Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.
20. září 2018

VIDEO V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až...

KVÍZ: Panenka, plecko, krkovice. Vyznáte se ve vepřovém mase?

V chladírně jsou jednotlivé roztříděné kousky připravené pro čisté kuchyňské...
19. září 2018

Myslíte si, že by z vás mohl být dobrý řezník? V našem dalším kvízu se můžete otestovat. Podívejte...

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.
18. září 2018

VIDEO Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který...

KVÍZ: Ošibori, maguro nebo wašoku. Jak se vyznáte v japonské kuchyni?

Jen malá ukázka z pochoutek, které si můžete v restauraci objednat.
12. září 2018

Japonská kuchyně je u nás čím dál populárnější. Protože rádi objevujeme nové chutě a také proto, že...

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Ani burger s kuřecím masem vůbec nemusí být nuda, dokázali šéfovi v ostravském...
11. září 2018

VIDEO Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné...

Září je měsícem biopotravin, nejlevněji je koupíte na farmách a statcích

Sklizeň meruněk v bio sadě likérky Rudolf Jelínek v jihomoravských Starovicích.
6. září 2018

V Česku kupuje biopotraviny stále více zákazníků. Většina tuzemských se u nás i spotřebuje. Lidé je...

Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

V Luži se podařilo štábu Ano, šéfe natočit takový retrodíl. Možná i objednání...
4. září 2018

VIDEO V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou...

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

Nejjednodušší způsob pro výrobu povidel je péct je v troubě.
1. září 2018

VIDEO Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku...

VIDEO: V Mexiku vyrobili největší sendvič na světě, překonali vlastní rekord

29. srpna 2018

VIDEO V Mexico City se ve středu snažili překonat světový rekord ve výrobě dosud největšího sendviče,...

Šéf zachraňuje slušné bistro pro cyklisty. I se smažákem pro Poláky

28. srpna 2018

VIDEO V kuchyni kluk, co tvrdí, že gastronomií žije a vařit ho evidentně opravdu baví. A majitelé, kteří...

Sedmdesát vynikajících kuchařů se spojilo a sepsalo jedinečnou kuchařku

21. srpna 2018

Každý z kuchařů uvařil tři oblíbené recepty a vznikla „tlustokniha“ s 210 recepty, které si sice...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

15. srpna 2018

VIDEO Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte....

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

7. srpna 2018

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

VIDEO: Založte si vermikompostér a zužitkujte organické zbytky i v bytě

30. července 2018

VIDEO Pokud připustíte, že vám s kompostováním organických zbytků budou doma pomáhat kalifornské žížaly,...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

20. července 2018

VIDEO Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

19. července 2018

VIDEO Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

17. července 2018

VIDEO Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

7. července 2018

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během...

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

aktualizováno  4. července 2018

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

30. června 2018

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

VIDEO: V Kalifornii servírují duhovou pizzu, zdobí ji jedlým třpytem

29. června 2018

VIDEO V kalifornské pizzerii jednou za čas změní menu a vytvoří limitovanou edici pokrmu, který se stává...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

16. června 2018

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

13. června 2018

VIDEO Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

12. června 2018

VIDEO Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto...

Makrela je u nás nedoceněná ryba. Pohlreich ukáže, jak na ni

11. června 2018

VIDEO Zdeněk Pohlreich ve své sérii Rozpal to šéfe ve Španělsku! na Primě opět používá místní produkty....

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

7. června 2018

VIDEO Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

4. června 2018

VIDEO Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Čtenářské recepty: ryba, chřest, hovězí i gyros naležato

2. června 2018

Do čtenářské soutěže o kontaktní grily dorazily další recepty. Zkuste se inspirovat a pošlete...

Ze silnice až k bibli gastronomů. Michelinské hvězdy přináší slávu i stres

29. května 2018

Gastronomický průvodce Michelin je chválenou i prokletou biblí milovníků dobrého jídla. Honba za...

Začal Prague Food Festival. Ochutnejte to nejlepší z Česka

26. května 2018

VIDEO V pohodovém počasí začal na pražském Vyšehradě už dvanáctý ročník jednoho z nejvyhlášenějšího...

Michelinské kuře ze singapurského stánku jsme museli ochutnat, říká kuchař

25. května 2018

VIDEO Šéfkuchař Radek David se rozjel s kamarády kuchaři do Singapuru, kde se právě odehrávala kuchařská...

Čtenářské recepty: Grilovaný čerstvý tuňák s opečenými bramborami

19. května 2018

V dalším dílu naší grilovací soutěže přinášíme recept, který udělá radost všem milovníkům ryb....

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

17. května 2018

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a...

VIDEO: Smrkové výhonky využijete v kuchyni jako koření i na marmeládu

16. května 2018

VIDEO K volně dostupnému jarnímu býlí v podobě medvědího česneku či pampelišek, které může obohatit váš...

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

14. května 2018

VIDEO Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní...

VIDEO: V Praze vaří „selfieccino“. Kávu, na které může být vaše fotka

11. května 2018

VIDEO Po Londýně či Bratislavě otevřela první kavárna, která nabízí tak zvané selfieccino také v Praze....

Najdete na iDNES.cz