náhledy
Recepty na velikonočního beránka se většinou předávají z generace na generaci. Vyzkoušet však můžete i následující netradiční variantu s brusinkami. Soupis ingrediencí najdete po zavření galerie v těle článku.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Sušené brusinky namočíme 12 hodin předem do rumu.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Do povoleného másla přidáme med.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Postupně pak přidáváme vejce a směs. Vyšleháme, dokud se nespojí do pevné pěny.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Do hotové pěny přimícháme měkký tvaroh o pokojové teplotě.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Nakonec zapracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Směs obarvíme kakaem.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Brusinky scedíme a přidáme do těsta.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Čokoládu nakrájíme na drobné kousky.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Pak přidáme scezený kompot...
Autor: Kulinární studio MAFRA
...a nasekanou čokoládu, tím dochutíme těsto.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Pak těsto vypracujeme.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Formu vymažeme máslem...
Autor: Kulinární studio MAFRA
...a vysypeme moukou.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Hotové těsto naplníme do připravené formy.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 60 minut.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Po upečení necháme zcela vychladnout a až poté vyklopíme z formy.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Vychlazené mascarpone vyšleháme s cukrem a pomocí cukrářského sáčku a řezané trubičky zdobíme beránka kudrlinkami.
Autor: Kulinární studio MAFRA