Jak na nejběžnější a nejoblíbenější zeleninu?
Rajčata milujeme pro jejich šťavnatou chuť, kterou ale skladováním v lednici ztrácejí, navíc chlad zabrání jejich dozrávání, mohou začít i hnít. Pro zachování nejlepší chuti rajčata vyndejte z obalu, dejte je na misku či do košíku a skladujte je při pokojové teplotě.
Lilek chraňte před slunečním světlem a uchovávejte ho při pokojové teplotě. Lednice mu nesvědčí, při teplotě pod 10 °C může změnit strukturu i chuť.
Okurka má také raději pokojovou teplotu, přílišný chlad urychluje její rozklad. Podobně papriky nebo chilli papričky více než ledničku ocení suché chladné místo. V ledničce navíc rychle ztrácejí barvu.
Čerstvé zelené fazolky vydrží v chladničce maximálně týden, i v jejich případ ovšem platí, že čím dříve je zpracujte, tím více živin si z nich vaše tělo užije. Podobně to funguje i v případě paprik nebo chilli papriček.
Meloun vcelku není třeba strkat do lednice. Což přestává platit ve chvíli, kdy jste ho načali. Naříznutý meloun skladujte v chladničce, ale přikryjte ho.
Dýně skladujte na tmavém, chladném, suchém a dobře větraném místě, ideální je sklep. Vyhovovat jim může i zasklená lodžie, kde nemrzne.