Diskuze

Kompoty z mikrovlnky jsou jednodušší. Nepotřebujete cukerný roztok

Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je kompotování a navíc se při něm přidává nejméně cukru. O estetické hodnotě barevných sklenic ani nemluvě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LG

> A. Doskočilová, A. Nová

Na rozdíl od jiných si nemyslím, že portaviny z mirovlnky jsou nějaké závadné. Spíš jde o to, že způsob jak se potraviny zahřívají je pro to čeho chceme dosáhnout velmi nešťastný. Od doby vynálezu mikrovlnky se vlastně stále řeší, jak odstranit nebo aspoň zmírnit všechny nectnosti, nevýhody a problémy které při tomto způsobu tepelné přípravy vznikají.

Proto tvrdím, že mikrovlny jsou výhodné pouze pro ohřev (do 50° C) již hotových jídel. Ve všech ostatních případech včetně vaření převažují nevýhody nad výhodami, takže nemá moc smysl tento způsob přípravy využívat. S nástupem indukcí pak padla i poslední výhoda - úspora energie.

0 0
možnosti
MK

toto je ješte náročnejší jako klasické zavarování

3 0
možnosti
KB

není nad klasicky zavarovaci hrnec a s teplomerem...:-)

6 0
možnosti
PF

Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je zkvašení a následné vypálení.

Výsledek skvost.  :-)

(doporučuje 11 z deseti doktorů)

12 0
možnosti
AF

Tomu se říká, využívat moderní technologii za každou cenu. Zavařujeme podstatně jednodušeji a bez cukru.

0 0
možnosti
PS

Mikrovlnku NEBRAT!!!!

A nepište mi tu že nemám pravdu, dokud si neuděláte tento velmi jednoduchý experiment:

Vezměte porcelánový hrnek (nebo jakýkoli, sklo,...), do něj nalejte vodu a vložte syrové vejce. Podle množství vody nastavte výkon a nechte motat cca 10 - 20 minut... zkrátka aby bylo na tvrdo. Nezoufejte když se netrefíte na poprvé, jen bacha pokud to přeženete s výkonem, pak vejce pukne a zasviní (nebo zničí) vám mikrovlnku. Tak hezky piánko.

No a pokud se vám podaří trefit to vajíčko na tvrdo...., tak vidíte - ouha - JE CELÉ ČERNÉ. Ano,toto dělají mikrovlny i přes vrstvu vody s bílkovinami. Takže pokud někdo neradi přepálené tuky a smažené, věřte, že z mikrovlnky jich dostáváte opravdu hodně.

2 6
možnosti
PK

Co má zavařování ovoce (tj. cukry) společného s bílkovinami, ba dokonce s přepálenými tuky? 8-o

2 0
možnosti
LG

Paní redaktorce bych doporučil ještě jednodušší postup:

Naplňte sklenice čím chcete, zavíčkujte je kovovými víčky a dejte do mikrovlnky na plný výkon. Bude stačit tak maximálně na minutu.

Lepší zavařeninu jste v životě nejedla. Navíc to má tu výhodu, že sklenice nemusíte před použitím otvírat. Dokonce možná nebudete muset otvírat ani mikrovlnku...

4 2
možnosti
LG

"Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je kompotování a navíc se při něm přidává nejméně cukru..."

To je lež a naprostý nesmysl, protože nejšetrnější způsob konzervace ovoce je sušení kdy navíc nemusíte přidávat cukr vůbec žádný.

S takovou větou na úvod jsem dál vážně už nečetl. :-/

5 0
možnosti
PJ

Takové sušené jahody...

2 0
možnosti
MT

Nějak mi uniká výhoda toho, matlat se s tím nadvakrát a zejména jahody týrat zbytečným vařením v mikrovlnce..

Dle receptu získáte skleničku rozvařených nesladkých jahod (ovšem za dvojnásobné množství práce a času, to je velká výhoda...) a nikoliv jahodový kompot.

9 0
možnosti
LG

A dvojnásobné množství energie. :-)

1 0
možnosti
VB

Na to, abych takhle zavařovala, nepotřebuju žádnou mikrovlku, jahody jsem občas takhle předvářela v normálním hrnci, ony se jahody rády rychle kazí, a taky se jich do sklenice vejde o něco ví a udrží si také pěknou barvičku, ale matlat se s tím v mikrošce je fakt blbost a nadpis článku je hlavně dost nadnesený....ale má hlavně upoutat, aby ho četlo co nejvíc lidí, což se jim viditelně podařilo....R^

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...