Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru
16. června 2018

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...
13. června 2018

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Pokud vás příprava domácích džemů baví, investujte do speciálního nerezového...
12. června 2018

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto...

Makrela je u nás nedoceněná ryba. Pohlreich ukáže, jak na ni

Makrela s petrželovou marinádou s opékaným bramborem s šalotkou
11. června 2018

Zdeněk Pohlreich ve své sérii Rozpal to šéfe ve Španělsku! na Primě opět používá místní produkty....

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

Cheesesteaky jsou v Philadelphii velmi popuární.
7. června 2018

Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.
4. června 2018

Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Čtenářské recepty: ryba, chřest, hovězí i gyros naležato

Pak dogrilováváte na barvu.
2. června 2018

Do čtenářské soutěže o kontaktní grily dorazily další recepty. Zkuste se inspirovat a pošlete...

Ze silnice až k bibli gastronomů. Michelinské hvězdy přináší slávu i stres

Bratři André a Édouard Michelinové
29. května 2018

Gastronomický průvodce Michelin je chválenou i prokletou biblí milovníků dobrého jídla. Honba za...

Začal Prague Food Festival. Ochutnejte to nejlepší z Česka

26. května 2018

V pohodovém počasí začal na pražském Vyšehradě už dvanáctý ročník jednoho z nejvyhlášenějšího...

Michelinské kuře ze singapurského stánku jsme museli ochutnat, říká kuchař

25. května 2018

Šéfkuchař Radek David se rozjel s kamarády kuchaři do Singapuru, kde se právě odehrávala kuchařská...

Čtenářské recepty: Grilovaný čerstvý tuňák s opečenými bramborami

19. května 2018

V dalším dílu naší grilovací soutěže přinášíme recept, který udělá radost všem milovníkům ryb....

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

17. května 2018

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a...

VIDEO: Smrkové výhonky využijete v kuchyni jako koření i na marmeládu

16. května 2018

K volně dostupnému jarnímu býlí v podobě medvědího česneku či pampelišek, které může obohatit váš...

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

14. května 2018

Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní...

VIDEO: V Praze vaří „selfieccino“. Kávu, na které může být vaše fotka

11. května 2018

Po Londýně či Bratislavě otevřela první kavárna, která nabízí tak zvané selfieccino také v Praze....

Nebojte se krevet na grilu, s Pohlreichem je to geniálně jednoduché

7. května 2018

Pokud jste ještě krevety grilovat nezkoušeli, nebojte se. Ve specializovaném obchodě, nebo třeba v...

Burgery, panenka i zelenina. Další várka příspěvků do grilovací soutěže

5. května 2018

Nejnovější přispěvatelé do naší soutěže pokryli široké grilovací spektrum. Vedle burgerové klasika...

Recept na osvěžující sorbet z pampelišek i falešné olivy do salátů

1. května 2018

Jakmile v trávě zasvítí žluté květy, stoupne poptávka po citronech, cukru a receptu na pampeliškový...

Jak na velikonoční mazanec. Vyzkoušejte postup krok za krokem

31. března 2018

Mazanec či velikonoční bochník je bochánek pečený zpravidla na Velikonoce ze sladkého kynutého...

Speciální velikonoční piva dodávala sílu, při půstu nahrazovala maso

27. března 2018

Některá zelená velikonoční piva mohou být laciným marketingovým tahákem, který štamgasty láká uměle...

Češka, co umí nejlepší marmeládu, už počtvrté přivezla z Anglie zlato

25. března 2018

Na co sáhne, to zřejmě pozlatí. Zlaté medaile z mistrovství světa v marmeládách totiž Blanka...

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

17. března 2018

V potravinářství a gastronomii se stále více pozornosti zaměřuje na hmyz. Podle mnohých odborníků...

Kuchaři, třeste se. Do praxe uvedli robota, který se postará o hamburgery

11. března 2018

V Pasadeně v americkém státě Kalifornie byl do ostrého provozu uveden robot, který podstatně...

Největší francouzská večeře na světě se bude konat první jarní den

8. března 2018

Přes tři tisíce kuchařů po celém světě oslaví v první jarní den již počtvrté francouzskou kuchyni a...

Klidně kupujte banány s hnědými flíčky a tvrdá rajčata, jsou nejlepší

6. března 2018

Metoda pokus omyl vychází při nákupu ovoce a zeleniny pěkně draho. To zlevněné, co vypadalo...

Berberská pizza je marocký poklad. Je oblíbená jako ta italská u nás

16. února 2018

Pizza je jedno z nejuniverzálnějších světových jídel. V každém regionu nebo zemi se připravuje...

Pochoutka, u které se neptejte po surovinách. To je tradiční skotský haggis

13. února 2018

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek z britské ambasády v Praze ukázal, jak se vaří jeden z nejtradičnějších...

Na Trumpa v New Yorku zabírá kava. Stala se módním antistresovým nápojem

12. února 2018

Národy jižního Pacifiku ji konzumují po tisíciletí. Kava kava (pepřovník opojný) dnes dobývá srdce...

Saranče i jehličí. Grand Restaurant Festival zkouší superpotraviny

25. ledna 2018

Až do konce února můžete ochutnávat menu v devadesáti restauracích po celém Česku. Po loňském...

Podle Jamieho Olivera lze vaření i pečení zvládnout s pěti ingrediencemi

23. ledna 2018

Vaření podle britské kuchařské ikony už zřejmě nemůže být jednodušší. Tedy pokud máte doma kdykoliv...

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

19. ledna 2018

Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být...

Číšnický, křidélkový, nebo pákový? Každý otvírák má svá pro a proti

16. ledna 2018

Otevření lahve vína je pro mnoho lidí problém a zvláště ženy s tím mohou mít problém. Normálně...

VIDEO: Podívejte se, jak se vyrábí slavný italský sýr Asiago

9. ledna 2018

Asiago je v Česku méně známý italský sýr, který stejně jako slavnější Parmigiano Reggiano a...

Veganská strava i neplýtvání. Deset trendů pro gastronomii v roce 2018

3. ledna 2018

Světem gastronomie kolují tradičně na konci roku velké předpovědi do budoucna. Americká National...

V Londýně nabízejí selfieccino. Do pěny na cappuccinu udělají váš portrét

1. ledna 2018

V kavárně na Oxford Street v Londýně mají nový hit: selfieccino. Do mléčné pěny v kávě vyrobí...

Na svatého Štěpána se peče husa nebo kachna. Zvládne to i začátečník

25. prosince 2017

Podle tradice by se na svátečním stole na Štěpána měla objevit pernatá drůbež. A vzhledem k tomu,...

Najdete na iDNES.cz