Vaření
VIDEO: Několik surovin a Pohlreich vykouzlí báječný koláč během pár minut
Suroviny máte buď doma, anebo je snadno seženete v každé samoobsluze po cestě domů z práce. V...
Košťály z brokolice nevyhazujte. Vorel z Masterchefa ukáže výbornou polévku
V online pořadu Do posledního sousta na portálu televize Nova se střídají účastníci minulých...
VIDEO: Kde ochutnáte kojota? Jedině v Bronxu, kde se mísí kultury
Byla to původně chudá čtvrť New Yorku s rozsáhlou černošskou a hispánskou komunitou. Dnes už je...
Ve hře o milion korun přituhuje, finalisté Masterchefa už jsou jen čtyři
Se snižujícím se počtem adeptů na získání titulu Masterchef Česko 2021 a milionu korun se zvyšují...
Souboj na talíři měl výhled na Pálavu a voněl stařeným masem na ohni
Když mohl Přemek Forejt, rodák z Brna, vzít své kolegy do vietnamské restaurace v Praze, proč by...
VIDEO: Papriky plněné kuskusem. To je blesková večeře podle Pohlreicha
Nová řada seriálu Zdeňka Pohlreicha Šéfem za pár minut na Primě se soustřeďuje na jednoduchá jídla,...
Byly postrachem školních jídelen. Když je uvaříte poctivě, získají reparát
Kmínová polévka nebo třeba plíčky na smetaně. Mnozí mají k těmto jídlům odpor kvůli vzpomínkám na...
VIDEO: Ivka z Masterchefa nesnáší zbytky. Z korpusů vyrábí dortová lízátka
Iva Sarauerová se loni v soutěži Masterchef dostala až do finále. Specializuje se na cukrařinu a...
VIDEO: V Severní Karolíně věří v boha, lásku k zemi a grilování
Šéfkuchař Andrew Zimmern v dalším díle Bizarních jídel na Prima Zoom zamířil do Severní Karolíny na...
Finalisté Masterchefa museli obstát v michelinské kuchyni Kašpárkova Fieldu
Soutěž amatérských kuchařů téměř finišuje, ovšem poslední dva televizní večery se o své místo nikdo...
Díky české chůvě dostane vietnamský kuchař kachnu se zelím do asijské rolky
Krásnou vietnamsko-českou fúzi předvedl šéfkuchař Přemek Forejt svým kolegům z poroty soutěže...
VIDEO: Pohlreich doma vzorně poslouchá manželku. Cizrnovou polévku necedí
Zdeněk Pohlreich v pořadu Šéfem za pár minut na Primě opět ukázal několik jednoduchých receptů jako...
Atlas čtrnácti typů nožů moderní kuchyně, a jak je správně využít
Zatímco neandrtálci naporcovali mamuta obyčejným pazourkem, naše rozvinutá kultura potřebuje...
Masterchef Rajniš ukázal, jak ze staré bagety udělat tuarežskou zemlbábu
Zdeněk Rajniš je architekt, která se „na stará kolena“ přihlásil do projektu Masterchef jen proto,...
Pohlreichova škola vaření pro finalisty Masterchefa. Radil i při vyřazování
Kdo by čekal, že se před finalisty Masterchefa postaví jako jeden z porotců i Zdeněk Pohlreich....
VIDEO: Tradiční Šanghaj sice v 21. století mizí, v jídle však stále žije
Pořad Bizarní jídla na Prima Zoom s šéfkuchařem Andrew Zimmernem tentokrát míří do čínské Šanghaje....
Zdeněk Pohlreich se opět postavil ke sporáku. Vykopl roládou a vlkem
Vypečená roláda, lehoučké sicilské cannoli a mořský vlk s omáčkou. I to se naučíte během prvního...
Masterchefka Chili Ta ukáže, jak si poradit s rýží, která zbyla od oběda
Odměřit množství rýže tak, aby po uvaření vyšla přesně pro počet strávníků, je v podstatě nemožné....
