VIDEO: Tučňák-uprchlík přelstil chovatele. Svobody si užíval 82 dní

aktualizováno 
Tučňák Humboldtův rafinovaně utekl z tokijského vodního centra. Záchranářům unikal skoro tři měsíce.

Roční tučňák překonal čtyřmetrovou zeď v japonském Tokyo Sea Life Park. Podařilo se mu zdolat ostnatý plot i skalní stěnu. Utekl v březnu, dopadli ho až nyní, ke konci května.

Tučňák Humboldtův

Vyskytuje se na území Peru a Chile podél západního pobřeží Jižní Ameriky, kde obývá chladný, ale na ryby bohatý Humboldtův proud. Náleží mezi středně velké druhy tučňáků, dorůstá 65–70 cm a váží 3,6–5,9 kg. Svrchu je celý šedočerný s bílým pruhem na hlavě a růžově zbarveným kořenem zobáku.

Zdroj: Wikipedia

Chovatel Tatsuya Yamamoto dostal zprávu, že lidé viděli tučňáka v ústí řeky Odogawa. Ihned se s kolegy vypravil na místo. Po dvou hodinách pozorování se jim poštěstilo tučňáka ulovit. "Fyzicky byl úplně v pořádku, nechal se chytit bez problémů," hlásil chovatel. "Teď ho převážíme, ale podle první prohlídky vypadá stejně jako ostatní tučňáci v jeho věku, takže určitě nestrádal," popsal.

Tučňák se zpočátku choval mírně jako ovečka. Po čase, kdy si uvědomil,  že jeho dobrodružství končí, se ale začal bránit. "Bylo to nebezpečné, snažil se nás poranit a utéct," dodal ošetřovatel.

Po návratu budou veterináři sledovat jeho zdravotní stav. Až se uklidní a bude definitivně potvrzeno, že je v pořádku, opět se objeví ve venkovním výběhu a návštěvníci vodního centra se s ním opět setkají. 

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Další z rubriky

Bucovina je obří nekompromisní strážce stád v rumunských horách

Bucovina je nádherný a majestátní pes, který ihned upoutá pozornost každého.

Rumunský pastevecký pes bucovina se řadí k málopočetným plemenům, na které jinde jen tak nenarazíte. V jejich domovině...

VIDEO: Jaké ježky má smysl zachraňovat? Kojence a ty s nudlí u nosu

Ve zvířecích záchranných stanicích se nyní nejčastěji starají o ježky.

Pro záchranné stanice volně žijících zvířat je právě podzim spolu s jarem jedním ze zátěžových období. Ale kromě...

VIDEO: Krmítko v Makově opět vysílá. Má už milion zhlédnutí

Strakapoud a sýkorky v přímém přenosu z krmítka v Makově

Internetová televize Slow.tv už pro třetí zimní sezonu zahájila přímý přenos ze záchranné stanice Makov, kde se můžete...

Najdete na iDNES.cz