Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Při úklidu můžete cvičit jako ve fitnesscentru. A zadarmo

aktualizováno 
Stephen Malkovich z Ohia má zvláštní vášeň. Rád uklízí. Ne že by tolik toužil po pořádku, ale smýčení považuje za příležitost ke zlepšení kondice.

Sedmapadesátiletý analytik se uklízením udržuje v kondici. "Miliony lidí utratí obrovské peníze za návštěvy fitnesscentra, přitom při uklízení vydáváte množství kalorií. A ještě při tom děláte něco užitečného," vysvětloval v deníku The Sun.

"K tomu si přičtěte náklady za členství ve sportovních klubech, za diety nebo hloupé pilulky na hubnutí," vypočítává Malkovich. Bezděky tak dokládá i fakt potvrzený psychology, že úklid se může stát i koníčkem a terapií (více zde).

Fotogalerie

Při vysávání například dělá výpady a tím posiluje stehna a hýždě, svaly na rukou zase umýváním oken. Když nosí vysavač do poschodí, běží po schodech po špičkách, ke cvičení využívá i nábytek, který má místo závaží. Zvedá postel a cvičení kombinuje s dřepy, klikuje z jídelního stolu.

Jeho manželka a děti si z hlavy rodiny dělají tak trochu legraci, ale nakonec uznávají, že takový koníček má něco do sebe. "Nejen že mají uklizeno, ale taky uznávají, že je dobře, že si chci udržet kondičku. Vždyť je mi už padesát sedm. A navíc při tom neutrácím peníze," obhajuje svoji "vyšinutost".

Navíc teď přišel na dobrý nápad. "Už mám jednotlivé cviky vychytané tak, abych procvičil celé tělo. Takže z nich sestavím příručku s názvem Aerobický úklidový manuál a vydám ji jako e-knihu," chlubí se.

Autor:




Nejčtenější

Blecha pod elektronovým mikroskopem. Ilustrační fotografie.
PORADNA: Sousedčin kocour má blechy. Může je chytit i náš pes?

Moje sousedka má doma kocoura, který neustále courá ven, a často ho vidím drbat se. Je to starší paní a sama se zmínila, že má asi kocour blechy. Mám doma...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Další z rubriky

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Dýně pod svou slupkou ukrývají nasládlou dužinu, která má podle druhu různý...
Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy jejich hřejivá barva a chuť přijdou obzvláště...  celý článek

Někdy stačí špatně fungující radiátory jen odvzdušnit a je teplo.
PORADNA: Jak řešit zavzdušněné topení. Automatické ventily nepomohou

Stále se mi zavzdušňuje topení, nepomohly by mi automatické odvzdušňovací ventily? ptá se čtenář Martin. Podle odborníků je daleko lepší zjistit příčinu...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.