Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zachráníme tradičního buřta, rozhodli se dva Němci a vymysleli Wursttoaster

  9:45aktualizováno  9:45
Mladíci Marco Bruns a Felix Rennies se nechtěli smířit s nedokonale opečenými bratwursty. Vymysleli proto speciální toaster, který tradiční německé klobásy opeče nejen dokonaleji, ale zároveň rychleji.

Tvůrci nového toustovače se svým vynálezem | foto: Hamburger Abenblatt

Pětadvacetiletý Marco Bruns a jeho obchodní partner, osmadvacetiletý Felix Rennies, na nápad přišli při jedné ze svých návštěv Anglie, kde se jim do rukou dostala značně nepovedená klobása. "Šli jsme na trh, kde měli německé klobásy, ale zjistili jsme, že Angličané vůbec netuší, jak je připravit - na jedné straně byly úplně hnědé a na druhé zase zcela bílé," tvrdil agentuře Reuters Bruns.

Oba si prý následně uvědomili, že není úplně jednoduché připravit perfektní klobásu. Vystudovaný technik Rennies proto přišel s nápadem na automat, který má umožnit jednoduchou přípravu "dokonalé klobásy". Na první pohled sice Wursttoaster vypadá jako obyčejný toustovač, jen s kulatými otvory, ale podle Brunse je použitá technologie zcela nová.

Podnikavá dvojice již také vyvíjí vlastní značku klobás. Jde o takzvaný Smartwurst, neboli chytrou klobásu, navrženou speciálně pro Wursttoaster. "Chutná úplně stejně jako normální klobása, ale její příprava je rychlejší - jen dvě a půl až tři minuty namísto čtyř. To bude zajímavé například pro benzínové stanice, kde musí být obsluha rychlá," je přesvědčen Bruns.

Wursttoaster, který již ocenilo i německé ministerstvo hospodářství a technologií, by se měl začít prodával v létě 2011 za cenu 499 eur (asi 12 300 korun).

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Další z rubriky

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...

Šest kroků k výběru správného zasklení do nových oken

Než budete vyměňovat okna, uvažte, jaké vlastnosti po něm budete požadovat.

Chystáte se stavět nebo budete měnit okna? Zasklení, které tvoří většinu plochy okna, má na jeho vlastnosti zásadní...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

Najdete na iDNES.cz