Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

Jak na velikonoční mazanec. Vyzkoušejte postup krok za krokem

Velikonoční mazanec
31. března 2018

VIDEO Mazanec či velikonoční bochník je bochánek pečený zpravidla na Velikonoce ze sladkého kynutého...

Speciální velikonoční piva dodávala sílu, při půstu nahrazovala maso

Tradice velikonočních piv je stará stovky let.
27. března 2018

Některá zelená velikonoční piva mohou být laciným marketingovým tahákem, který štamgasty láká uměle...

Češka, co umí nejlepší marmeládu, už počtvrté přivezla z Anglie zlato

Za Fresh Blood Orange & Campari Marmalade, tedy marmeládu připravenou z...
25. března 2018

VIDEO Na co sáhne, to zřejmě pozlatí. Zlaté medaile z mistrovství světa v marmeládách totiž Blanka...

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

U nás se zatím díváme na hmyz určený ke konzumaci s despektem.
17. března 2018

VIDEO V potravinářství a gastronomii se stále více pozornosti zaměřuje na hmyz. Podle mnohých odborníků...

Kuchaři, třeste se. Do praxe uvedli robota, který se postará o hamburgery

Robotická ruka Flippy se postará o přesné opečení hamburgerů.
11. března 2018

VIDEO V Pasadeně v americkém státě Kalifornie byl do ostrého provozu uveden robot, který podstatně...

Největší francouzská večeře na světě se bude konat první jarní den

Mezi typické francouzské pokrmy patří i ratatouille.
8. března 2018

VIDEO Přes tři tisíce kuchařů po celém světě oslaví v první jarní den již počtvrté francouzskou kuchyni a...

Klidně kupujte banány s hnědými flíčky a tvrdá rajčata, jsou nejlepší

Není čerstvou zeleninu, po nákupu ovšem většinou potřebuje urychleně zpracovat.
6. března 2018

Metoda pokus omyl vychází při nákupu ovoce a zeleniny pěkně draho. To zlevněné, co vypadalo...

Berberská pizza je marocký poklad. Je oblíbená jako ta italská u nás

Madfouna označovaná také jako berberská pizza je populárním marockým pokrmem.
16. února 2018

Pizza je jedno z nejuniverzálnějších světových jídel. V každém regionu nebo zemi se připravuje...

Pochoutka, u které se neptejte po surovinách. To je tradiční skotský haggis

13. února 2018

VIDEO Šéfkuchař Vojtěch Kalášek z britské ambasády v Praze ukázal, jak se vaří jeden z nejtradičnějších...

Na Trumpa v New Yorku zabírá kava. Stala se módním antistresovým nápojem

12. února 2018

Národy jižního Pacifiku ji konzumují po tisíciletí. Kava kava (pepřovník opojný) dnes dobývá srdce...

Saranče i jehličí. Grand Restaurant Festival zkouší superpotraviny

25. ledna 2018

Až do konce února můžete ochutnávat menu v devadesáti restauracích po celém Česku. Po loňském...

Podle Jamieho Olivera lze vaření i pečení zvládnout s pěti ingrediencemi

23. ledna 2018

VIDEO Vaření podle britské kuchařské ikony už zřejmě nemůže být jednodušší. Tedy pokud máte doma kdykoliv...

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

19. ledna 2018

Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být...

Číšnický, křidélkový, nebo pákový? Každý otvírák má svá pro a proti

16. ledna 2018

VIDEO Otevření lahve vína je pro mnoho lidí problém a zvláště ženy s tím mohou mít problém. Normálně...

VIDEO: Podívejte se, jak se vyrábí slavný italský sýr Asiago

9. ledna 2018

VIDEO Asiago je v Česku méně známý italský sýr, který stejně jako slavnější Parmigiano Reggiano a...

Veganská strava i neplýtvání. Deset trendů pro gastronomii v roce 2018

3. ledna 2018

Světem gastronomie kolují tradičně na konci roku velké předpovědi do budoucna. Americká National...

