Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vaření

Tvrdý, tavený, nebo termizovaný? Vyznejte se v sýrech jako profesionál

2. ledna 2024

Sýry lidstvo vyrábí možná už deset tisíc let a za tu dobu jich vznikly tisíce druhů. Není divu,...

Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich

25. prosince 2023

Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk...

Kuba, kapr nebo vaječňák. Deset pokrmů, které nesmíte během Vánoc opomenout

22. prosince 2023

Tradiční české Vánoce stojí na jídle a pití, které by bylo hříchem vynechat. Kapr s bramborovým...

Půl roku jsem musel držet bobříka mlčení, říká vítěz Masterchefa

21. prosince 2023

Rozstřel Natáčení letošní řady soutěže Masterchef Česko 2023 skončilo v květnu, bobříka mlčení musel jeho...

Finalisté Terka, Kuba a Honza. Známe vítěze Masterchef Česko 2023

20. prosince 2023

Určit vítěze kulinářské soutěže amatérských kuchařů není pro porotu nic snadného. Zvlášť když každý...

Ne všude milují polévku z kapra. Jakou budete vařit na Štědrý večer vy?

19. prosince 2023

Vánoční rybí polévka je klasikou, ne všichni ji však zbožňují. A tak se v některých domácnostech...

Zbyly vám po vánočním pečení bílky? Pět tipů, jak je znovu využít

19. prosince 2023

Pečení cukroví je alchymie. Občas se stává, že spotřebujete jen určitou část surovin a zbytek...

Co chybí v českých kuchyních? Hlavně čas, říká cukrářka Mirka van Gils Slavíková

15. prosince 2023

Mirka Van Gils Slavíková (62) se v rozhovoru pro iDNES.cz rozpovídala o Vánocích, pečení i vaření....

Kambala s krvavým jelitem Kašpárka nadchla. Masterchef má tři finalisty

13. prosince 2023  21:50

Tentokrát už se nebojovalo jen o postup. Předposlední středeční večer věnovaný na Nově soutěži...

Jak na smažení bez nehod a skvělé saláty. Kam který rostlinný olej patří?

13. prosince 2023

Orestovat maso nebo zeleninu není tak těžké, přesto se každý třetí kousek masa připálí. Podle...

Fazole, cizrna i hrách. Jak je snadno uvařit za zlomek ceny konzervovaných

12. prosince 2023

Luštěniny jsou skupinou rostlinných potravin, které zahrnují fazole, čočku, cizrnu a hrách. Jsou...

Měly být zapomenuty. Keřkovské rohlíčky, to nejlepší na vánoční salát

9. prosince 2023

Keřkovské rohlíčky vyšlechtil již v roce 1940 náš zkušený a ve světě uznávaný šlechtitel jako...

V Masterchefovi zbývá jen čtveřice, kluk z Ostravy vybojoval stáž Praze

6. prosince 2023  21:50

Finálová pětka vygenerovaná v předchozím kole se v další výzvě postavila do reálné profesionální...

Lampedusu dát Němcům, ať se starají. Ridi o migraci, italském jídle i Češích

1. prosince 2023

Premium Kuchař Emanuele Ridi už přes třicet let žije v Česku. Rozhovor se však tentokrát netočil jen kolem...

Nakrmil porotu dršťkami a vystřelil je do nebe. Naučil se v soutěži vařit

29. listopadu 2023  21:50

Připravit jídlo ze zeleniny, které bude na první pohled natolik lákavé, že ho prostě musíte...

Lék na kocovinu, leštič i past na mušky. Na co všechno využijete banány

27. listopadu 2023

Banán je ovoce, které má velký podíl vitaminů a minerálů. Proto ho nevyhazujte, i když je kapánek...

Pro dva a půl milionu taktizovali. Rozhodl Wellington, skončil zmatkař Adam

22. listopadu 2023  21:50

Když zbývající finalisté Masterchefa minule pocítili, jak důležitá je v kuchyni dobrá komunikace,...

