náhledy
Hovězí ořech připravený jako vysoký steak a pokrájený na plátky
Autor: Prima TV
Nebojte se grilovat vcelku pěkně vysoký kus hovězího ořechu. Aby se během grilování nerozpadl, měl by být stažený šňůrkou.
Autor: Prima TV
Na rozpálený gril položte pod maso jen pár snítek rozmarýnu.
Autor: Prima TV
Hovězí ořech stažený provázkem (aby držel po celou dobu grilování pohromadě) položte na rozpálený gril.
Autor: Prima TV
Po 7 minutách steak otočte a nechte ho stejně dlouho grilovat z druhé strany.
Autor: Prima TV
Nakonec steak postavte nastojato a grilujte ještě čtvrt hodiny.
Autor: Prima TV
Na salátovou zálivku do misky vymačkejte šťávu z citronu.
Autor: Prima TV
K citronové šťávě přidejte i olivový olej.
Autor: Prima TV
Do zálivky nasekejte pro chuť ještě lístky rozmarýnu.
Autor: Prima TV
Salátovou zálivku z olivového oleje, citronové šťávy a nadrobno nasekaného rozmarýnu pěkně promíchejte třeba rozmarýnovou větvičkou. Tou pak můžete potřít jak hotové maso, tak ogrilovaná rajčátka.
Autor: Prima TV
Hotové maso nechte chvilku odpočinout, pak ho teprve pokrájejte.
Autor: Prima TV
Hotové maso potřete citronovo-olivovou zálivkou s rozmarýnem a nechte ho před nakrájením na plátky ještě chvíli odpočinout.
Autor: Prima TV
Hotové maso pokrájejte na tenké plátky.
Autor: Prima TV
Naservírované maso ještě můžete potřít metličkou rozmarýnu namočenou v citronovo-olivové zálivce.
Autor: Prima TV
Křehký salát natrhejte na přiměřeně velké kousky přímo do mísy.
Autor: Prima TV
Rajčata pokrájejte na plátky, které ještě můžete rozpůlit.
Autor: Prima TV
Do salátu přistrouhejte trochu čerstvého fenyklu, který nejprve zbavte vrchní slupky.
Autor: Prima TV
Do salátu přistrouhejte trochu kůry z chemicky neošetřeného citronu.
Autor: Prima TV
Do salátu přistrouhejte trochu kůry z chemicky neošetřeného citronu.
Autor: Prima TV
Salát pěkně promíchejte, v polních podmínkách klidně použijte ruce jako Ital.
Autor: Prima TV
Cherry rajčátka opečte na trošce olivového oleje; přitom je ještě můžete potírat salátovou zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a nadrobno nasekaného rozmarýnu.
Autor: Prima TV