Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vyráběl jsem kvásek podle svého receptu. Stálo mě to šestnáct stovek

aktualizováno 
Radil jsem využít počítačovou techniku k získání stabilní teploty při výrobě chlebového kvásku. Tentokrát jsem to ale nevychytal. Spadl jsem zkrátka do jámy, kterou jsem sám vykopal.

Modemy hřejí víc, než je zdrávo. Můžeme proto využít přebytečného tepla. | foto: Marek Burza

Jaký je stabilní zbytkový zdroj tepla v domácnosti? Přece internetový modem. Hřeje víc, než je zdrávo. Lze to snadno zužitkovat v období, kdy se netopí a nelze využít tepla radiátoru (viz předchozí článek).

Jako správný hobbysta jsem se řídil vlastními "spolehlivými" radami. Jenže se mi to trochu vymklo z ruky. Založil jsem na kvásek žitnou mouku s vodou. A udělal jsem ho trochu moc hustý. Takže mě ukolébal fakt, že se kvásek nijak moc nerozjíždí (kompletní návod na pečení kváskového chleba najdete ZDE).

Takže jsem klidně odjel na dva dny na služební cestu. První, co jsem udělal, když jsem druhý den přijel domů, vrhl jsem se k počítači, abych si zkontroloval pracovní poštu. Počítač naběhl v pořádku, jen Skype si pořád bezmocně točil svým kolečkem. První symptom, že nefunguje internet.

Už tušíte, co se stalo. Můj kvásek byl v háji. Sklenice prázdná, její obsah se přestěhoval větracími otvory dovnitř modemu. Není se co divit, že to už nevydýchal. Ještěže mají v nákupních centrech otevřeno do večera.

Nový modem s wi-fi od O2 stojí šestnáct stovek, za to bych měl 50 čerstvých chlebů. Bez práce. A bez přenastavování domácí sítě.

Takže doplňuji, co jsem před časem napsal. Kvásek na modemu klidně, ale hlídat. Anebo sklenici vložit do hluboké mísy.

Zažili jste také situaci, kdy jste se chytili do vlastní pasti? Pobavte svými historkami i ostatní čtenáře. Je přece Silvestr.

Autor:


Témata: práce, Skype, Vaření

Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Patnáct let tahání kamenů ze skládek a budování ráje pro radost i užitek

Uzavřený dvůr ve znamení kamene, dřeva a svěží zeleně. Vysazené jehličnany...

Rozlehlý uzavřený dvůr u venkovského domu na Třebíčsku pojala rodina Evy Schwarzové jako rodinný ráj, kde vládnou...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

VIDEO: Založte si vermikompostér a zužitkujte organické zbytky i v bytě

Ke hnojení je nejlepší vermikompost. Vyrobit si ho můžete i doma

Pokud připustíte, že vám s kompostováním organických zbytků budou doma pomáhat kalifornské žížaly, lze nejen slupky z...

HUBNUTÍ: Dvojnásobná maminka zhubla 20 kilogramů
HUBNUTÍ: Dvojnásobná maminka zhubla 20 kilogramů

Maminka pod přezdívkou Adenka84 dokazuje, že opravdu lze omládnout! Během pár měsíců zhubla dvacet kilogramů – se dvěma dětmi, při návratu do práce a potížích se štítnou žlázou.

Najdete na iDNES.cz