V Londýně nabízejí selfieccino. Do pěny na cappuccinu udělají váš portrét

1. ledna 2018

VIDEO V kavárně na Oxford Street v Londýně mají nový hit: selfieccino. Do mléčné pěny v kávě vyrobí...

Na svatého Štěpána se peče husa nebo kachna. Zvládne to i začátečník

25. prosince 2017

VIDEO Podle tradice by se na svátečním stole na Štěpána měla objevit pernatá drůbež. A vzhledem k tomu,...

Jak si poradit s kaprem, aby byl bez kůže a dokonce bez kostí

23. prosince 2017

VIDEO Kdo si chce poradit s filetováním kapra jako profesionál, měl by nastudovat postup, jak ho...

Rybí polévka pro každého. Co rodina, to trochu jiný recept

21. prosince 2017

VIDEO Základ tradiční vánoční rybí polévky je v podstatě stejný. Někde však dávají přednost rustikálnější...

VIDEO: Ve Finsku pečou chleba s hmyzem. V každém bochníku je 70 cvrčků

20. prosince 2017

VIDEO Finská pekárna začala péct první chléb na světě, ve kterém najdete rozemleté cvrčky. Říkají mu...

Vánoční cukroví pro každého: bez lepku, cukru i z živých raw surovin

19. prosince 2017

VIDEO Klasika musí být, bez vanilkových rohlíčků či lineckého by nebyly Vánoce. Vždyť i varianty pro...

VIDEO: Jak na roštěnky, líčka a spol. Pohlreich radí triky na dušení

18. prosince 2017

VIDEO Brazírování je geniálně jednoduchý způsob, jak z poraženého zvířete zužitkovat opravdu každý kousek...

Deset dárků pro kuchtíky. Ostré nože, italská klasika i chytrý váleček

17. prosince 2017

Možná ještě nevědí, že je potřebují. Nebo po nich už dlouho touží, ale sami by si je nekoupili. Do...

Na klasické perníčky je už pozdě. Vyzkoušejte rumovou verzi

14. prosince 2017

VIDEO Je to recept někde na pomezí mezi klasickými perníčky a ruměnkami. Perníčky jsou vážně měkké hned...

Teplá kaše po ránu pohladí žaludek a dodá vše, co tělo potřebuje

12. prosince 2017

Mohou být bez lepku i bez laktózy, takže pro mnoho lidí řeší jejich problémy s trávením. Mohou být...

VIDEO: Naučte se s Pohlreichem gratinovat čili zapékat jako pravý Ital

11. prosince 2017

VIDEO „Na zapečeném jídle nemusí být tuna třicítky eidamu,“ říká Zdeněk Pohlreich, když si s Emanuelem...

Pršut nemusí být jen italskou specialitou. Můžete ho klidně vyrobit doma

8. prosince 2017

VIDEO Pršut, prosciutto, prostě sušená šunka je pochoutka, která pochází z Itálie. Vyrábějí ji i další...

Milujete smažení? Možná nad vámi začne pršet, zjistili vědci

6. prosince 2017

Nová studie zjistila, že smažení jídla může změnit počasí, protože mastné kyseliny uvolňované do...

Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také

4. prosince 2017

VIDEO Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic...

Únava zmizí po teplém salátu s bezlepkovou quinoou. „Matka zrn“ dá sílu

3. prosince 2017

„Ještě než se nacpeme vánočním cukrovím, hodí se zkusit salát ze superpotraviny, která chutná Inkům...

Je to pizza, burger, anebo kebab? Ve Walesu mají nový gastronomický hit

2. prosince 2017

VIDEO Tři v jednom, tak by se dala charakterizovat nová vychytávka pouličního občerstvení, kde klasickou...

Zajíce nebo bažanta nenechávejte viset na balkoně, lepší je hned ho zpracovat

30. listopadu 2017

Kdyby se náhodou stalo, že vám u dveří bytu zazvoní příbuzný myslivec se zajícem nebo bažantem v...

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

27. listopadu 2017

VIDEO Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny...

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

20. listopadu 2017

VIDEO Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která...

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

13. listopadu 2017

VIDEO Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře...

Najdete na iDNES.cz