Diskuze

TREND: Lávový kámen je mrtev. Plynovým grilům „šéfuje“ flavorizér

Klasické grily na dřevěné uhlí mají svůj půvab, ale mnoho lidí přechází kvůli rychlejšímu rozpálení a snadnější údržbě na plynové varianty. Zatímco ještě před nedávnem byly hitem grily s lávovými kameny, dnes se u renomovaných výrobců prosazují takzvané flavorizéry nebo grily s přímým ohřevem
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tommxx

6. 6. 2011 11:40
V.G.

Vodní gril, ovocné dřevo, to je paráda.

0 0
možnosti

Hans Wurst

4. 6. 2011 22:23
To muzu maso delat primo na teflonove panvicce...

Neni nic lepsiho nez grilovani na drevenem uhli (a klidne s perforovanym grilovacim tackem).

0 0
možnosti

Tokamak

6. 6. 2011 11:24
Re: To muzu maso delat primo na teflonove panvicce...

Vykašlal bych se dokonce i na to uhlí, nejlepší je ovocné dřevo. Každopádně grilovací tácky jsou výborné

0 0
možnosti

strejda.Brutek

4. 6. 2011 21:59
ať si každý "griluje" na čem chce

já si rozdělám oheň a žhavé dávám pod maso, pohoda

0 0
možnosti

dorrey

4. 6. 2011 20:55
Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.

Osobně jsem grilování na uhlí zanechal v okamžiku, kdy jsem v uhlí objevil kusy gumy. Grilování na plynu je mnohem větší komfort včetně možnosti grilování celých kuřat nebo krůty.

0 0
možnosti

Dr. Fe(4)

4. 6. 2011 21:27
Re: Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.

Ještě větší komfort je uvařit jídlo doma v kuchyni, akorát to už jaksi není grilování a nemá to tu atmosféru ...... a o tom je tady už delší dobu řeč. Jinak příliš nechápu to vaše rozhodnutí negrilovat na uhlí na základě toho, že jste v jednom balení našel kus gumy. Když koupíte od řezníka zkažené maso, tak navždy přestanete jíst maso ? Tomuhle uvažování opravdu nerozumím.

0 0
možnosti

lutrysek

4. 6. 2011 20:30
takze jediny rozdil je

ze misto sutru je pouzita ocel, je to tak?

0 0
možnosti

Naked and petrified

4. 6. 2011 20:48
Re: takze jediny rozdil je

Podle clanku ne. U lavoveho grilu kape tuk do kamenu a tam se dal a dal pali. I tohoto ma tuk - aspon z velke casti - odtect do sberne nadoby a nezustava lezet na a v akumulatou tepla.

0 0
možnosti

obecní slouha z Klacíkova

4. 6. 2011 19:25
Gril na uhlí,naraženej soude piva a tradá

není důvod něco měnit PR parto z iDNES :-P

0 0
možnosti

atakdále1

4. 6. 2011 21:19
Re: Gril na uhlí,naraženej soude piva a tradá

R^;-D

0 0
možnosti

Potkan2000

4. 6. 2011 19:13
uhli

Samozdrejme neni nad uhli, ta vune je nenahraditelna. Jinak vsude ve svete rozpaluji uhli elektrickym odporovym uckem. Sam jsem si to poridil. Zapnu do elektriky, zasypu to uhlim a do 10 min griluju.

0 0
možnosti

f0rr35t

4. 6. 2011 19:31
Re: uhli

Nebo se dá rozpálit cokoli za pomocí 10kg pb lahve + hořáku ;-D  Nebezpečí nehrozí, vše je koupené, žádné samodomo.

0 0
možnosti

Krabatt

4. 6. 2011 18:57
Všem "odborníkům"

Čtu si komentáře a musím se pousmát tomu, kolik lidí tady hodnotí něco, co ani nezkusili. A navíc se opírají do firmy, která má tradici ve výrobě grilů nějakých 60 let.

Já jsem griloval na několika grilech, dřevěné uhlí, lávové kameny, elektrika nevyjímaje. Nedávno jsem přešel na plynový Weber s aromatickými kolejnicemi - alespoň tak to označují v návodu, ale de facto se jedná o totéž, co popisuje článek. Ať se vám to líbí nebo ne, grilování je naprosto fenomenální. Komfort obsluhy, vůně jako z normálního grilu na dřevěné uhlí a výsledky, to prostě nemá chybu. Tuk odkapává bokem do nádoby, teplota se reguluje velmi snadno a grilovat je možné už po pár minutách od zapálení.

Musel jsem vyčisti tři trysky, které se ucpaly, ale jinak jsem nenarazil na žádný problém. Nevím, o kolik je toto grilování zdravější než klasické, protože ta vůně je natolik přesvědčivá, že nepoznáte rozdíl. Podle mě mají tyto nové grily jedinou zásadní chybu a tou je cena.

0 0
možnosti

koraladluhousek

4. 6. 2011 19:03
Re: Všem "odborníkům"

fiiiiha vy mate plyn co voni jak dreveny uhli.

a od koho ho kupujete, nebo mate na to nejaky drevenouhelny sprej ?

0 0
možnosti

majklos123

4. 6. 2011 18:44
Jeden z nejhorších PR článků

Myslím, že to jeden z nejhorších reklamních článků na idnesu, kde snad každému racionálně přemýšlejícímu člověku, co se motá kolem kuchyně musí být jasno, jaká je to ptákovina. Ale co, pokud jsou lidi tak hloupí a onu velkoplošnou plynovou pánvičku schovanou pod cool jménem za 13 a víc tisíc koupí, pak se to asi vyplatí.

0 0
možnosti

Jean-Luc Picard

4. 6. 2011 18:43
opět jen reklamní trik

Aneb vyhoďte staré grily a kupujte naše nejnovější modely. A nejlépe každý rok.

Mimochodem přeju hodně zábavy při čištění šťávy připečené na vlnitý plech. Párkrát jsem čistil velký profigril na podobném proncipu a bylo to za trest.

A nic nenahradí kouřové aroma od uhlí či dřeva, to se dá masíčko i lehce zaudit. Do tohohle zázraku jistě za chvíli (a za příplatek) dodají držáček na piliny aby dodal správné aroma.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!