Diskuze
VIDEO: Zrádný burčák umí s člověkem pěkně zatočit. Jak ho vyrobit doma
Děkujeme za pochopení.
J58a56r55o86s12l30a65v 35P26o75r78t
Burčák za patnáct dní to je už víno , vylisovnou štávu nechám kvasit max dva dny a je hotovo . Kvasinky z kvalitního burčáku do první várky a pak tím očkuju další , dokud jsou hrozny .
P11a77v82e26l 38S29o31b75o84t45k67a
Na zakrytování bych si dal pozor kvůli muškám a octovému kvašení - daleko lepší než poklička z papundeklu je mikrotenový sářek zatažený gumičkou.
R49a33d48i64m 66P54o40l22á61š50e58k
Nejlepší je získat vinný mošt a burčák potom iniciovat vyšlechtěnými vinařskými kvasinkami z kupovaného kvalitního burčáku. Řekněme desetina objemu burčáku na vylisovaný mošt. Neb opřed lisováním rozmnožit třeba nějaké sušené kvalitní kvasinky.
Protože když se to neudělá, tak se ve šťávě rozšíří náhodné kmeny kvasinek, které ulpěly na těch bobulích, případně se tam rozmnoží jiné mikroorganismy a burčák pak může mít nestandartní chuť nebo dokonce v krajním případě nebude k pití.
To nebezpečí hrozí zvláště když se použijí hrozny s menší cukernatostí.
Kdo je šetřílek nebo nebazíruje na "pravém" hroznovém vínu jen z hroznového moštu, může vylisovat hroznového moštu na burčák o něco méně a částečně vylisované hrozny potom zpracovat technologií výroby ovocného vína.
P20a20v66e89l 90S43o28b76o72t61k73a
vinné kvasinky běžně koupíte v drogerii.
M28i14c43h94a47l 77H82u30d82e40c
No mozna, ze redaktorka -prosla- cely provoz, ale reportaz mohla skoro sestrihat z filmecku na webu nic nejen objevneho, ale dokonce ani zakladniho se z neho clovek nedozvedel! "...Prochazi dalsimi a dalsimi cisticimi technologiemi a filtry..." . Noooo nemej by to nerek lip. Ma vubec cenu delat takove hloupe (asi proto ze kratke, asi proto, ze jsou do toho redaktori tlaceni) reportaze?
A video ma jeste jeden neprijemny dopad - dostal jsem chut na burcak!
Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén
Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...
Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými
Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou
Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...
V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi
Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány
Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...
Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody
Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty...
KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány
Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...
Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou
Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...
Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání
Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...