Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vaření

Od špekáčků a topinky až po žebra. Čtenářské recepty v soutěži o gril

12. června 2023

Od poloviny května jste nám posílali příspěvky, co jste letos už ugrilovali a zároveň jste se tím...

Zapomeňte na bramborové chipsy. Vyčarujte je z bůčku a na grilu

10. června 2023

V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodce David Kubricht ukáže, jak na grilované chipsy z...

Dokonalý rib eye steak je perfektní s omáčkou z piva a hořké čokolády

3. června 2023

V dnešním dílu akademie vám evropský šampion ve steacích Daniele Govoni prozradí tajný postup na...

Trhané maso by vás dávat do koblihy nenapadlo. A přece to dohromady hraje

27. května 2023

Nedaleko Nepomuku najdete Sochorův statek, kde vám v dnešním dílu grilovací akademie naši průvodci...

Snadný recept na hubnutí. Těstoviny jezte al dente a pomalu, radí vědci

26. května 2023

Jestli existuje něco, co Italové opravdu nesnášejí, jsou to rozvařené těstoviny. Vědci navíc nyní...

Nebojte se listového těsta. Příprava trvá jen čtvrt hodiny čistého času

20. května 2023

Domácí listové těsto je tisíckrát lepší než kupované. Přitom obsahuje jen pár základních surovin a...

Polévkový bujon se zrodil před 180 lety. Původně měl nakrmit chudé

18. května 2023

Premium Jeden z největších vynálezů průmyslové revoluce byl masový extrakt, přímý předchůdce českého...

Nedoceněná růžičková kapusta je elixírem zdraví. A skvělá na dietu

16. května 2023

Mnozí z nás ji nesnášeli už jako děti a pečlivě lovili z polévky každou kuličku. Možná je ale...

Udělejte na grilu pravá křidélka Buffalo. Kůrku jim dodá kypřicí prášek

13. května 2023

Stejně jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana...

Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak

6. května 2023

Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se...

Jak se vaří zážitek. Na vlastní kůži kuchařkou i hostem v úspěšné Salabce

4. května 2023

Premium Že v kuchyni luxusní restaurace, která to dopracovala až do slavného průvodce Michelin, budou lítat...

Pohlreich v souboji ocenil zkušenost, pankáči s pravidly skončili druzí

3. května 2023

Pohlreichův souboj restaurací je u konce. Měl ukázat, že výbornými kuchaři se to v českých luzích a...

Důležité je vyhrát si s jídlem na talíři, má jasno foodblogerka

30. dubna 2023

Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své...

Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu

29. dubna 2023

Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou...

Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk

26. dubna 2023

Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě...

Zkuste doma langoše, jaké by vás na ulici přitáhly. Tajemství je ve lžíci

23. dubna 2023

Streetfoodová lahůdka je velmi jednoduchá na přípravu. Foodblogerka Koko ve svém pořadu Koko ve...

Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni

20. dubna 2023

Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...

Partu z Olomouce dostala pop-up restaurace do finále Pohlreichova souboje

19. dubna 2023  21:32

Náročným duelem se Zdeňkem Pohlreichem za zády prošlo šest špičkových gastropodniků. Tři z nich –...

Ztracený barbecue bůček se musí mezi prsty rozmáčknout. Jen se rozpadá

15. dubna 2023

Jeho přípravu by měl umět zvládnout každý grilovací nadšenec. V dnešním dílu grilovací akademie vám...

Obě zážitkové restaurace Pohlreicha nadchly, nakonec rozhodl mrkvový tatarák

12. dubna 2023

Dnešní Pohlreichův souboj restaurací byl soubojem absolutních špiček v zážitkové gastronomii....

Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich

11. dubna 2023

Rozstřel Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně...

Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar

10. dubna 2023

Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...

„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru

8. dubna 2023

Premium Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel...

Punkové vietnamské bistro smetlo v Pohlreichově souboji luxusní restauraci

5. dubna 2023  21:15

Na jedné straně poměrně opulentní podnik pro náročné, který patří velice šikovným vietnamským...

Magické velikonoční polévky našich předků: zelená, ušelo, šmigrustovka

5. dubna 2023

O polévkách se říká, že jsou grunt. Nejinak tomu bylo i o Velikonocích, kdy toto „startovací jídlo“...

KVÍZ: Předveďte, co víte o bylinkách, i když jsou Bylinkové školy rozdány

4. dubna 2023,  aktualizováno  12.4 10:10

Umíte to s bylinkami? Využíváme jejich léčebných účinků, používáme je v kuchyni jako ochucovadlo...

VIDEO: Koko dělá velikonoční nádivku jako muffiny. Tradice trochu jinak

4. dubna 2023

Moderátorka a foodblogerka Koko má nový pořad na televizi Prima Koko ve varu. A jelikož se blíží...

Kačenky české fascinují jemnou chutí, jen pozor na záměnu či alergii

3. dubna 2023  8:49

Nemají rády vítr, sucho ani přelíznutí mrazem a v lese je většinou nenajdete, vyžadují dost...

Tajemná skotská vejce. Vyzkoušejte je o Velikonocích na grilu trochu jinak

2. dubna 2023

Jsou sice složitější na přípravu, ale kdy jindy si dopřát delikátní skotská vejce v netradiční...

To když ochutnáš, tak jsi v Americe. Pohlreich otestoval ráje masožroutů

29. března 2023  21:15

Milujete začouzený T-bone steak, pomalu pečená žebírka nebo šťavnatý hamburger, symboly pravého...

KVÍZ: Jak se vyznáte v hovězím mase

29. března 2023

Hovězí maso skýtá obrovské množství možností. Můžete ho péct, dusit i použít na gril. Když...

Pohlreich si ze soutěžního výkonu českých restaurací sedl na zadek

22. března 2023  21:50

V aktuálním dílu Pohlreichova souboje restaurací se střetly podniky ze Strakonic a Olomouce. Obě...

Když se bábovka nepovede, umí být pěkná dusivka, říká Josef Maršálek

21. března 2023

Josef Maršálek si dal k svátku extra klasiku, kterou podle něj vyzkoušel upéct nebo alespoň...

Zkuste slavná hovězí líčka na víně připravit na grilu. Dostanou lepší chuť

18. března 2023

Hovězí líčka jsou jídlem, se kterým se při jeho přípravě budete mazlit. Jejich příprava sice není...

Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha

15. března 2023  21:15

Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu...

Tak tohle je český až do prd***, uznal Pohlreich v Kutné Hoře i Strakonicích

8. března 2023  21:15

Když začal v roce 2009 v pořadu Ano, šéfe! rozkrývat hrůzy v kuchyních a na talířích tuzemských...

Krmítko v americkém Ohiu