Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Minutkovou roštěnku vařili v mikrovlnce, Pohlreich skoro omdlel

aktualizováno 
Proč si bývalí zaměstnanci Poldovky otevřou zrovna restauraci, a pak v ní vaří podle norem z padesátých let, to asi raději nevědět. Zdeněk Pohlreich si ale po ochutnání z jídelního lístku kladenské restaurace Kongo už raději dával buřta u stánku v Lidicích.

Další premiérový díl Pohlreichova Ano, šéfe!, který Prima family vysílá v pondělí večer, je opravdu jen pro otrlé. Ztratíte veškeré iluze o tom, co se dá v hospodě čekat; i když v Kongu by vás pravděpodobně od záměru dát si něco k jídlu odradil už všudepřítomný cigaretový dým. Ten by se tam dal krájet. Narozdíl od steaku z roštěnky, který před šéfem přistál.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Ta roštěnka má totiž za sebou nevídané věci. Po orestování a dušení na pánvi ji kuchařka schová pod brusinky a hermelín a strčí do mikrovlnky. Pohlreich nevěří vlastním očím: "Víte, co se stane? Začne se to vařit a to maso ztuhne!  Vy chcete prodávat tvrdý roštěnky?" Aby dal kuchařkám okusit, co podstupuje host, který si jejich steak objedná, nechá je maso žvýkat. "Tuhý," dozví se jen.

To už si lepší maso člověk připraví doma; rady najdete i v našich předchozích článcích (například Pět kroků, jak si udělat steak doma).  

Kde chybí úcta k oboru i hostům, tam zázraky nečekejte

Restauraci v kladenské vilové čtvrti provozují manželé Babejovi, Gabriela a Miroslav. Potkali se v Poldovce, kde oba pracovali. Když přišli o práci, Kongo si pronajali před rokem a půl bez jakýchkoli zkušeností s pohostinstvím.

Kladenské Kongo pro otrlé

Bohužel je to vidět. Zahulená pivnice a zahrádka bez obsluhy mohou k jídlu nalákat jen masochistu. I místní sem chodí jen na pivo. To by Babejovi rádi změnili. Což půjde dost těžko, dokud si budou myslet, že vědí všechno nejlíp.

Není divu, že šéf nakonec na nějaké velké změny rezignuje, z kladenského Konga se nic lepšího než pivnice zřejmě udělat ani nedá. Ale i k pivu by se mělo hostům nabídnout něco slušného.

Takže se osazenstvo kuchyně Pohlreich snaží naučit, jak připravit tlačenku či huspeninu s cibulí, uzený bůček s hořčicí a křenem, grilovaná žebírka nebo vepřovou kotletu s pečeným česnekem a opékanými brambory. Levná jídla, po kterých se dobře pije. Jak s tím v Kongu naloží, to je ve hvězdách.

Autor:




Nejčtenější

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

Další z rubriky

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Dýně pod svou slupkou ukrývají nasládlou dužinu, která má podle druhu různý...
Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy jejich hřejivá barva a chuť přijdou obzvláště...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.