VIDEO: Nehrajte si na Matku Terezu, uzemnil Pohlreich majitelku Bohémy

aktualizováno 
Před dvěma lety odjížděl z brněnské restaurace znechucený z místních poměrů a odmítl pořad Ano, šéfe! dotočit. Nyní se v pořadu Už dost, šéfe do téže restaurace pod vedením nové majitelky vrací a nestačí se divit.

"Měli by zavřít, ale všechny," narážel na nepoctivé praktiky starých majitelů, kteří dokonce ani neplatili personál (pro oživení najdete tehdejší reportáž zde). Tentokrát se potýká naopak s až přílišnou snaživostí majitelky, která by pro restauraci položila život. A diví se, že se vůbec pustila do podnikání se stejným názvem restaurace.

Pohlreichův podzim

Zdeněk Pohlreich zažívá mediální podzim. Každou sobotu večer vaří on-line. Suroviny potřebné k připravovanému menu najdete na stránkách iPrima.cz. Tentokrát se budou připravovat plněná rajčata, hovězí tagliata s omáčkou ze zeleného pepře a žloutkový krém s ovocem.

"Tady by se to mělo přejmenovat," snaží se ovlivnit majitelku, narazí však na rezolutní odpor. "Copak já bych mohla mít právo zničit takovou letitou legendu, Bohéma, ta tu přece je dlouhá léta a vždycky to tu žilo," argumentuje.

Největší překvapení čekalo Pohlreicha v kuchyni. Po zkušenosti se špínou, tekoucími mrazáky a nezájmem majitelů vybavit ji tak, aby se kuchařům dobře pracovalo, jej šokovala čistota a vybavení podle nepřísnějších standardů.

A protože se zdá, že kuchaři v podstatě vědí jak na to, probírá s nimi jen drobnosti a hlavně se snaží ukáznit majitelku a vysvětlit, že místo aby se amatérsky snažila hrát si na brněnskou Matku Terezu a rozdávala hostům zákusky zdarma, měla by si nechat prostor na vedení a vymýšlení koncepce a inovací.

Už dost, šéfe uvidíte ve středu v 21:45 na Primě.

Autor:

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Přes léto dala dohromady starou dřevěnou chatku. Díky barvám prokoukla

S minimálními náklady čtenářka proměnila i malinkou koupelnu.

Shodou náhod se čtenářka Kateřina dostala k opuštěné chatičce, kterou někdo používal naposledy před dvaceti lety. Stav...

Další z rubriky

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

Jitka Pagana, moderátorka nového pořadu Ano, šéfová!

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s přirozeným zájmem...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

Najdete na iDNES.cz