Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEA ROKU: Nejlepší knedlík a finty na oloupání brambor a vajec

aktualizováno 
Podívejte se na fígl, jak nejsnáze oloupat brambory vařené ve slupce, který se vám bude hodit k přípravě bramborového salátu. V průběhu letošního roku vás zaujala i finta, jak snadno oloupat vařené vejce, nebo Zdeněk Pohlreich, kterého dojalo, jaký knedlík připravuje vařící optička.

Podívejte se, jak si lze usnadnit loupání brambor. Problém je, že to nefunguje vždy a všude, záleží totiž na odrůdě brambor. Ale za vyzkoušení to rozhodně stojí (více informací zde).

Kickstarter někdy nabízí rozumné nápady, jindy však blázniviny, kterým nelze než věštit jepičí život. Podobně je tomu u tohoto „supervynálezu“, který povýšil obyčejnou zavařovačku na designový kousek (více informací zde).

V poslední řadě Pohlreichova tažení po restauracích se stalo něco neslýchaného. Výjimečně chválil, a to tak, že rozplakal kuchařku. Takový knedlík ještě nejedl (více zde).

Štípání dříví je poměrně nezábavná a fyzicky náročná činnost. Český kutil obrátil gard. Místo aby se štípací klínky vrážely do špalku, kladivem „zabíjí“ špalek do klínu. A jde to i malým dětem, pro které se tak příprava třísek stane zábavou (více informací zde).

Položit podlahu tak, aby byla rovná, není žádná legrace ani pro schopného řemeslníka. Podívejte se na pomůcku, díky které si mohou pomoci i amatérští obkladači (více zde).

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....



Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Produkty ze zvířecích střev platíme zlatem. A s chutí konzumujeme

V útrobách vorvaňů, mořských savců, vzniká ambra - významná součást parfémů....

Co mají společného cibetková káva, ambra a mana, která podle Starého zákona zachránila Izraelity prchající z Egypta...

Další z rubriky

Maso na jerky musí být co nejčerstvější! Z něj je připravíte i doma

Hovězí jerky zvládnete připravit i doma, základem je čerstvé maso a čistota v...

Sušení masa není ani v domácích podmínkách problém. Získáte zásobu energie, po které můžete po celé týdny sáhnout...

Veganská strava i neplýtvání. Deset trendů pro gastronomii v roce 2018

Náplavka Street Food

Světem gastronomie kolují tradičně na konci roku velké předpovědi do budoucna. Americká National Restaurant Association...

Číšnický, křidélkový, nebo pákový? Každý otvírák má svá pro a proti

Otevřít víno vypadá jako triviální úkon, ale s nekvalitní vývrtkou to dá hodně...

Otevření lahve vína je pro mnoho lidí problém a zvláště ženy s tím mohou mít problém. Normálně nechávají tento proces...

Najdete na iDNES.cz