Diskuze
Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?
Děkujeme za pochopení.
J12i46ř96í 33K58o38v98a45ř12í50k
No třeba rajčata ze supermarketů stejně žádnou chuť nemají, tak ta lednice už jim tolik neublíží.
L22u16b87o94m50í30r 17J31a36n92o33t41a
Ovoce se nejlépe skladuje v bečce a konzumuje pak v tekutém stavu
J22i48ř20í 95K21o17u22t16n77ý
Sem si myslel, že vlhkost se v chladničce sráží na výparníku a odtud odtéká a chladí třeba motor kompresoru. Tudíž odvlhčuje prostor chladničky...
T37o43m35á63š 21J13a49n22e26č37k16a
Dýně vydrží nejlépe při pokojové teplotě, některé i 14 měsíců. Zvláště pokud je to odrůda z druhu V. moschata.
J77a52n 11J10u94r49n35í33č61e77k
Jj, dýně bych do sklepa nedával, na rozdíl od brambor. Nebývá tam sucho.
V34á57c23l61a26v 91K32r94č72m83á71ř
Tak a teď mi jen ukažte ve většině bytů to chladné tmavé místo.
J68a46r19o10m71í80r 87Š54t10o38h15a36n91s86l
To jsou ale bláboly. Svazek máty, koriandru, petržele v uzavřené nádobě vydrží v lednici několik týdnů...ale jestli dáte přednost 4 dnům ve vázičce. :)
R54a36d59i98m 45P82o81l79á27š38e42k
Diskutuji, ale nevím, co je v dalších dílech článku, protože odmítám články nesmyslně kvůli zisku z reklamy rozsekané na deset nebo kolik dílů postupně zdlouhavě načítat a číst.
R13a60d54i20m 44P50o71l55á65š35e47k
Holt na skladování ovoce a zeleniny je třeba doržet podmínky.
Za prvé musí to být ovoce a zeleniny, které má pro skladování vnitřní rezervy. Musí být správně sklizené a ošetřované a ještě ty správné odrůdy. To znamená nejlépe podzimní či zimní odrůda a pokud se nakupuje v supermarketu, tak aspoň čerstvé, hned, jak ho tam dovezou. Pokud se vybírá mezi kazícími a nahnilými zlevněnými, tak takové obvykle v tom hnití pokračují i dál.
pro ukládání každého ovoce a zeleniny jsou jinak potřeba pokaždé trochu jiné podmínky, teplota, vlhkost, světlo a dostatek vzduchu. A hlavně musí být všechno toto stálé. To v ledničce není, tam to s každým otevřením prudce kolísá a přeplněný uzavřený postor přináší nejlepší podmínky pro šíření hniloby.
pro naše tradiční produkty, ovoce a zeleninu jsou zhruba nejlepší podmínky podmínky kvalitního venkovského sklepa, teplota kolem 4 - 8 st C, riozumná vlhkost a výměna vzduchu. Záleží třeba i na odrůdě, třeba u jablek. některé staré tradiční odrůdy se silnou drsnou slupkou vyžadují suchý vzduch a byly kdysi s úspěchem skladovány na půdě chalup pod senem, dnešní odrůdy a staré odrůdy s mastnou slupkou vyžadují spíš vlhčí podmínky a až stoprocentní vlhkost vzduchu, jinak se scvrkávají. Některé ovoce a zeleninu lze s úspěchem skladovat nad hladinou vody ve studni, třeba hroznové víno nebo některá jablka nebo větvičky s domácími švestkami.
R40a58d21i28m 44P79o87l29á80š67e62k
V paneláku jedině speciální skladovací skříň se řizenou atmosférou, teplotou a vlhkostí. A se systémem hodně šuplíků, aby jiné uložené věci netrpěly změnou teploty a vlhkosti při otevírání.
T81o59m40á48š 41M55a83t31ě43j
Záleží jak máte "mimo" lednici - pokud máte doma vlhkost 60% a 24C... (zima ve špatně větraném bytě) ... tak je lednice lepší volba. I kdyby v těch 4C co je v lednici byla 100% relativní vlhkost, tak pořád je to daleko sušší prostředí než venku.
J32o97s53e34f 48K41a17r70f71í17k
Tak on ten kosočtvercový proklikávací formát je už i v sekci hobby?
Mno ještě technet a s idnesem končím nadobro
H19a77n54a 46A37n76t90o32n92o91v36á
Na technetu to jednou zkusili, v diskusi se dozvěděli, že čtenářům tento formát nevyhovuje, článek upravili a klikací formát znovu nepožili.
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...