Diskuze

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina ovoce a zeleniny si lépe uchová živiny spíš mimo ni. Jak tedy co nejlépe zaopatřit banány, rajčata nebo třeba česnek či jahody, aby se nezkazily?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No třeba rajčata ze supermarketů stejně žádnou chuť nemají, tak ta lednice už jim tolik neublíží.

1 0
možnosti
Foto

Ovoce se nejlépe skladuje v bečce a konzumuje pak v tekutém stavu!!R^R^R^

0 0
možnosti

Sem si myslel, že vlhkost se v chladničce sráží na výparníku a odtud odtéká a chladí třeba motor kompresoru. Tudíž odvlhčuje prostor chladničky...

0 0
možnosti

Dýně vydrží nejlépe při pokojové teplotě, některé i 14 měsíců. Zvláště pokud je to odrůda z druhu V. moschata.

1 0
možnosti

Jj, dýně bych do sklepa nedával, na rozdíl od brambor. Nebývá tam sucho.

0 0
možnosti

Tak a teď mi jen ukažte ve většině bytů to chladné tmavé místo.

25 0
možnosti

To jsou ale bláboly. Svazek máty, koriandru, petržele v uzavřené nádobě vydrží v lednici několik týdnů...ale jestli dáte přednost 4 dnům ve vázičce. :)

1 0
možnosti

Diskutuji, ale nevím, co je v dalších dílech článku, protože odmítám články nesmyslně kvůli zisku z reklamy rozsekané na deset nebo kolik dílů postupně zdlouhavě načítat a číst.

47 0
možnosti

Holt na skladování ovoce a zeleniny je třeba doržet podmínky.

Za prvé musí to být ovoce a zeleniny, které má pro skladování vnitřní rezervy. Musí být správně sklizené a ošetřované a ještě ty správné odrůdy. To znamená nejlépe podzimní či zimní odrůda a pokud se nakupuje v supermarketu, tak aspoň čerstvé, hned, jak ho tam dovezou. Pokud se vybírá mezi kazícími a nahnilými zlevněnými, tak takové obvykle v tom hnití pokračují i dál.

pro ukládání každého ovoce a zeleniny jsou jinak potřeba pokaždé trochu jiné podmínky, teplota, vlhkost, světlo a dostatek vzduchu. A hlavně musí být všechno toto stálé. To v ledničce není, tam to s každým otevřením prudce kolísá a přeplněný uzavřený postor přináší nejlepší podmínky pro šíření hniloby.

pro naše tradiční produkty, ovoce a zeleninu jsou zhruba nejlepší podmínky podmínky kvalitního venkovského sklepa, teplota kolem 4 - 8 st C, riozumná vlhkost a výměna vzduchu. Záleží třeba i na odrůdě, třeba u jablek. některé staré tradiční odrůdy se silnou drsnou slupkou vyžadují suchý vzduch a byly kdysi s úspěchem skladovány na půdě chalup pod senem, dnešní odrůdy a staré odrůdy s mastnou slupkou vyžadují spíš vlhčí podmínky a až stoprocentní vlhkost vzduchu, jinak se scvrkávají. Některé ovoce a zeleninu lze s úspěchem skladovat nad hladinou vody ve studni, třeba hroznové víno nebo některá jablka nebo větvičky s domácími švestkami.

1 0
možnosti

V paneláku jedině speciální skladovací skříň se řizenou atmosférou, teplotou a vlhkostí. A se systémem hodně šuplíků, aby jiné uložené věci netrpěly změnou teploty a vlhkosti při otevírání.

4 0
možnosti

Záleží jak máte "mimo" lednici - pokud máte doma vlhkost 60% a 24C... (zima ve špatně větraném bytě) ... tak je lednice lepší volba. I kdyby v těch 4C co je v lednici byla 100% relativní vlhkost, tak pořád je to daleko sušší prostředí než venku.

2 0
možnosti

Tak on ten kosočtvercový proklikávací formát je už i v sekci hobby?

Mno ještě technet a s idnesem končím nadobro:-P

17 0
možnosti
Foto

Na technetu to jednou zkusili, v diskusi se dozvěděli, že čtenářům tento formát nevyhovuje, článek upravili a klikací formát znovu nepožili. R^

12 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...