Diskuze
Kompoty z mikrovlnky jsou jednodušší. Nepotřebujete cukerný roztok
Děkujeme za pochopení.
L66u12d34v31í76k 23G48a76j60d49o39š71í70k
> A. Doskočilová, A. Nová
Na rozdíl od jiných si nemyslím, že portaviny z mirovlnky jsou nějaké závadné. Spíš jde o to, že způsob jak se potraviny zahřívají je pro to čeho chceme dosáhnout velmi nešťastný. Od doby vynálezu mikrovlnky se vlastně stále řeší, jak odstranit nebo aspoň zmírnit všechny nectnosti, nevýhody a problémy které při tomto způsobu tepelné přípravy vznikají.
Proto tvrdím, že mikrovlny jsou výhodné pouze pro ohřev (do 50° C) již hotových jídel. Ve všech ostatních případech včetně vaření převažují nevýhody nad výhodami, takže nemá moc smysl tento způsob přípravy využívat. S nástupem indukcí pak padla i poslední výhoda - úspora energie.
M96i23l20o64š 37K33o84v72a34č
toto je ješte náročnejší jako klasické zavarování
K93a47r36o71l20i59n64a 76B84a58d40i76n31o58v39á
není nad klasicky zavarovaci hrnec a s teplomerem...
P97a11v91e96l 34F58o24l22t61á49n
Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je zkvašení a následné vypálení.
Výsledek skvost. :-)
(doporučuje 11 z deseti doktorů)
A53u37g19u82s72t 23F78o71r64m96á59n66e63k
Tomu se říká, využívat moderní technologii za každou cenu. Zavařujeme podstatně jednodušeji a bez cukru.
P89a98v93e48l 47S82o21b62o44t35k59a
Mikrovlnku NEBRAT!!!!
A nepište mi tu že nemám pravdu, dokud si neuděláte tento velmi jednoduchý experiment:
Vezměte porcelánový hrnek (nebo jakýkoli, sklo,...), do něj nalejte vodu a vložte syrové vejce. Podle množství vody nastavte výkon a nechte motat cca 10 - 20 minut... zkrátka aby bylo na tvrdo. Nezoufejte když se netrefíte na poprvé, jen bacha pokud to přeženete s výkonem, pak vejce pukne a zasviní (nebo zničí) vám mikrovlnku. Tak hezky piánko.
No a pokud se vám podaří trefit to vajíčko na tvrdo...., tak vidíte - ouha - JE CELÉ ČERNÉ. Ano,toto dělají mikrovlny i přes vrstvu vody s bílkovinami. Takže pokud někdo neradi přepálené tuky a smažené, věřte, že z mikrovlnky jich dostáváte opravdu hodně.
P23e20t81r 84K86o59v65a31ř54í92k
Co má zavařování ovoce (tj. cukry) společného s bílkovinami, ba dokonce s přepálenými tuky?
L22u11d38v41í73k 73G57a22j10d68o89š79í19k
Paní redaktorce bych doporučil ještě jednodušší postup:
Naplňte sklenice čím chcete, zavíčkujte je kovovými víčky a dejte do mikrovlnky na plný výkon. Bude stačit tak maximálně na minutu.
Lepší zavařeninu jste v životě nejedla. Navíc to má tu výhodu, že sklenice nemusíte před použitím otvírat. Dokonce možná nebudete muset otvírat ani mikrovlnku...
L10u10d41v38í17k 62G55a47j88d81o85š12í79k
"Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je kompotování a navíc se při něm přidává nejméně cukru..."
To je lež a naprostý nesmysl, protože nejšetrnější způsob konzervace ovoce je sušení kdy navíc nemusíte přidávat cukr vůbec žádný.
S takovou větou na úvod jsem dál vážně už nečetl.
P25e36t38r 11J54e94l63í71n84e30k
Takové sušené jahody...
M34a57r79t44i98n44a 91T25r85o51j79a40n15o78v88á
Nějak mi uniká výhoda toho, matlat se s tím nadvakrát a zejména jahody týrat zbytečným vařením v mikrovlnce..
Dle receptu získáte skleničku rozvařených nesladkých jahod (ovšem za dvojnásobné množství práce a času, to je velká výhoda...) a nikoliv jahodový kompot.
L94u22d76v38í39k 25G35a61j57d47o28š21í54k
A dvojnásobné množství energie.
V73ě35r17a 34B78a75t83r57y71n63i21u55k73o95v44á
Na to, abych takhle zavařovala, nepotřebuju žádnou mikrovlku, jahody jsem občas takhle předvářela v normálním hrnci, ony se jahody rády rychle kazí, a taky se jich do sklenice vejde o něco ví a udrží si také pěknou barvičku, ale matlat se s tím v mikrošce je fakt blbost a nadpis článku je hlavně dost nadnesený....ale má hlavně upoutat, aby ho četlo co nejvíc lidí, což se jim viditelně podařilo....
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...