si každý "griluje" na čem chce
já si rozdělám oheň a žhavé dávám pod maso, pohoda
dorrey
Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.
Osobně jsem grilování na uhlí zanechal v okamžiku, kdy jsem v uhlí objevil kusy gumy. Grilování na plynu je mnohem větší komfort včetně možnosti grilování celých kuřat nebo krůty.
Dr. Fe(4)
Re: Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.
Ještě větší komfort je uvařit jídlo doma v kuchyni, akorát to už jaksi není grilování a nemá to tu atmosféru ...... a o tom je tady už delší dobu řeč. Jinak příliš nechápu to vaše rozhodnutí negrilovat na uhlí na základě toho, že jste v jednom balení našel kus gumy. Když koupíte od řezníka zkažené maso, tak navždy přestanete jíst maso ? Tomuhle uvažování opravdu nerozumím.
lutrysek
takze jediny rozdil je
ze misto sutru je pouzita ocel, je to tak?
Naked and petrified
Re: takze jediny rozdil je
Podle clanku ne. U lavoveho grilu kape tuk do kamenu a tam se dal a dal pali. I tohoto ma tuk - aspon z velke casti - odtect do sberne nadoby a nezustava lezet na a v akumulatou tepla.
obecní slouha z Klacíkova
Gril na uhlí,naraženej soude piva a tradá
není důvod něco měnit PR parto z iDNES
Potkan2000
uhli
Samozdrejme neni nad uhli, ta vune je nenahraditelna. Jinak vsude ve svete rozpaluji uhli elektrickym odporovym uckem. Sam jsem si to poridil. Zapnu do elektriky, zasypu to uhlim a do 10 min griluju.
f0rr35t
Re: uhli
Nebo se dá rozpálit cokoli za pomocí 10kg pb lahve + hořáku Nebezpečí nehrozí, vše je koupené, žádné samodomo.
Krabatt
Všem "odborníkům"
Čtu si komentáře a musím se pousmát tomu, kolik lidí tady hodnotí něco, co ani nezkusili. A navíc se opírají do firmy, která má tradici ve výrobě grilů nějakých 60 let.
Já jsem griloval na několika grilech, dřevěné uhlí, lávové kameny, elektrika nevyjímaje. Nedávno jsem přešel na plynový Weber s aromatickými kolejnicemi - alespoň tak to označují v návodu, ale de facto se jedná o totéž, co popisuje článek. Ať se vám to líbí nebo ne, grilování je naprosto fenomenální. Komfort obsluhy, vůně jako z normálního grilu na dřevěné uhlí a výsledky, to prostě nemá chybu. Tuk odkapává bokem do nádoby, teplota se reguluje velmi snadno a grilovat je možné už po pár minutách od zapálení.
Musel jsem vyčisti tři trysky, které se ucpaly, ale jinak jsem nenarazil na žádný problém. Nevím, o kolik je toto grilování zdravější než klasické, protože ta vůně je natolik přesvědčivá, že nepoznáte rozdíl. Podle mě mají tyto nové grily jedinou zásadní chybu a tou je cena.
koraladluhousek
Re: Všem "odborníkům"
fiiiiha vy mate plyn co voni jak dreveny uhli.
a od koho ho kupujete, nebo mate na to nejaky drevenouhelny sprej ?
majklos123
Jeden z nejhorších PR článků
Myslím, že to jeden z nejhorších reklamních článků na idnesu, kde snad každému racionálně přemýšlejícímu člověku, co se motá kolem kuchyně musí být jasno, jaká je to ptákovina. Ale co, pokud jsou lidi tak hloupí a onu velkoplošnou plynovou pánvičku schovanou pod cool jménem za 13 a víc tisíc koupí, pak se to asi vyplatí.
Jean-Luc Picard
opět jen reklamní trik
Aneb vyhoďte staré grily a kupujte naše nejnovější modely. A nejlépe každý rok.
Mimochodem přeju hodně zábavy při čištění šťávy připečené na vlnitý plech. Párkrát jsem čistil velký profigril na podobném proncipu a bylo to za trest.
A nic nenahradí kouřové aroma od uhlí či dřeva, to se dá masíčko i lehce zaudit. Do tohohle zázraku jistě za chvíli (a za příplatek) dodají držáček na piliny aby dodal správné aroma.
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...