Diskuze

Do rohlíčků máslo, do závinu nebo listového těsta margarín, radí cukrářka

Máslová cenová aféra rozpoutala diskuse, zda se letošní vánoční pečení nevrátí k náhražkám z rostlinného tuku. Podle odborníků však ani ten sebelepší margarín nemůže nahradit chuť másla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na jakékoli těsto jedině máslo. A do náplní margarín kvůli roztíratelnosti? No to se paní zbláznila, tak snad raději chvíli počkám a nechám máslo při pokojové teplotě povolit, než bych chuť ku...la margarínem. Ale v velkovýrobnách asi nemají čas...

3 0
možnosti

listové těsto z margarinu?? 8-o to jsou profíci teda... listové těsto neuděláte ani z normálního 82% másla, protože má nižší teplotu tání, po 5ti minutách v troubě z těsta vyteče a máte z toho kaluž... do listového těsta se dává 84% máslo dry... to pro tu odbornici z asociace cukrářů, jestli si to tady čte...

5 0
možnosti

Řízky smažím na sádle a másla na ně dávám jen maličko po usmažení pro chuť.Palačinky zase dělám na směsi másla a oleje-nepřepaluje se.

Do taženého těsta na závin jsem začala dávat sádlo a máslem mažu jen na povrchu,chuť je stejná,jen je štrúdl křehčí.

Margarín v jídle poznám a nechutná mi.

3 0
možnosti

Tak pán očekává, že máslo bude časem za 44,- Kč za čtvrtku. No dobře, ale kdy bude nazpět za 25,-Kč v akci za čtvrtku? Na to nám pán už asi neodpoví. Protože neví anebo už dávno spí....

1 2
možnosti

Margarín nikdy nikam, to je nepoživatelný hnus. Radši méně cukroví, ale pořádného.

12 0
možnosti

F42a86n 77K54u14c13e17r53a

1. 11. 2017 16:47

U nás se dělají pracny ze sádla a jsou super

5 0
možnosti
Foto

Loni jsem dělala vánočku podle Vaňka a taky tam bylo napůl máslo a napůl sádlo. Byla výborná.

3 0
možnosti

Máslo v tomhle nahradit nejde, kdo se o to pokusí, moc výsledkem nadšen nebude...

5 0
možnosti

Dobrá cukrářka udělá vynikají lístkové těsto z másla. Tato paní pracuje asi ve většině cukráren a tak to pak i chutná! ;-€

6 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...