Vaření

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky
12. listopadu 2018

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý...

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

Jitka Pagana, moderátorka nového pořadu Ano, šéfová!
5. listopadu 2018

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s...

Svatomartinská husa pečená na mřížce a při nízké teplotě. Nic jednoduššího

Husička po pěti hodinách pomalého pečení
4. listopadu 2018

Tradice pečení husy na svatého Martina se v posledních letech vrací. Kvůli tomu mnohé malé domácí...

Francouzi se rozhodli zachránit staré maďarské prasečí huňáče mangalica

V houfu vypadají neuvěřitelně, jako z kresleného filmu.
1. listopadu 2018

V době, kdy mnozí vedou válku proti tučnému jídlu, se slavné lyonské uzenářství Sibilia snaží ve...

Brambory šetrně skladujte i zpracovávejte, je jich málo a zřejmě zdraží

Brambor se letos urodilo méně, kvůli suchu nenarostly.
26. října 2018

Letošní horká a suchá sezona zrovna nenahrávala solidní úrodě brambor, podle bramborářů je sklizeň...

Vepřová žebra na houbách: konečně chlapský houbový recept

Maso položíte na hlavičky hub, okořeníte a přidáte trochu sádla
15. října 2018

I muži mají své oblíbené kulinářské houbové speciality. K houbám však přidají pořádný kus masa.

VIDEO: Uvařit lze levně, rychle a jednoduše, ukazuje nový projekt

Švestkové knedlíky patří mezi chutná a velmi levná jídla.
12. října 2018

Projekt Skromná kuchyně představuje recepty, které jsou nenáročné na peníze, úsilí i čas. Nejsou to...

Proti podzimnímu splínu zabojujte dušenou dýní s hříbky

Dýně s hříbky je ideální podzimní kombinace.
4. října 2018

Hříbky a dýně jsou perfektním podzimním párem pro vrchol sezony, který mají společný. Až na vás...

Pohlreich se loučí s Ano, šéfe! s nostalgií a třemi hvězdami pro putyku

2. října 2018

Přestrojit do dnešní univerzální podoby interiér i jídelní lístek staré dobré hospody, to nebyl v...

KVÍZ: Pivnica, kapustnica, glejovky. Jak se vyznáte ve slovenské kuchyni

1. října 2018

Český jazyk je slovenskému velmi příbuzný, ale v současné generaci už mizí povědomí o některých...

Pohlreich: To jsem ještě nikdy neviděl. Televize už dlouho tak nepípala

25. září 2018

Předposlední díl Pořadu Ano, šéfe! připravil Zdeňku Pohlreichovi výživné překvapení v hotelu...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

20. září 2018

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až...

KVÍZ: Panenka, plecko, krkovice. Vyznáte se ve vepřovém mase?

19. září 2018

Myslíte si, že by z vás mohl být dobrý řezník? V našem dalším kvízu se můžete otestovat. Podívejte...

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

18. září 2018

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který...

KVÍZ: Ošibori, maguro nebo wašoku. Jak se vyznáte v japonské kuchyni?

12. září 2018

Japonská kuchyně je u nás čím dál populárnější. Protože rádi objevujeme nové chutě a také proto, že...

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

11. září 2018

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné...

Září je měsícem biopotravin, nejlevněji je koupíte na farmách a statcích

6. září 2018

V Česku kupuje biopotraviny stále více zákazníků. Většina tuzemských se u nás i spotřebuje. Lidé je...

Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

4. září 2018

V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou...

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

1. září 2018

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku...

VIDEO: V Mexiku vyrobili největší sendvič na světě, překonali vlastní rekord

29. srpna 2018

V Mexico City se ve středu snažili překonat světový rekord ve výrobě dosud největšího sendviče,...

Šéf zachraňuje slušné bistro pro cyklisty. I se smažákem pro Poláky

28. srpna 2018

V kuchyni kluk, co tvrdí, že gastronomií žije a vařit ho evidentně opravdu baví. A majitelé, kteří...

Sedmdesát vynikajících kuchařů se spojilo a sepsalo jedinečnou kuchařku

21. srpna 2018

Každý z kuchařů uvařil tři oblíbené recepty a vznikla „tlustokniha“ s 210 recepty, které si sice...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

15. srpna 2018

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte....

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

7. srpna 2018

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

VIDEO: Založte si vermikompostér a zužitkujte organické zbytky i v bytě

30. července 2018

Pokud připustíte, že vám s kompostováním organických zbytků budou doma pomáhat kalifornské žížaly,...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

20. července 2018

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

19. července 2018

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

17. července 2018

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

7. července 2018

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během...

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

aktualizováno  4. července 2018

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

30. června 2018

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

VIDEO: V Kalifornii servírují duhovou pizzu, zdobí ji jedlým třpytem

29. června 2018

V kalifornské pizzerii jednou za čas změní menu a vytvoří limitovanou edici pokrmu, který se stává...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

16. června 2018

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

13. června 2018

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

12. června 2018

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto...

Makrela je u nás nedoceněná ryba. Pohlreich ukáže, jak na ni

11. června 2018

Zdeněk Pohlreich ve své sérii Rozpal to šéfe ve Španělsku! na Primě opět používá místní produkty....

Najdete na iDNES.cz