náhledy
Strčit plech s připravenými kuřecími stehny do konvektomatu? Tak to je pro učně třetího ročníku problém. Nesmějí ho sami používat, takže to prostě neumí.
Autor: Prima PLAY
Učně druhého ani třetího ročníku nepouštějí v kuchyni učiliště ani ke krájení masa, ani k vydávání jídel. Ale kde jinde se to mají naučit, když mají jít za pár měsíců do praxe?
Autor: Prima PLAY
V některých okamžicích nevěří Zdeněk Pohlreich vlastním uším, co z trmických učňů padá.
Autor: Prima PLAY
Šéf v ředitelně kuchařského učiliště v Trmicích na předměstí Ústí nad Labem obklopen smaženým občerstvením a zákusky (ovšem s rostlinnou šlehačkou a nekvalitní čokoládou), které děti připravily se svými pedagogy a mistry.
Autor: FTV Prima
Ředitel kuchařského učiliště v Trmicích na předměstí Ústí nad Labem
Autor: FTV Prima
Zdeněk Pohlreich ochutnává, co s učni navařil v kuchyni jejich školní jídelny.
Autor: FTV Prima
Tak teoreticky, na obrázku, by jednotlivé kusy masa učni a studenti poznat měli.
Autor: FTV Prima
„Pohlreichovi učni“ míří do restaurace Na Větruši v Ústí nad Labem, aby si zavařili v profesionální kuchyni.
Autor: FTV Prima
„Pohlreichovi učni“ míří do restaurace Na Větruši v Ústí nad Labem, aby si zavařili v profesionální kuchyni. Snad to alespoň pro některé z nich bude motivace...
Autor: FTV Prima
Budoucí kuchaři ze druháku a třeťáku nepoznají krkovičku. „Aspoň že poznáte, že je to maso,“ uleví si šéf.
Autor: FTV Prima
Kus vepřové pečeně tipují budoucí kuchaři ze druháku a třeťáku na svíčkovou.
Autor: FTV Prima
Krájet maso se člověk naučí jen tak, že si to prostě zkusí a nechá si poradit.
Autor: FTV Prima
„Tohle není alobal, kocoure, to je takový to stříbrný,“ komentuje s ledovým klidem Pohlreich, když jeden z učňů přinese místo alobalu potravinářskou fólii.
Autor: FTV Prima
S Pohlreichem si „děti“ zkusily připravit tříchodové menu pro své rodiny tak, jak se to dělá v profesionální gastronomii.
Autor: FTV Prima