Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vaření

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

13.11.2017  0:17
Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je ideálním řešením blanšírování. Jíme i očima, nejde jen o nasycení. A výsledek...  celý článek

Domácí rohlíky krok za krokem. Ve vašem provedení to může být pochoutka

7.11.2017  0:00
V pekařské terminologii je to úplně obyčejné a takzvané běžné pečivo. V české kulinární duši je ovšem běžné pečivo zapsáno hodně hluboko. Ať už se nám to líbí, nebo ne, i ty nejobyčejnější...  celý článek

Zásoby másla v mrazáku: vařit se z něj dá, ale čerstvá chuť zmizí

5.11.2017  0:00
Mrazení másla je zcela běžná věc, i strategické zásoby se zamrazují. A ač z něj lze běžně vařit a podle kuchařů to ve výsledku nikdo nepozná, cukráři varují před mražením másla, které už jednou...  celý článek

Do rohlíčků máslo, do závinu nebo listového těsta margarín, radí cukrářka

1.11.2017  0:00
Máslová cenová aféra rozpoutala diskuse, zda se letošní vánoční pečení nevrátí k náhražkám z rostlinného tuku. Podle odborníků však ani ten sebelepší margarín nemůže nahradit chuť másla.  celý článek

Neotvírat mrazák, roztopit krbová kamna. Co dělat, když nejde elektřina

30.10.2017  13:19
Až při výpadku elektřiny zjistíme, jak jsme na ní hodně závislí. Kdo má plynový nebo elektrický kotel, nezatopí si. Kdo má studnu, nespláchne záchod. A kdo má vybitý mobil, ani si nezavolá.  celý článek

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

30.10.2017  0:00
Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo. Každopádně tak uvedl další díl své kuchařské akademie na Primě. A názorně předvedl přípravu...  celý článek

Kvůli koření tekly potoky krve, vedly se o něj války a sekaly ruce

27.10.2017  0:00
Dává jídlu chuť i vůni a dělá z něj gastronomickou lahůdku. Naši předkové ho ale původně používali ke konzervaci potravin, ve středověku sloužilo jako platidlo nebo luxusní věno. Koření má za...  celý článek

Zdraží vejce? Na Vánoce si zakonzervujte včas ta levná. Krok za krokem

25.10.2017  0:00
Na trhu se podle kolegů z ekonomické redakce chystá zdražení vajec. Nejen kvůli aféře s fipronilem, ale i kvůli tlaku blížících se Vánoc, kdy se spotřeba vajec skokově zvyšuje kvůli pečení. Naši...  celý článek

Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

23.10.2017  0:00
Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali. Třeba marinování, což zdaleka...  celý článek

Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

18.10.2017  0:00
Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen u podřadných vín.  celý článek

Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

16.10.2017  0:00
„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu vaření. Z dobrých surovin dostane...  celý článek

Domácí pivovarníci mají stálou žízeň. Napsali petici pro zrušení limitů

14.10.2017  0:00
Každý, kdo si doma vaří vlastní pivo, smí v současné době vyrobit maximálně 200 litrů moku ročně. Podle iniciátorů petice jsou na tom čeští domácí pivovarníci nejhůř z rozvinutého světa. Chtějí,...  celý článek

Podzimní zelenina jako zdravá lahůdka na posílení imunity

12.10.2017  0:00
Odborníci mají červenou řepu, batáty, růžičkovou kapustu či dýni za ideální suroviny pro sychravé dny. Zasytí a posílí imunitu. Co z nich uvařit?  celý článek

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

10.10.2017  0:00
Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně hospodyněk: jak si jednoduše poradit s...  celý článek

Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

9.10.2017  0:00
Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

8.10.2017  0:00
Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy jejich hřejivá barva a chuť přijdou obzvláště vhod.  celý článek

VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

6.10.2017  0:00
Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní techniku. V prvním dílu pořadu Zdeňkova...  celý článek

Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

5.10.2017  0:00
Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může být téměř cokoli, jen musí vždy výborně chutnat, být trochu sladké, trochu kyselé a dosti...  celý článek

Kosti na demi-glace nemusíte vařit dva dny. Návod krok za krokem

4.10.2017  0:00
Některé profesionální recepty radí, že abyste dostali pořádnou omáčku demi-glace, musíte „táhnout“ kosti 48 hodin. Šéfkuchař Jiří Roith však tvrdí, že zhruba po osmi hodinách už z nich více...  celý článek

Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

3.10.2017  0:37
Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v bývalých šatnách místního...  celý článek

Nejostřejší potěšení. Pálivé chilli ovládlo smíchovskou náplavku

1.10.2017  0:00
V sobotu 30. září se smíchovská náplavka stala rájem všech fanoušků pojídání chilli papriček. Nejenže ochutnávali street food v hodně ostré verzi, ale zároveň si odtud mohli odnést i semínka,...  celý článek

VIDEO: Zkusili jsme knedlíky do ruky. Suché, podle některých food porno

28.9.2017  0:00
Pro některé lidí je knedlík naplněný gulášem, svíčkovou nebo vepřovým se zelím dobrý nápad. Když jsme ho však nechali ochutnat běžným strávníkům, většina se shodla, že by si takovou „svačinku“...  celý článek

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

26.9.2017  0:00
Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí restaurace Zlatý soudek na náměstí ve...  celý článek

Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

25.9.2017  0:00
S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být jedna z nejpálivějších zmrzlin světa,...  celý článek

VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

20.9.2017  0:00
Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze různými způsoby usnadnit. Na vlastní...  celý článek

Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

19.9.2017  0:00
Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že nemá dost zákazníků, aby se...  celý článek

VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

11.9.2017  0:00
Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří na britské ambasádě v Praze, nám...  celý článek

Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

7.9.2017  0:00
Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý plod: červený, žlutý, oranžový i...  celý článek

VIDEO: Než prohlížet prázdné regály bez másla, radši si ho vyrobte sami

6.9.2017  0:00
Že se cena másla zvedla, sledujeme už několik týdnů. Nyní však dochází i k tomu, že na něj v obchodě často už vůbec nenarazíte. Pokud se vám to stalo, zkuste si ho vyrobit sami, zvládne to každý.  celý článek

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

5.9.2017  0:00
Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může chutnat milionově, ale do restaurace nepatří. Majitel, který se místo péče o rodinný hotel s...  celý článek

S colou, pivem i ovocem. Takové jsou letošní kávové letní hity

4.9.2017  0:00
Období od května do konce září patří v kavárnách všem ledovým kávám, domácím limonádám nebo ledovým čajům. Každý rok se však najdou zajímavé kombinace, které by člověk ani nečekal, od alkoholu...  celý článek

Na Štvanici prošel u Pohlreicha i utopenec. Ano, šéfe! je opět zpátky

31.8.2017  0:00, aktualizováno  14:21
Notnou dávku nadhledu projevil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich hned v prvním premiérovém Ano, šéfe! po několikaměsíční pauze. Prima ho odvysílala v pondělí večer. Snaha vyjít vstříc hostům mu byla...  celý článek

Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

21.8.2017  11:00
Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z vašeho hlasování pak vzešlo pět...  celý článek

Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

15.8.2017  1:00
Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční smaženice nebo guláš už pravděpodobně byla...  celý článek

Inspirace z ulice: 10 jídel, která na dovolené rozhodně ochutnejte

14.8.2017  0:00
Takzvaný streetfood se pomalu usazuje už i u nás, ale pouliční gastronomie je tady teprve v začátcích. Podívejte se s námi na deset v zahraničí typických pochutin, které si lidé běžně dopřávají...  celý článek

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

5.8.2017  0:00
Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě velvyslanectví má vlastní zahrádku, kde s láskou pečuje o zeleninu, kterou denně používá k vaření pro hosty....  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.