Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Minutkovou roštěnku vařili v mikrovlnce, Pohlreich skoro omdlel

aktualizováno 
Proč si bývalí zaměstnanci Poldovky otevřou zrovna restauraci, a pak v ní vaří podle norem z padesátých let, to asi raději nevědět. Zdeněk Pohlreich si ale po ochutnání z jídelního lístku kladenské restaurace Kongo už raději dával buřta u stánku v Lidicích.

Další premiérový díl Pohlreichova Ano, šéfe!, který Prima family vysílá v pondělí večer, je opravdu jen pro otrlé. Ztratíte veškeré iluze o tom, co se dá v hospodě čekat; i když v Kongu by vás pravděpodobně od záměru dát si něco k jídlu odradil už všudepřítomný cigaretový dým. Ten by se tam dal krájet. Narozdíl od steaku z roštěnky, který před šéfem přistál.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Steak z roštěnky v podání kladenské restaurace Kongo.

Ta roštěnka má totiž za sebou nevídané věci. Po orestování a dušení na pánvi ji kuchařka schová pod brusinky a hermelín a strčí do mikrovlnky. Pohlreich nevěří vlastním očím: "Víte, co se stane? Začne se to vařit a to maso ztuhne!  Vy chcete prodávat tvrdý roštěnky?" Aby dal kuchařkám okusit, co podstupuje host, který si jejich steak objedná, nechá je maso žvýkat. "Tuhý," dozví se jen.

To už si lepší maso člověk připraví doma; rady najdete i v našich předchozích článcích (například Pět kroků, jak si udělat steak doma).  

Kde chybí úcta k oboru i hostům, tam zázraky nečekejte

Restauraci v kladenské vilové čtvrti provozují manželé Babejovi, Gabriela a Miroslav. Potkali se v Poldovce, kde oba pracovali. Když přišli o práci, Kongo si pronajali před rokem a půl bez jakýchkoli zkušeností s pohostinstvím.

Kladenské Kongo pro otrlé

Bohužel je to vidět. Zahulená pivnice a zahrádka bez obsluhy mohou k jídlu nalákat jen masochistu. I místní sem chodí jen na pivo. To by Babejovi rádi změnili. Což půjde dost těžko, dokud si budou myslet, že vědí všechno nejlíp.

Není divu, že šéf nakonec na nějaké velké změny rezignuje, z kladenského Konga se nic lepšího než pivnice zřejmě udělat ani nedá. Ale i k pivu by se mělo hostům nabídnout něco slušného.

Takže se osazenstvo kuchyně Pohlreich snaží naučit, jak připravit tlačenku či huspeninu s cibulí, uzený bůček s hořčicí a křenem, grilovaná žebírka nebo vepřovou kotletu s pečeným česnekem a opékanými brambory. Levná jídla, po kterých se dobře pije. Jak s tím v Kongu naloží, to je ve hvězdách.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...



KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...

Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Na webu najdete 10 tisíc míst, kde si můžete natrhat úrodu zdarma

Iniciativa Na ovoce pořádá řadu akcí se sběrem jablek a moštováním, ale i...

Speciální web ukazuje místa, kde je možné trhat ovoce, aniž by vás jeho majitel hnal. Interaktivní mapa zobrazí přes 10...

Další z rubriky

Holubi mi zničili celý balkon, zachránila mě až síť, popsala čtenářka

Holubi si na balkoně udělali hnízdo.

Naše sousedka tak poctivě krmila holuby, až si zvykli na ni čekat. A našli si k tomu balkon mého syna, který studuje,...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...

Šest kroků k výběru správného zasklení do nových oken

Než budete vyměňovat okna, uvažte, jaké vlastnosti po něm budete požadovat.

Chystáte se stavět nebo budete měnit okna? Zasklení, které tvoří většinu plochy okna, má na jeho vlastnosti zásadní...

Najdete na iDNES.cz