Diskuze

Vyrobil Colu podle prozrazeného receptu. Prý nebyla špatná

Angličana Vincenta Graffa nadchla zpráva o úniku tajného receptu na výrobu Coca-Coly. A ptal se stejně jako všichni ostatní: seznam ingrediencí je sice pěkná věc, ale jak se vlastně taková limonáda vyrábí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Štír2

15. 4. 2011 17:33
Náhodou je to dobrý nápad. Já si zase doma vyrábím

rum.

0 0
možnosti

Muf Puf

22. 3. 2011 7:57
Proboha!!!

2 litry coly stojejněco přes dvacet kaček!!! Tak co se stím budu patlat doma a za podstatně dražší peníz!?8-o

0 0
možnosti

Štír2

15. 4. 2011 17:32
Re: Proboha!!!

R^ ;-D;-D

0 0
možnosti

tiborko1

4. 3. 2011 7:43
limonáda no a co?

originál neoriginál, je to fuk...pořád je to přeslazená limonáda... tajemství uchovávají pouze kvůli tomu, že šroubují cenu (hodnotu) receptu do astronomických výšek...jak typické pro Ameriku. Stejně každý ví, že si ho nikdo nikdy nekoupí. K čemu taky? Na výrobek je patent a kdo chce vyrábět colu, koupí si licenci na její výrobu.

0 0
možnosti

tatajetata

26. 2. 2011 23:16
Záměrná chyba

Když porovnáte složení nápoje uvedené v článku a složení uváděné na etiketě každé COCA-COLy, překvapí

vás, že schází  kyselina fosforečná a můžete si položit otázku proč.  Hnojím totiž na zahrádce několik let Coca Colou. Místo hnojiva NPK a dalších podobných s obsahem P fosforu hnojím levně Coca Colou.  Zalévám roztokem  200 ml coly na 10 litrů vody. Výsledek si může každý ověřit na zahrádce nebo balkoně (pokropit jedenkrát za 5 dnů množstvím jako Crystalex na jahody).

Pisateli článku záměrně unikla kyselina fosforečná  v CocaCole, ale bez ní, by zálivka neměla účinek.:-(   

0 0
možnosti

tuan 1

26. 2. 2011 17:15
Před lety jeden podvodník tvrdil,že má originál recept

na becherovku.Na Slovensku ji začal vyrábět,pil jsem ji,nic moc.Do becherovky to mělo milióny kilometrů.

Pak (ten podvodník) dostal věnem zlatý důl někde Kongu či kde.Proběhlo to televizí-myslím že ČT 2.

Pak ho zavřeli do blázince,později do vězení.

A gró věci je v tom že-recept byl padělek,zlatý důl se taky nekonal.Ale bylo pár jedinců (s prachama) a ti se chytli.

Je to něco takového jako p.Mužík co hledá štěchovickej poklad.A hledá a hledá a hledá...................................

0 0
možnosti

Astaroth

21. 2. 2011 12:02
louhovani extraktu

Co jsem vyrozumel z toho recepisu, tak ty koriandry a neroli se mely louhovat v alkoholu, mozna i tyden, co ja vim a pak tento extrakt nalit do varene sodovky, ne to nasypat do jednoho naraz.

0 0
možnosti

stefi_ul

21. 2. 2011 11:25
hmmm...

to je masakr... Nedavno nekde byl test techto limonad a ne litr tam namerili asi 33kostek cukru... tohle je jeste o dost lepsi :-) Tak nejak moc zdravi. Ale jo, kdyz to nekomu chutna, at si to da. Voda a caj mi bohate staci. Obcas si skocim na pivo. Nekdy se napiju ty s tema Zahnutejma zubama. Ten cukr v ty koncentraci fakt nemusim :-)

0 0
možnosti

Xladi

19. 2. 2011 19:16
Nebyla špatná

Tak pokud jí pil s tím Smirnofem tak s ním mohu jen souhlasit, dokonce bych si troufl tvrdit že byla čím dál chutnější :-)

0 0
možnosti

S-Tony

19. 2. 2011 9:30
Můj recept

Já to doma vyrábím tak, že do hořkého černého čaje hodím pomerančový šumák a trochu rumu. R^

0 0
možnosti

vlmach

18. 2. 2011 9:30
Prý nebyla špatná

Ona existuje dobrá Cola?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...