Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


„Uděláme něco, co je sexy jako prase,“ slibuje Pohlreich v Rybárně

aktualizováno 
"Na snažení se vyser, udělej to pořádně!" slyšel od Zdeňka Pohlreicha majitel podivně postavené rybí restaurace u jezírka v pardubickém parku. Za výsledek všech změn a nového přístupu k podnikání by měl Pohlreicha blahořečit.

Ten překopal v rámci pořadu Ano, šéfe! zanedbanou a upadající hospodu opravdu zgruntu, nezůstal kámen na kameni. A pokud to na konci dílu (který se vysílá dnes večer na Primě) vypadá, že by snad Rybárna mohla fungovat, je jasné, že největší zásluhu na tom má Pohlreich. 

Originální papírové prostírání je v poměru k tomu, jak může stolování
Originální papírové prostírání vybráno a postřeno a hned to vypadá jinak.

Originální papírové prostírání je v poměru k tomu, jak může stolování pozvednout, levnou záležitostí. Majitel se šéfem a místním grafikem vybírají, které bude nejlepší. Vpravo už je prostřeno.

Začne interiérem, donutí majitele vyházet staré zaprášené rybářské sítě a další překonané nevkusné doplňky. A pozve grafika, který navrhne originální papírové prostírání: jednoduchý, ale účinný fígl, jak restauraci o třídu pozvednout.  

Radikální Pohlreich jde přes mrtvoly, ale je to znát

Fotogalerie z Rybárny

Podívat se skutečnosti do očí nebývá nic jednoduchého ani příjemného, zvlášť když je u toho kamera a vám tu patřičně opepřenou pravdu ještě vmete do očí "drsný Poli". Leccos tedy v Rybárně musí skousnout jak majitel pan Ševeček, tak jeho personál, který má na upadající pověsti také pořádný podíl. 

Majitele Pohlreich setře už zanedbaný a nevyužitý prostor před restaurací, schovanou nabídkovou tabuli, věcmi obložený barový pult, zaprášené rybářské sítě rozvěšené po podniku a prostírání, které vypadá, jako by ho v zimě používali místo rohožky.

Přidejte k tomu ulepené stoly a obsluhu, která ani neumí popsat nabídku jídelního lístku, a určitě byste do pardubické Rybárny také neběželi. Číšník v rybí restauraci netušil, jak vypadá pražma a páru oslavujícímu výročí klidně doporučil cokoliv po židovsku, aniž by tušil, že typickou ingrediencí židovských jídel je česnek.

Personálu Pohlreich vyčte oblečení jako do tělocvičny i neschopnost hostovi
Když hostovi nabízí a vybírá víno k jídlu Pohlreich, je jasné, že takhle

Personál neschopný nabídnout a prodat, co má podnik dobrého, je podle Pohlreicha majiteli k ničemu.

Jeho kolegyně neumí doporučit k rybímu jídlu to správné víno, a když se ji to Pohlreich snaží s dobrým úmyslem naučit, tak se urazí a ještě pošle celý štáb do nevhodných míst. To je pro šéfa naprosto nepřijatelné: jaký má takový personál přínos pro svého zaměstnavatele? Proto Ševečka rázně upozorní, že se zařazuje do dlouhé řady majitelů, kteří zahazují svoje investice pro falešné přátelství se zaměstnanci. Šlapat to může jen tehdy, pokud si každý zastane svoji práci.  

Rybí restaurace stojí na čerstvých surovinách a umu kuchaře

A změny v kuchyni? Rybí jídla jsou rychlá, což má pro kuchaře nesmírný půvab. Musí se ale poctivě věnovat přípravám, pak může jít hotová objednávka z kuchyně za pár minut. Musí vědět, jak poznat čerstvé mušle, jaké maso z lososa použít na carpaccio a umět správně udělat steak z tuňáka. "Žádný velký dlouhý vyvařování! Je to jasný?" uzavře nad lákavě vypadajícími talíři s hotovými rybími delikatesami.  

Praktické rady, jak poznáte při nákupu čerstvou rybu si přečtěte zde.

Pohlreich předvádí, že rybí kuchyně stojí na čerstvých surovinách. Při

Pohlreich názorně předvádí, že při poctivých přípravách je rybí jídlo připravené za pár minut.

Kdyby Zdeněk Pohlreich hned na začátku nezjistil, že v kuchyni má tahle restaurace určitý potenciál být dobrá, asi by nad ní zlomil hůl. Ale protože je evidentní, že se majitel nebojí obléknout kuchařskou zástěru, dokonce absolvoval sedm Pohlreichových kurzů vaření, udělá pro ni maximum. Jestli toho dokáží beze zbytku využít, se teprve ukáže.

Jak vede Pohlreich svoje kurzy vaření v Pražském kulinářském institutu si přečtěte zde: Poznala jsem Pohlreicha, jak ho neznáte.   





Nejčtenější

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Další z rubriky

Zdeněk Pohlreich nastiňuje, jak by to v restauraci u fotbalového hřiště mohlo...
Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v...  celý článek

Akumulační vložky jsou jako skládačka, objednávají se zvlášť.
Malý výkon a akumulaci. Taková krbová kamna potřebují nízkoenergetické domy

Klasická krbová kamna jsou perfektní pro nezateplené chaty a chalupy. Ale nové domy, které se stále častěji staví v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu,...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.