Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zachráníme tradičního buřta, rozhodli se dva Němci a vymysleli Wursttoaster

  9:45aktualizováno  9:45
Mladíci Marco Bruns a Felix Rennies se nechtěli smířit s nedokonale opečenými bratwursty. Vymysleli proto speciální toaster, který tradiční německé klobásy opeče nejen dokonaleji, ale zároveň rychleji.

Tvůrci nového toustovače se svým vynálezem | foto: Hamburger Abenblatt

Pětadvacetiletý Marco Bruns a jeho obchodní partner, osmadvacetiletý Felix Rennies, na nápad přišli při jedné ze svých návštěv Anglie, kde se jim do rukou dostala značně nepovedená klobása. "Šli jsme na trh, kde měli německé klobásy, ale zjistili jsme, že Angličané vůbec netuší, jak je připravit - na jedné straně byly úplně hnědé a na druhé zase zcela bílé," tvrdil agentuře Reuters Bruns.

Oba si prý následně uvědomili, že není úplně jednoduché připravit perfektní klobásu. Vystudovaný technik Rennies proto přišel s nápadem na automat, který má umožnit jednoduchou přípravu "dokonalé klobásy". Na první pohled sice Wursttoaster vypadá jako obyčejný toustovač, jen s kulatými otvory, ale podle Brunse je použitá technologie zcela nová.

Podnikavá dvojice již také vyvíjí vlastní značku klobás. Jde o takzvaný Smartwurst, neboli chytrou klobásu, navrženou speciálně pro Wursttoaster. "Chutná úplně stejně jako normální klobása, ale její příprava je rychlejší - jen dvě a půl až tři minuty namísto čtyř. To bude zajímavé například pro benzínové stanice, kde musí být obsluha rychlá," je přesvědčen Bruns.

Wursttoaster, který již ocenilo i německé ministerstvo hospodářství a technologií, by se měl začít prodával v létě 2011 za cenu 499 eur (asi 12 300 korun).

Autor:




Nejčtenější

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Další z rubriky

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.