Vaření
Vášeň na talíři: konzumovala se sušená koňská varlata, dnes vedou ústřice
Největšími vášněmi člověka jsou od nepaměti jídlo a sex. Když obě neřesti spojíme dohromady,...
Z máty je skvělý sirup i čaj, hodí se do pomazánek, mletého i na obklady
Všude kvete a krásně voní. Máta patří mezi sezonní bylinky, které vás v létě osvěží a ve studených...
Slupky nevyhazujte. Ochudili byste se o slušnou dávku vitaminů
Ve slupkách banánů, jablek, okurek a dalších plodů se skrývá spousta účinných látek, které byste...
Rakouskou klasiku Punčochář i Forejt s úctou přetavili do moderní podoby
Hledali byste na Vysočině tafelspitz, klasiku, kterou miloval František Josef I.? Opravdu ho tam...
S noblesou vyřízla líčka z vepřové hlavy a uhranula porotu MasterChefa
Soutěžící MasterChefa umějí překvapit, o tom žádná. Nicméně zručnost a lehkost, s nimiž...
Okurková pizza na sítích rozhádala jedlíky. Vzbudila nadšení i odpor
S nakládanými okurkami je to zřejmě jako s koprovou omáčkou. Jedni ji milují, druzí ji navždy...
Vyzkoušejte legendární plněné rolky z krkovičky. Jsou to bomby z Apulie
Láska k červeném masu dala v Itálii vzniknout pouličním masovým bombám z Apulie. Legendární masové...
Nejlepší houbová omáčka je dle Punčocháře s bůčkem, Forejt vybral krk
Houbaři mají sezonu, někde to jsou žně, někde se na ně teprve čeká. Nicméně na téma houbové omáčky,...
Kotlíkový guláš a buřty na pivu vystřihli finalisté Masterchefa v pivovaru
Vařili venku pro čtyřicet lidí, z toho jeden ze dvou chodů na ohni. Pak si k tomu během vaření...
Zkuste grilovaného pstruha ve tvaru růže. Procvičíte se ve filetování
Lehce stravitelný pstruh nabízí bezpočet kulinářských úprav. Nejlépe však chutná z grilu a na...
Zápasník MMA rozebral španělského ptáčka, Punčochář papriku, Forejt segedín
Rozpadající se dvorek ve Veverských Knínicích na Brněnsku byl cílem dalšího dílu kuchařské road...
Jak něžně zabít kapra? MasterClass Jirky Hrachového nejen pro masterchefy
Nový ročník Masterchefa kolem soutěžících rozhodně nenašlapuje po špičkách. V kuchyni se ještě...
Kuřecí křídla na grilu jsou jedničkou. Vyzkoušejte je v asijském stylu
Nejen steak chutná z grilu lépe než z pánve. I kuřecí křidélka dostanou z roštu pořádnou porci...
Co s nadúrodou rajčat, aby nepřišlo nic vniveč. Usušit, zamrazit, do kečupu
Vybujela vám náhle na zahrádce spousta rajčat a vy nevíte co s nimi? Rajčatových receptů jsou...
Masterchef začal zostra. Z boje o dva a půl milionu vypadl první finalista
Sotva se lehce pozapomnělo na minulý ročník televizní soutěže Masterchef Česko a jeho vítěze...
Tapas, jak je neznáte. Vypadají jako doutník nebo Obama
V mističkách trošku oliv, salámků, sýrů, nakládaných papriček a vlastně všeho možného. Tak známe...
Užívejte si cukety, receptů je nepočítaně. Hořké vyhoďte, obsahují jed
Zahrádkáři se nemohou prvních plodů cukety dočkat, ale často nevědí, co s nimi, a rozdávají je...
Rychlý, jedlý a zdravý. Sirup z černého bezu, který máte hotový raz dva
Posiluje imunitu, chrání před nachlazením, můžete ho užívat po lžičkách, přidat ho do jogurtu nebo...
Nevšední camembert v mletém mase je důkazem, že sýr na gril rozhodně patří
Kromě masa se na grilech velice často připravují i sýry. V dnešním dílu grilovací akademie vám její...
Hovězí steak je na grilu králem. Zkusili jsme ho s chimichurri i lingotto
Daniele Govoni se účastní soutěží v grilování po celém světě a v Praze předvádí své umění v...
Vyzkoušejte na grilu barbecue bůček špikovaný česnekem a feferonkami
Patří k nejšťavnatějším a nejchutnějším masům na světě. Bůček si zamiloval i pipMaster a prohlašuje...
Víčka, hrnec, teploměr. Než začnete zavařovat, zkontrolujte, zda máte všechno
Zadařilo se vám a sklízíte bohatou úrodu ovoce a zeleniny? Pusťte se do zavařování. Na podzim a v...
Zatočte s potravinovými moly. Účinné rady, jak na ně
Zavítali k vám potravinoví moli? Tito nezvaní hosté, kterým se říká mouční, jsou ničivým komandem...
Brambory jsou nejen oblíbená příloha. Využijete i jejich blahodárné slupky
Jejich hlízy jsou oblíbenou surovinou pro vaření a pečení, umí toho ale mnohem víc. Mohou vám...
Neapolskou pizzu klidně zvládnete i na grilu. Vyzkoušeli jsme tři druhy
Italský mistr grilu Daniele Govoni vám v dnešním dílu akademie ukáže velmi jednoduchý a osvědčený...
Vyberte si favorita mezi melouny. Je z nich skvělá zmrzlina, nápoje i džem
Zvláště v letním období je meloun manou nebeskou a synonymem šťavnatých letních zážitků. Není nad...
Lahodný bůček v karamelu, beze zbytku podle Rychvalského. Využijete i kůži
Bůček v karamelu s chipsy z vařené, sušené a smažené kůžičky. Voňavý a lahodný příklad, jak uvařit...
Sedm tipů na domácí zavařování. Využijte, že teď je všude plno ovoce
Léto je v plném rozkvětu a nás čeká krásné období plné sluníčka, sladkého ovoce a lahodných chutí....
Barbecue kotleta je úžasná delikatesa, zvlášť když přidáte houbovou omáčku
V dnešním dílu grilovací akademie vám profesionální mistr grilu Daniele Govoni ukáže, jak si doma...
Pro Angličana je první jídlo dne nad obchod. Není to jen o smažené rybě
Země s dlouhou historií a bohatou kulinářskou tradicí, to je Anglie. Vaří se zde ovšem v některých...
Kachní prsa jsou hitem všech letních grilovaček. Omáčka je vystřelí do nebe
Dnešní recept potěší všechny milovníky kachen a grilovací nadšence. V dalším dílu akademie vám...
Už jste grilovali křepelky? Naši čtenáři ano. Podívejte se, na co měli chuť
Do 15. června jste mohli posílat své příspěvky z letošního grilování. Ti nejlepší mohou vyhrát gril...
Od špekáčků a topinky až po žebra. Čtenářské recepty v soutěži o gril
Od poloviny května jste nám posílali příspěvky, co jste letos už ugrilovali a zároveň jste se tím...
Zapomeňte na bramborové chipsy. Vyčarujte je z bůčku a na grilu
V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodce David Kubricht ukáže, jak na grilované chipsy z...
Dokonalý rib eye steak je perfektní s omáčkou z piva a hořké čokolády
V dnešním dílu akademie vám evropský šampion ve steacích Daniele Govoni prozradí tajný postup na...
Trhané maso by vás dávat do koblihy nenapadlo. A přece to dohromady hraje
Nedaleko Nepomuku najdete Sochorův statek, kde vám v dnešním dílu grilovací akademie naši průvodci...