Japonská Okinawa si žije a vaří po svém. Na tradici si nenechá sáhnout
Okinawané jsou známí jako jeden z národů vyhlášený svou dlouhověkostí. Šéfkuchař a spisovatel...
Masterchef resuscitoval španělského ptáčka. A tatarák vrátil do hry Paola
Pád i návrat zažil Paolo, jeden z finalistů soutěže amatérských kuchařů Masterchef Česko 2021,...
Valašskou kyselicu přetavil Forejt do bůčku ze selete, Punčochář do kuřete
Z Ostravy není na Valachy daleko, takže není divu, že šéfkuchař Radek Kašpárek zatáhl své kolegy a...
Tvrdý jako kov. Vědci vyrobili dřevěný nůž třikrát ostřejší než ocelový
Premium Díky moderním technologiím lze ze dřeva vyrobit tak kvalitní nůž, že má čepel třiadvacetkrát tvrdší...
Ze zbytků vykouzlil masterchef Roman Staša atraktivní svačinu plnou chutí
Je tu nový online pořad Do posledního sousta, který by chtěl využít schopností bývalých účastníků...
Bageta pro gurmány i vaření v Čestru. Finalisté Masterchefa jsou na roztrhání
V soutěži Masterchef řídnou řady finalistů a v klání o milion korun začíná přituhovat. Mnohdy o...
Punčochář skvěle spároval langoše s holubem, Kašpárek se syrečky
Vidět na vlastní oči Radka Kašpárka s Honzou Punčochářem, jak se cpou v pískovně Náklo u Olomouce...
Nem a empanadu byste v Senegalu nečekali. Chutě ovlivnila kolonizace
Andrew Zimmern je slavný kuchař, restauratér a kulinářský odborník, který zkoumá ty nejzvláštnější...
Užijte si podzim, vyzkoušejte guláš z kance nebo jehněčí roládu
S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k...
Adepti na Masterchefa nakrmili ženicha Berkyho, následovala sladká výzva
Kuchař má ve svých rukou svatební den. Může jej podtrhnout a povýšit, ale také zkazit. Naplno si to...
Borůvkové knedlíky, za nimiž jezdí i z Rakouska, jsou s bůčkem ještě lepší
Radek Kašpárek vzal během letošní borůvkové sezony své kolegy Přemka Forejta a Jana Punčocháře na...
VIDEO: Ovčí mozečky nebo vařené dršťky. V Madridu umějí vařit ze zbytků
Andrew Zimmern se rozhodl prozkoumat, jak se v jednotlivých lokalitách světa pokoušejí vrátit k...
V Toskánsku potkáte divočáka i za domem, na talíři tu z něj vykouzlí zázrak
Pappardelle con ragú di cinghiale alla Toscana sice zní exoticky, ale na den, kdy ochutnáte ragú z...
Než je strčíte do mrazáku, zeleninu oblanšírujte, hrušky zalijte vínem
Stále ještě dozrává spousta lahodných ovocných i zeleninových plodů. Nemusíte mít vlastní zahradu,...
Masterchef musí umět v kuchyni využít odřezky zeleniny i zvířecí hlavy
Naše babičky z kuchyně nic nevyhodily, nemohly si to dovolit. Každý kousek masa či cokoliv ze...
VIDEO: Vepřová žebra na grilu, která se budou jenom rozpadat
Vepřová žebra jsou asi nejčastější pochoutkou, kterou milovníci grilování v Česku připravují....
Vařit jsem se naučil až během natáčení, říká loňský vítěz MasterChef
Nejlepší čeští amatérští kuchaři opět zápolí o titul v show MasterChef Česko. Poslednímu vítězi...
VIDEO: Pečené trhané kuře na grilu nezapomeňte nakrmit vínem
Na grilu se dají upéct také skvělé briošky, z kuřete pak udělat mix neodolatelných chutí a vůní....