Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nejlepší řízek je přes celý talíř, z telecího a na másle. Jak na něj

Konzervativní Češi se budou určitě hádat. Ale objektivně řečeno, nejlepší řízek na světě je ten vídeňský: z telecího masa, musí být smažený na másle a pokrývat celý talíř.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

chybí mi tam dost podstatná část z čeho se Wiener Schnitzel připravuje - musí být obalený parmazánem, což je dost důležité, Češi umí rádi prznit pravé receptury, Český řízek je takový obyčejný průměr mezi jídly, Wiener Schnitzel je úplně jinde, taky chutná stokrát lépe, stejně se tu v Česku ani neumí připravovat, natož ten Český zprzněnec, který je rozklepaný jak papír a obalený dvou třetinovou váhou jídla kdoví jaké strouhanky... potom naúčtují, že porce byla 200 gramů... klasika české vy.....nosti

0 1
možnosti

Upřímně, neměl jsem odvahu na wiener schnitzel v ČR. Zato jsem si dal v esterajchu, hned jak byl zatčen Fritzl.. Ten následující den, ještě jsem s kámošem koukal na blikačky poilcejních aut v Amstetten. No a pak jsme se po vysilující jízdě vyspali na parkovišti a je tam takový klášter.. Prohlídka byla krásná, obzvláště blinková zahrada.. A dlabanec v místní restauraci.. Platili jsme pravda ve 2 asi 45 euro, ale.. Předkrm. Salát, Hlavní jídlo, alias právě obrovský a výborný řízek, brambory, zelenina.. zákusek, vynikající palačinka, kafe a koňak. Sory, ale pokud to srovnáte s českou cenou, podobně kvalitní krmě, tak ta rakouská vítězí o hodně procent. A to se nás ještě přišla osobně ptát paní majitelka restaurace, jak nám chutnalo.. A to, že vypadala jak paní Rúžičková opravdu nehraje roli. Podstatné bylo to, jak se tam člověk nadlábl.. A to že tedy: za nějakých 22 euro: Předkrm, cosi slaného (alias na slovenské poměry parenica, korbáčik.. na místní poměry místní kozí sýr..) salát (okurka, olivyy, rajčata, paprika), obrovský řízek, fakt obrovský.. Brambory.. A jak říkám, následně palačinka či dort harlekýn.. Harlekýna miluji, tuplem s domnácí smetanou..  No porovnejte sami, ale dle mě to byla vlastně velmi lidová cena.

1 1
možnosti

tak jsem si ho včera dala,ale s brkaší v Blériotu v Pardubicích, byl výbornej...a příště si tohle odpus´tte, nejen, že to leze do peněz,ale když to čte někdo hladovej,je to přímo týrání;-)

0 0
možnosti

kdyz se rekne "rizek pres cely talir", vybavim si nasi svatebni hostinu. Meli jsme ji ve zdejsim Rakouskem klubu, kuchar byl Rakusak, typicke rakouske menu a ty rizky delal opravdu pres cely talir. Navic mu nejake zbyly, tak sel mezi hosty a ptal se, kdo chce pridat.

0 0
možnosti

Sice vám v hospodě udělají řízek přes celý talíř, ale maso má tak 2 mm tloušťku :-(

1 0
možnosti

tak ho nemáte jíst, bych si ho už nedal a šel tam, kde to umí R^

0 0
možnosti

Já miluju vepřový řízek s knedlíkem a se zelím, zkuste to, je to vážně dobrota.

0 0
možnosti

Pavlišovický se mu říká,jednou jsme si tohle jídlo objednala v Konecchlumí v hospodě U Patřínů, nebylo to špatný....

0 0
možnosti

J79i40ř81í 90M62a37c23e28k

11. 2. 2014 12:13

Nejen řízek. I například cordon blue musí být z telecího. Naše restaurace mrší nejen název (gordon místo cordon), ale i obsah. Ostatně - telecí je velmi klasické české jídlo. Bohužel se kamsi vytratilo.

0 0
možnosti

Ono se bohužel obecně vytratilo hovězí maso obecně. Místo toho se ládujeme vepřovým. Nic proti němu, ale čeho je moc, toho je příliš.

0 0
možnosti

Kousat do kusu mrtvé krávy, rozplacatělé na celý talíř? Jste si jisti, že tam nemáte něco nechutnějšího?

0 6
možnosti

J13i52ř86í 54M83a76c64e85k

11. 2. 2014 12:12

Copak kráva, ale ty mrtvé brambory...

5 0
možnosti
Foto

Ať je ten řízek vepřovej,kuřecí a nebo telecí a je smažen na přepuštěným másle, oleji a nebo na sádle, mě je to fuk, všechny sou ňam ňam. Jéééžiš já mam zas na něco hlad;-D;-D

2 1
možnosti

to je tvoje motorka,nebo si jen fotil na chodníku u nejaké motorce

0 2
možnosti

J51e20r59r34y 97K55u69h74n

8. 2. 2014 23:24

tak to je velky omyl, rizek musi byt smazeny na veprovem sadle a ne na masle...

0 0
možnosti

Vídeňský na másle a vepřový na sádle

3 0
možnosti

rízek nemusíte vubec klepat,i tak je mekký,propuštené máslo to je horší jako sádlo,proto že máslo má nízkou teplotu táni,a zničí se všechny výživné látky-škodí na cévy

0 2
možnosti

Přepuštěné máslo sice vydrží nižší teplotu než sádlo, ale je mnohem lepší než ostatní oleje a tuky. Něco prostě smažím na sádle a něco na přepuštěném másle.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu

11. dubna 2024

Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Hlavonožci jsou velmi inteligentní, mají výbornou paměť a učí se, říká zooložka

17. dubna 2024

Premium Chobotnice, sépie, olihně či obří krakatice. Ti všichni patří mezi hlavonožce. Jejich život je pro...

Kocoura jí přejelo auto, naklonovali jí dva stejné. Povahu zaručenou nemá

17. dubna 2024

Premium Za naklonování kočičího mazlíčka, o kterého přišla v jeho pouhých pěti letech, zaplatila Kanaďanka...

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...