Základní vývary, které vystřelí vaše chutě do nebes. Vaření je snadné

22. listopadu 2023

Vývary jsou základem mnoha lahodných pokrmů a zároveň poskytují nepřeberné množství zdravotních...

Nepřenášejte na děti svoje požadavky na výživu. Potřebují něco jiného

20. listopadu 2023

Do jídelníčku dětí okolo tří let věku nepatří mnohé potraviny, které jsou naopak zdravé pro...

I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně

18. listopadu 2023

Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho...

Masterchef byl tentokrát jako napínavý kulinářský thriller. Rozhodl humr

15. listopadu 2023  21:50

První část se tentokrát odehrávala ve znamení komunikace mezi kuchaři, což je v profesionálních...

V Masterchefovi dirigovali Kašpárka, Punčocháře i Forejta jako pomocníky

8. listopadu 2023  21:50

Masterchef ve středu večer vytáhl povedené eso z rukávu – třem šťastlivcům se podařilo vylosovat si...

Zvěřina byla po staletí jen pro bohaté. Hlava srní, bobrový ocas i kačice

8. listopadu 2023

Podzim v kuchyni nově patří zvěřině, které naše generace znovu přicházejí na chuť. Maso divoké...

Vyznáte se v mouce? Celozrnná může dřív žluknout, nekupujte ji do zásoby

7. listopadu 2023

Hladká, nebo raději polohrubá? Celozrnná, špaldová či pohanková? Vánoční pečení se blíží a bez...

Bezmasé pondělky by planetu nezachránily, ale ani veganství není nutné

6. listopadu 2023

Podle odborníků by výrazně zpomalilo globální oteplování, kdyby lidé celosvětově snížili spotřebu...

KVÍZ: Jak se vyznáte v uzeninách?

2. listopadu 2023

Ačkoli se obecně soudí, že uzeniny nepatří k nejzdravějším potravinám, jednou za čas nás určitě...

Langoš s brynzou dokázal v Masterchefovi posunout tři amatéry blíž k finále

1. listopadu 2023  21:50

Máme asi nejvíc vodáků na světě, nicméně možnosti dát si někde cestou u vody opravdu dobré jídlo...

Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich

31. října 2023

Premium Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café...

Pusťte si dýně do kuchyně. Poradíme, jak se v nich vyznat a co s nimi

29. října 2023

Je toho opravdu hodně, co můžete z dýně připravit. Uvaříte z ní skvělou polévku nebo ji ugrilovanou...

Pohlreichův cukrář sladil pro Masterchefa české chutě: mák a slivovici

25. října 2023  21:50

Když dokonalá a jemná italská cukrařina vezme typicky české suroviny jako jsou švestky, slivovice a...

Vyzkoušejte slavný steak Rossini s lanýžem a madeirskou omáčkou

21. října 2023

Klasický francouzský recept z hovězí svíčkové slibuje skutečný gurmánský zážitek. Dnes vám průvodci...

Zase králík? Tipy nejen od jihočeského šéfkuchaře, jak ho v kuchyni zkrotit

20. října 2023

V posledním letošním dílu kulinářské road show Souboj na talíři zamířili Jan Punčochář a Přemek...

Umlel v Masterchefovi kachnu i s kůží a vložil boží českou chuť do bagety

18. října 2023  21:50

Netušili, že v tomto kole mají postup jistý, stejně jako nevěděli, o co se v něm hraje. Takže i...

Odkud přišly pochoutky. Cola byla mozkové tonikum, brambory měly zákaz

17. října 2023

Když si pochutnáváte na svém oblíbeném jídle, hřešíte se skleničkou v ruce nebo hubnete do plavek s...

Punčochář vařil tradiční goja s vepřovými střevy, Romové je vzali na milost

13. října 2023

Připravit na otevřeném ohni jídlo vycházející z tradičního romského pokrmu goja, to nebyl pro Jana...

Jíst zdravěji a ještě ušetřit. To jsou benefity uspořádané ledničky

12. října 2023

Díky uspořádané lednici lze opravdu ušetřit a jíst lépe. Expertka na organizaci domácnosti Bára...

Krmítko v americkém Ohiu