Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Poškozený hřebenáč vyměňte včas a ušetřete tisíce na opravách podkroví

aktualizováno 
Po zimě je čas prohlédnout dům, zda na něm zima nezanechala následky. Zvláště při vestavěném podkroví může vést jakákoliv porucha střešního pláště ke zničení izolací za desetitisíce korun.

Pokud jste při kontrole střechy zjistili, že jeden z hřebenáčů na střeše je poškozený, případně zcela chybí, je potřeba jej co nejdříve vyměnit. Právě včasnou výměnou zabráníme vniknutí vody, sněhu a jiných nečistot do střešního pláště. | foto: HPI-CZ.eu

Může se hodit

Na rekonstrukci střechy poptejte firmy na AAAPOPTAVKA.CZ a ušetřete až 30 %.

Zdravý dům začíná perfektní střechou. Střešní krytina plní nejen funkci ochrannou, ale také hydroizolační. I proto je dobré pravidelně kontrolovat, zda nedošlo k jejímu poškození, například vlivem silného větru, velkého množství ležícího sněhu nebo i vinou neopatrného pohybu po ploše střechy.

Výměna krok za krokem

Tak lze objevit případné vady dříve, než voda pronikající do konstrukce napáchá větší škody. Jednou z nejčastějších oprav, které musí majitelé domů, chat a chalup čas od času řešit, je prasklý nebo chybějící hřebenáč.

Prodávají se příchytky hřebenáčů z barveného hliníku ve dvou typech – pro pálené a pro betonové krytiny a dále ve variantách podle jednotlivých výrobců. Vybírat lze také podle barev, jež odpovídají nejoblíbenějším barvám střešních krytin – hnědá, cihlově červená a černá. Ty je vhodné použít, pokud byla původní příchytka poškozená.

Pro jistotu je vhodné nový hřebenáč zhruba uprostřed připevnit. "Doporučuji využít takzvaný šroubovitý hřebík", říká technický poradce Tomáš Zadrobílek z firmy HPI-CZ a dodává: "Tento žárově pozinkovaný prvek, napůl hřebík a napůl šroub, se nejčastěji využívá pro připevnění koncového a rozdělovacího hřebenáče, ale výborně se uplatní i při upevňování doplněných hřebenáčů. Prodává se v cihlově červeném a hnědém provedení s již navlečenou těsnicí podložkou, která zabraňuje vniknutí vody do konstrukce střechy."

Autor:




Nejčtenější

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

Hovězí carpaccio zvládnete podle Pohlreicha připravit i doma.
Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali....  celý článek

U vody je nyní božský klid.
Rybář Vágner chce sjednotit dobu lovu. Kdo chodí pozdě z práce, nemá šanci

Jakub Vágner zahájil kampaň za prodloužení doby lovu tak, aby byla celoročně od čtyř hodin ráno až do půlnoci. Podle něj současná doba, kdy se smí lovit...  celý článek

Detail hlavy psa
Rumunský carpatin: pro pohodový život je to značka ideál

Kdo se setká s carpatinem, pozná jeho neskutečně klidnou a vyrovnanou povahu. Pokud tedy zrovna neohrožujete jeho stádo ovcí či rodinu. To netradiční plemeno...  celý článek

Další z rubriky

Hovězí carpaccio zvládnete podle Pohlreicha připravit i doma.
Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti, jak ho upravit tak, abychom si na něm co nejvíc pochutnali....  celý článek

Demi-glace se podává k masům.
Kosti na demi-glace nemusíte vařit dva dny. Návod krok za krokem

Některé profesionální recepty radí, že abyste dostali pořádnou omáčku demi-glace, musíte „táhnout“ kosti 48 hodin. Šéfkuchař Jiří Roith však tvrdí, že zhruba...  celý článek

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.