Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Voňavé domácí rohlíky a housky jako malované. Krok za krokem

Po letech konzumace průmyslových rohlíků už jsme skoro zapomněli, jak chutná domácí pečivo. Cena po započítání ceny surovin a energie bude sice srovnatelná s pečivem z obchodu, pochutnáte si ale stokrát víc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BJ

Kresinka

9. 6. 2010 15:11
Buchta to

bude asi hlavně kvůli droždí. Ale zase to není ta gumová hmota, co se dá koupit ve většině velkých pekárenských obchodů. Peču z toho takové malé kanapky, proříznu a pomažu či proložím náplní. Jinak technicky vzato: sůl do kvásku rozhodně nepatří, mnohem hůře kyne, já ji přidávám až po smíchání s moukou. A dávám málo  soli  Mnohem radši jím housky hustě sypané hrubou solí s méně slaným těstem,. než tak, jak to dělají naši pekaři: přesolené těsto a navrch ani zrnko sypání

0 0
možnosti
J

juklíček

25. 5. 2010 21:28
tak ještě jednou a naposled

z tohodle těsta neupečete rohlík  takový jak má být.

chybí tam jedna podstatná složka a tu vám jako profesionální pekař neprozradím.

copak to asi je ?

0 0
možnosti
A

astrax

1. 6. 2010 11:06
Re: tak ještě jednou a naposled

Jsem docela rád, že profesionální pekař nesděluje, co dává do těsta. Co oko nevidí, po tom se žaludek nezvedá.

http://blog.ihned.cz/c3-43520350-YPospe_d-pekari-se-nestydi-dokud-o-nich-nepisete

0 0
možnosti
-=

watchdog

23. 5. 2010 9:08
Tak vyzkoušeno a hotovo

Dobrý, ale trochu to připomíná buchty. Výborné se sýry, ale steak bych si k tomu asi dát nemohl.

0 0
možnosti
J

juklíček

25. 5. 2010 21:29
Re: Tak vyzkoušeno a hotovo

samozřejmě že je to buchta a ne rohlík

0 0
možnosti
MS

seveřanka jižní

21. 5. 2010 0:50
.

Dotaz na domácí pekaře - kdo jste pekl nebo pečete jak bez domácí pekárny tak s pekárnou - co považujete lepší z hlediska chleba ( ne z hlediska práce ) ?  Ted jsem chtela použít přirovnání ke komisárku a došlo mi , že vlastně něvím jistě, jetsli byl hranatý, jak jsem si myslela - a našla jsem vystvětlivku zde například http://www.serak.cz/Svejk/nap_ce.htm   , pro zajímavost.

0 0
možnosti
C

chesterfield

20. 5. 2010 16:43
Jakou pekárnu?

Přemýšlím o koupi domácí pekárny. Jakou byste mi doporučili?

Nechci do toho vrazit moc peněz, protože upřímně nevím, jak dlouho mě pečení vlastního chleba bude bavit :-/

Mají nejlevnější pekárny kolem 1500 nějakých zásadních nedostatků?

0 0
možnosti
J

Jandik73

20. 5. 2010 17:53
Re: Jakou pekárnu?

Zkuste pekárnu od ETY (Harmony). Zřejmě nejpoužívanější pekárna. Ale Šumavu, jakou koupíte v obchodě, v domácí pekárně neupečete.

0 0
možnosti
HK

fenix007

20. 5. 2010 16:34
když je dobrá pekárna,

jsou dobrý rohlíky i v supermarketu. Náchodské pekárny dělají úplně famózní pečivo.

Rohlíky, chleba, čerstvé zákusky opravdu výborné. Ale doma si peču někdy taky - spíš svátečně ;-)

0 0
možnosti
MS

seveřanka jižní

21. 5. 2010 0:42
Re: když je dobrá pekárna,

Dobře péct může i pekárna supermarketu - kdo by to byl řekl. Co otevřeli loni Kaufland na Jarově (v Praze ) tak tam občasně zajedem a mají tam hodně široký výběr čerstvého pečiva včetně méně zvyklých druhů a zatím co jsem zkoušela, tak chutnalo. Na druhou stranu jejich obchod v Mělníku byl pravý opak - hrozný. Roli tam bude hrát asi právě ta novota - vybavení, ale i tak..   Jinak vyzkoušela jsem naposledy v Bille koupený Hostivařský pecen, chválený čtenářem v jiném článku idnes, a je výbornej. 

0 0
možnosti
J

juklíček

20. 5. 2010 16:17
tohle není těsto na rohlíky

z tohodle těsta rohlík bude chutnat jako buchta, ne jako pravý rohlík ! vzpamatujte se.Rv

0 0
možnosti
S

SantaKlaun3

20. 5. 2010 10:21
.

Paráda! To musím vyzkoušet, nejlépe ještě dnes! R^:-)

0 0
možnosti
M

mktka

20. 5. 2010 9:15
Souhlasím,...

není nad domácí pečivo. V obchodě už kupuji pečivo opravdu minimálně, mám pekárnu od roku 2004, peču skoro každý den. S kupovaným pečivem se domácí chlebík :-) nedá srovnávat.

0 0
možnosti
J

Jandik73

20. 5. 2010 17:55
Re: Souhlasím,...

Máte pravdu. Pokud vám chutná buchtový chleba, je to tak. Bohužel mě domácí pekárna moc neoslovila. Dělám v ní hlavně marmelády, pečené čaje, zaděláváme těsto. Chleba si raději koupím.

0 0
možnosti
LV

rafton

20. 5. 2010 8:50
Smutná pravda,

že pečivo koupené v marketech, dnes je prakticky nepoživatelné. Jenomže ono to platí i o uzeninách, zelenina vypadá jak z kompostu, většina mléka je nechutná, sýry mdlé atd.

A já jsem na začátku řetězce chleba si peču doma (z žitného kvásku ne z kvasnic), uzeniny kupuji z Německa to samé sýry (a není to drahé, když chcete ušetřit tak v Lidlu mají některé salámy dovezené z Německa a jsou o 100% lepší než naše - už nápis "100g vyrobeno ze 100g masa" je lepší než "obsahuje 67% masa, kůže ...."). Jogurtů je chutných jen pár druhů.

Je to smutné co se stalo s potravinami za posledních 20 let.

A jedna otázka dá se sehnat poctivá anglická slanina? Tím nemyslím tu lisovanou náhražku.

0 0
možnosti

lepidlo999

20. 5. 2010 9:07
Re: Smutná pravda,

Žitný kvásek? Můžete dát recept?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc

24. dubna 2024

Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...