Ingredience
Postup
- Sušené brusinky namočíme 12 hodin předem do rumu. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
- Povolené máslo vyšleháme s medem, dokud se nespojí. Postupně pak přidáváme vejce a směs vyšleháme do pevné pěny.
- Do hotové pěny přimícháme měkký tvaroh o pokojové teplotě. Nakonec zapracujeme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem.
- Čokoládu nasekáme nadrobno. Brusinky scedíme a spolu se scezeným kompotem a nasekanou čokoládou ochutíme těsto.
- Hotové těsto naplníme do připravené formy. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 60 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout a až poté vyklopíme z formy.
- Vychlazené mascarpone vyšleháme s cukrem a pomocí cukrářského sáčku a řezané trubičky zdobíme beránka kudrlinkami.