Diskuze

Tři roky starý zámek z čokolády udělal z cukrářky rekordmanku roku

Cukrářka Jana Dostálová postavila před třemi lety věrnou kopii francouzského zámku Chaumont. Padly na něj mimo jiné čtyři kilogramy čokolády a pětadvacet kilo tvarovací hmoty. Díky této práci se Dostálová před několika dny stala Rekordmankou roku 2011 na mezinárodním festivalu rekordů a kuriozit v Pelhřimově.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

krepajana

23. 6. 2011 14:11
šikovná holčína

0 0
možnosti

vymrzovac2

21. 6. 2011 14:18
Hele Truhlíku,.........

..... a co takhle napsat, v čem spočívá ten rekord, který dosáhla tři roky po vytvoření dortu?  Nějak jsem se to v tom článku nedočetl.......:-/ O čem je tedy ten článek, když tam není uvedena ta hlavní informace ?

0 0
možnosti

Letzte Version

18. 6. 2011 21:40
Ten dort

je k  nakousnutí, mňam  :-). Škoda, že nebude "moc chutný"  (viz. diskuze) :-).

0 0
možnosti

NejeHa

18. 6. 2011 21:32
Nádherná práce

To by byl hřích sníst :-).

0 0
možnosti

Bereniké

18. 6. 2011 12:03
Nádherné

Z čeho se dělá ta modelovací hmota?

0 0
možnosti

koizumigadaisuki

18. 6. 2011 12:30
Re: Nádherné

Z cukru. Nazyva se to fondan.

0 0
možnosti

Lord Havelock Vetinari

17. 6. 2011 23:52
Čokoláda

je jistým přitažlivým způsobem sympatičtější materiál pro architektonický model, než třeba taková balza a centafoam. R^ Akorát v případě užití čokolády by se mi po kritikách vrátila asi tak méně než polovina toho, co bych odevzdal, a ještě se stopami lomu a okusu.

0 0
možnosti

koizumigadaisuki

17. 6. 2011 23:42
Jedly sice bude...

..ale chutny moc ne. Ocenuji to jako pekny model. Ne uz tak moc jako cukrarsky vyrobek. Tato modelovaci hmota je zlo. Zakladnim pravidlem cukrarskych soutezi je, aby dany vyrobek byl jedly. Predpokladam, ze by se dalo najit vice materialu, ktere vas po pozreni hned nezabiji a bude se z nich dobre sochat. To z nich ale nedela dobrou cukrarskou surovinu.

0 0
možnosti

Jana Dostálová

17. 6. 2011 16:32
reakce

Dobrý den,

velice mne potěšilo, že jsem nalezla i tuto diskuzi ke článku a reakce vás všech.

Opravdu mne rozveselily komentáře typu: ham-slíznutí cukrářky :D...

Abych reagovala na dotazy či názory všech,vynaznažím se odpovídat bez přeskakování :

O cizině jsem již přemýšlela. Komunikativně umím anglický jazyk i německý, ovšem jak zmiňujete - v Čr mám již partnera a tak je těžké rozhodování ... ovšem jak říkáte půl rok není tak dlouhá doba , ale to bych nemohla být povahou "poseroutka"....:) Zda se uplatním i v Čr je nyní otázkou - narazila jsem i na potencionální zaměstnavatelé, kteří mne odmítli "že jsem příliš dobrá" a tedy mne nechtěli přijmout, tedy jak se říká "každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán" :P. ..ale toto chování jsem v některých případech předpokládala.

1 0
možnosti

vhodný příspěvek?

17. 6. 2011 22:11
Re: reakce

Ať se rozhodnete tak nebo tak, každopádně držím palce. R^

0 0
možnosti

fascinatedbyhumanity

17. 6. 2011 14:26
no

to je krasa, jeste ze to nikdo nesnedl:-)

0 0
možnosti

Grimkin

17. 6. 2011 14:41
Re: no

Ona je otázka, jak moc to bude chutné... je to hlavně na efekt, ne na chuť, ale nádhera.R^

0 0
možnosti

EasyR1.5

17. 6. 2011 13:45
Kromě toho že je moc šikovná,

je i moc hezká... :-)

0 0
možnosti

Grimkin

17. 6. 2011 14:42
Re: Kromě toho že je moc šikovná,

Moje slova...

Šikovná R^ a k tomu moc hezkáV.

Škoda, že tu není, co teď dělá, jak se uplatnila...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...