náhledy
Takto vypadají po obarvení v cibulových slupkách vajíčka, která byl omotaná větvičkou rozmarýnu a tenkým provázkem.
Autor: Martina Čermáková
Větvičku rozmarýnu jsme kolem vejce jednoduše omotali, stejně jako tenký provázek, který ji na skořápce během barvení držel.
Autor: Martina Čermáková
Silný kroucení provázek jsme kolem vajíček jen dvakrát či třikrát omotali a pevně zavázali.
Autor: Martina Čermáková
Provázky, pár olistěných větviček či lístečků a cibulové slupky. Nic jiného nepotřebujete.
Autor: Martina Čermáková
Červené cibulové slupky dopřejí skořápkám výraznější zbarvení.
Autor: Martina Čermáková
Dno hrnce vystelte cibulovými slupkami a do nich opatrně narovnejte vajíčka omotaná provázky (či jinak dekorovaná) a přidejte lžičku soli.
Autor: Martina Čermáková
Na vajíčka opět navrstvěte cibulové slupky a zalijte je studenou vodou tak, aby v ní byla ponořená.
Autor: Martina Čermáková
Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte obvyklou dobu (jako vajíčka natvrdo).
Autor: Martina Čermáková
Vajíčka s cibulových slupek opatrně vyjměte, abyste nepoškrábali barvu. Případně je zchlaďte studenou vodu, odstaňte z nich provázky a lístečky a očistěte je.
Autor: Martina Čermáková
S obarvenými vajíčky manipulujte opatrně, ať je nepoškrábete.
Autor: Martina Čermáková
Chcete-li tmavší odstín, můžete nechat vajíčka v hrnci se slupkami i zchladnout.
Autor: Martina Čermáková
Očištěná vajíčka můžete vyleštit kouskem špeku, nebo kapkou rostlinného oleje, který po skořápce rozetřete ubrouskem.
Autor: Martina Čermáková
Hotové kraslice.
Autor: Martina Čermáková
Někdo kraslice schovává po zahradě, aby si je děti samy našly.
Autor: Martina Čermáková
Na koledníky mohou kraslice čekat třeba v košíčku vystlaném peříčky.
Autor: Martina Čermáková
Na koledníky mohou kraslice čekat třeba v košíčku vystlaném peříčky.
Autor: Martina Čermáková