Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vaření

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.
15. srpna 2018

VIDEO Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte....

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků
7. srpna 2018

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

VIDEO: Založte si vermikompostér a zužitkujte organické zbytky i v bytě

Ke hnojení je nejlepší vermikompost. Vyrobit si ho můžete i doma
30. července 2018

VIDEO Pokud připustíte, že vám s kompostováním organických zbytků budou doma pomáhat kalifornské žížaly,...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.
20. července 2018

VIDEO Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)
19. července 2018

VIDEO Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.
17. července 2018

VIDEO Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

Každý pořádný kuchař by měl být schopen vyrobit domácí těstoviny.
7. července 2018

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během...

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče
aktualizováno  4. července 2018

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

30. června 2018

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

VIDEO: V Kalifornii servírují duhovou pizzu, zdobí ji jedlým třpytem

29. června 2018

VIDEO V kalifornské pizzerii jednou za čas změní menu a vytvoří limitovanou edici pokrmu, který se stává...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

16. června 2018

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

13. června 2018

VIDEO Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

12. června 2018

VIDEO Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto...

Makrela je u nás nedoceněná ryba. Pohlreich ukáže, jak na ni

11. června 2018

VIDEO Zdeněk Pohlreich ve své sérii Rozpal to šéfe ve Španělsku! na Primě opět používá místní produkty....

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

7. června 2018

VIDEO Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

4. června 2018

VIDEO Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Čtenářské recepty: ryba, chřest, hovězí i gyros naležato

2. června 2018

Do čtenářské soutěže o kontaktní grily dorazily další recepty. Zkuste se inspirovat a pošlete...

Ze silnice až k bibli gastronomů. Michelinské hvězdy přináší slávu i stres

29. května 2018

Gastronomický průvodce Michelin je chválenou i prokletou biblí milovníků dobrého jídla. Honba za...

Začal Prague Food Festival. Ochutnejte to nejlepší z Česka

26. května 2018

VIDEO V pohodovém počasí začal na pražském Vyšehradě už dvanáctý ročník jednoho z nejvyhlášenějšího...

Michelinské kuře ze singapurského stánku jsme museli ochutnat, říká kuchař

25. května 2018

VIDEO Šéfkuchař Radek David se rozjel s kamarády kuchaři do Singapuru, kde se právě odehrávala kuchařská...

Čtenářské recepty: Grilovaný čerstvý tuňák s opečenými bramborami

19. května 2018

V dalším dílu naší grilovací soutěže přinášíme recept, který udělá radost všem milovníkům ryb....

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

17. května 2018

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a...

VIDEO: Smrkové výhonky využijete v kuchyni jako koření i na marmeládu

16. května 2018

VIDEO K volně dostupnému jarnímu býlí v podobě medvědího česneku či pampelišek, které může obohatit váš...

VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

14. května 2018

VIDEO Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní...

VIDEO: V Praze vaří „selfieccino“. Kávu, na které může být vaše fotka

11. května 2018

VIDEO Po Londýně či Bratislavě otevřela první kavárna, která nabízí tak zvané selfieccino také v Praze....

Nebojte se krevet na grilu, s Pohlreichem je to geniálně jednoduché

7. května 2018

VIDEO Pokud jste ještě krevety grilovat nezkoušeli, nebojte se. Ve specializovaném obchodě, nebo třeba v...

Burgery, panenka i zelenina. Další várka příspěvků do grilovací soutěže

5. května 2018

Nejnovější přispěvatelé do naší soutěže pokryli široké grilovací spektrum. Vedle burgerové klasika...

Recept na osvěžující sorbet z pampelišek i falešné olivy do salátů

1. května 2018

Jakmile v trávě zasvítí žluté květy, stoupne poptávka po citronech, cukru a receptu na pampeliškový...

Jak na velikonoční mazanec. Vyzkoušejte postup krok za krokem

31. března 2018

VIDEO Mazanec či velikonoční bochník je bochánek pečený zpravidla na Velikonoce ze sladkého kynutého...

Speciální velikonoční piva dodávala sílu, při půstu nahrazovala maso

27. března 2018

Některá zelená velikonoční piva mohou být laciným marketingovým tahákem, který štamgasty láká uměle...

Češka, co umí nejlepší marmeládu, už počtvrté přivezla z Anglie zlato

25. března 2018

VIDEO Na co sáhne, to zřejmě pozlatí. Zlaté medaile z mistrovství světa v marmeládách totiž Blanka...

Hmyz v gastronomii: udržitelná alternativa masa, nebo pomíjivý trend?

17. března 2018

VIDEO V potravinářství a gastronomii se stále více pozornosti zaměřuje na hmyz. Podle mnohých odborníků...

Kuchaři, třeste se. Do praxe uvedli robota, který se postará o hamburgery

11. března 2018

VIDEO V Pasadeně v americkém státě Kalifornie byl do ostrého provozu uveden robot, který podstatně...

Největší francouzská večeře na světě se bude konat první jarní den

8. března 2018

VIDEO Přes tři tisíce kuchařů po celém světě oslaví v první jarní den již počtvrté francouzskou kuchyni a...

Klidně kupujte banány s hnědými flíčky a tvrdá rajčata, jsou nejlepší

6. března 2018

Metoda pokus omyl vychází při nákupu ovoce a zeleniny pěkně draho. To zlevněné, co vypadalo...

Berberská pizza je marocký poklad. Je oblíbená jako ta italská u nás

16. února 2018

Pizza je jedno z nejuniverzálnějších světových jídel. V každém regionu nebo zemi se připravuje...





Najdete na iDNES.cz