Diskuze
Maso zapečené v listovém těstě zůstane křehké a šťavnaté
Děkujeme za pochopení.
chudacek.blbecek
Doba pečení
A to nejdůležitější - tedy doba a teplota pečení, tam samozřejmě není. Přímo tenhle recept neznám, ale u velmi podobného beef wellington je právě tohle nejdůležitější a je umění upéct ho tak, aby maso nebylo krvavé nebo těsto spálené. Jinak bych se s opíkáním panenky na pánvi ani neobtěžovala, jak se diskutuje dole, protože pokud šťávu nepustí maso, zcela určitě ji pustí špenát a to tak, že hodně. Není tam nic, co by tu šťávu nasálo, takže z toho bude solidní blemc.
ppp
koření?
Krom toho, že bych panenku nejdřív orestovala, tak mě zaráží, že není ani osolená ani opepřená. To je ten špenát tak slanej? Já bych jí po orestování ještě zlehka posolila a třeba posypala čerstvě mletým 4 barevným pepřem.
Tokamak
Až na ten špenát to vypadá celkem dobře
Pokud po něm někdo tolik touží, tak bych ho nechal projít prasetem ještě před porážkou
PS: a také bych se přimlouval za opečení panenky na sádle ještě před zabalením ...
wrah
Re: Až na ten špenát to vypadá celkem dobře
Náhodou, špenát nemusím, ale čerstvý listový.. Jen nesmírně lehce spařený a udělaný na pánvi na másle a česneku, řádně osolený.. Dejte si a pak kritizujte. A to říkám: Miluji pořádný kus prasete..
Inkvizitor Johny
Nelogický recept
Né, že bych nevěřil, že je to výborný. Určitě je. Ale přijde mi hodně uhozené používat na takové věci panenku, která je přeci jenom cenově krapet jinde. Panenka (chrochro svíčková) má tu výhodu, že je málo tučná a přitom křehká. A tady k tomu narvete hromadu špeku. To si tam rovnou hoďte krkovici. To samé platí pro čerství listový špenát. S těmahle surovinama se musí jemně.
Tokamak
Re: Nelogický recept
jj pravda, chtělo by to pořádný sval, svíčková či panenka si tam jenom tak leží a nic nedělá, a pak to nemá pořádnou chuť
PetrCBR
Wellington
To co je popisovano v clanku se jmenuje Wellington. V clanku ovsem chybi dulezita informace, ze maso se musi pred zabalenim nechat zataknout (na panvi), jinak pusti stavu a po naporcovani stava vytece a maso zustane suche. To v lepsim pripade. V horsim se stava z masa dostane az na listove testo ... to se rozmoci, potrha a stava vytece ven.
Ingister
Re: Wellington
Wellington je hovädzie, panenka je bravčové....
Will83
Listový těsto je humus
schválně zkuste dát kus listovýho těsta do mikrovlnky a klasicky ho ohřejte jako jídlo, uvidíte kolik pustí tuku, jednou jsem ho v mikrovlnce rozmrazoval a trochu to přehnal - od tý doby listový těsto nejim.....Zkuste domácí: 500g hladká mouky, 250 ml vody, 25g droždí, 50g oleje, sůl dle chuti Postup: Droždí a sůl zamíchat do mouky pak přilívat postupně vodu a olej, vypracovat hedvábné těsto a nechat vykynout. Hodí se skvěle na domácí pizzu i selskej koláč..........apod..
hellblazer
Re: Listový těsto je humus
taky bacha na máslo, který si možná mažeš na chleba, obvykle ho z nějakejch 80% tvoří tuk...
listový těsto je fajn právě proto, že je to většinou jenom ztuženej tuk a hladká mouka, díky tomu je křupavý a drobí se na lístky, podle kterých se jmenuje. Do toho těsta ve stylu pizzy, který jsi zmiňoval, bych asi panenku nebalil...
babaka
doba přípravy?
při jaké teplotě a jak dlouho se asi panenka peče? díky za odpověď
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Tajemství psího čichu. Není o tolik lepší než lidský, jak si myslíme, říká kynolog
Premium „I služební psi se jednou stanou pouhými společníky, protože jejich čich nahradí v dohledné...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Prodej chalupy 85 m2, s pozemkem 241 m2, Krasoňov
Humpolec - Krasoňov, okres Pelhřimov
2 490 000 Kč