Vaření
Od špekáčků a topinky až po žebra. Čtenářské recepty v soutěži o gril
Od poloviny května jste nám posílali příspěvky, co jste letos už ugrilovali a zároveň jste se tím...
Zapomeňte na bramborové chipsy. Vyčarujte je z bůčku a na grilu
V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodce David Kubricht ukáže, jak na grilované chipsy z...
Dokonalý rib eye steak je perfektní s omáčkou z piva a hořké čokolády
V dnešním dílu akademie vám evropský šampion ve steacích Daniele Govoni prozradí tajný postup na...
Trhané maso by vás dávat do koblihy nenapadlo. A přece to dohromady hraje
Nedaleko Nepomuku najdete Sochorův statek, kde vám v dnešním dílu grilovací akademie naši průvodci...
Snadný recept na hubnutí. Těstoviny jezte al dente a pomalu, radí vědci
Jestli existuje něco, co Italové opravdu nesnášejí, jsou to rozvařené těstoviny. Vědci navíc nyní...
Nebojte se listového těsta. Příprava trvá jen čtvrt hodiny čistého času
Domácí listové těsto je tisíckrát lepší než kupované. Přitom obsahuje jen pár základních surovin a...
Polévkový bujon se zrodil před 180 lety. Původně měl nakrmit chudé
Premium Jeden z největších vynálezů průmyslové revoluce byl masový extrakt, přímý předchůdce českého...
Nedoceněná růžičková kapusta je elixírem zdraví. A skvělá na dietu
Mnozí z nás ji nesnášeli už jako děti a pečlivě lovili z polévky každou kuličku. Možná je ale...
Udělejte na grilu pravá křidélka Buffalo. Kůrku jim dodá kypřicí prášek
Stejně jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana...
Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak
Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se...
Jak se vaří zážitek. Na vlastní kůži kuchařkou i hostem v úspěšné Salabce
Premium Že v kuchyni luxusní restaurace, která to dopracovala až do slavného průvodce Michelin, budou lítat...
Pohlreich v souboji ocenil zkušenost, pankáči s pravidly skončili druzí
Pohlreichův souboj restaurací je u konce. Měl ukázat, že výbornými kuchaři se to v českých luzích a...
Důležité je vyhrát si s jídlem na talíři, má jasno foodblogerka
Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své...
Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu
Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou...
Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk
Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě...
Zkuste doma langoše, jaké by vás na ulici přitáhly. Tajemství je ve lžíci
Streetfoodová lahůdka je velmi jednoduchá na přípravu. Foodblogerka Koko ve svém pořadu Koko ve...
Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni
Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...
Partu z Olomouce dostala pop-up restaurace do finále Pohlreichova souboje
Náročným duelem se Zdeňkem Pohlreichem za zády prošlo šest špičkových gastropodniků. Tři z nich –...
Ztracený barbecue bůček se musí mezi prsty rozmáčknout. Jen se rozpadá
Jeho přípravu by měl umět zvládnout každý grilovací nadšenec. V dnešním dílu grilovací akademie vám...
Obě zážitkové restaurace Pohlreicha nadchly, nakonec rozhodl mrkvový tatarák
Dnešní Pohlreichův souboj restaurací byl soubojem absolutních špiček v zážitkové gastronomii....
Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich
Rozstřel Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně...
Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar
Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...
„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru
Premium Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel...
Punkové vietnamské bistro smetlo v Pohlreichově souboji luxusní restauraci
Na jedné straně poměrně opulentní podnik pro náročné, který patří velice šikovným vietnamským...
Magické velikonoční polévky našich předků: zelená, ušelo, šmigrustovka
O polévkách se říká, že jsou grunt. Nejinak tomu bylo i o Velikonocích, kdy toto „startovací jídlo“...
KVÍZ: Předveďte, co víte o bylinkách, i když jsou Bylinkové školy rozdány
Umíte to s bylinkami? Využíváme jejich léčebných účinků, používáme je v kuchyni jako ochucovadlo...
VIDEO: Koko dělá velikonoční nádivku jako muffiny. Tradice trochu jinak
Moderátorka a foodblogerka Koko má nový pořad na televizi Prima Koko ve varu. A jelikož se blíží...
Kačenky české fascinují jemnou chutí, jen pozor na záměnu či alergii
Nemají rády vítr, sucho ani přelíznutí mrazem a v lese je většinou nenajdete, vyžadují dost...
Tajemná skotská vejce. Vyzkoušejte je o Velikonocích na grilu trochu jinak
Jsou sice složitější na přípravu, ale kdy jindy si dopřát delikátní skotská vejce v netradiční...
To když ochutnáš, tak jsi v Americe. Pohlreich otestoval ráje masožroutů
Milujete začouzený T-bone steak, pomalu pečená žebírka nebo šťavnatý hamburger, symboly pravého...
KVÍZ: Jak se vyznáte v hovězím mase
Hovězí maso skýtá obrovské množství možností. Můžete ho péct, dusit i použít na gril. Když...
Pohlreich si ze soutěžního výkonu českých restaurací sedl na zadek
V aktuálním dílu Pohlreichova souboje restaurací se střetly podniky ze Strakonic a Olomouce. Obě...
Když se bábovka nepovede, umí být pěkná dusivka, říká Josef Maršálek
Josef Maršálek si dal k svátku extra klasiku, kterou podle něj vyzkoušel upéct nebo alespoň...
Zkuste slavná hovězí líčka na víně připravit na grilu. Dostanou lepší chuť
Hovězí líčka jsou jídlem, se kterým se při jeho přípravě budete mazlit. Jejich příprava sice není...
Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha
Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu...
Tak tohle je český až do prd***, uznal Pohlreich v Kutné Hoře i Strakonicích
Když začal v roce 2009 v pořadu Ano, šéfe! rozkrývat hrůzy v kuchyních a na talířích tuzemských...