Když žereš, tak se vzděláváš a investuješ, radí Pohlreich v Teplicích

  0:02aktualizováno  17:20
Pokud se Teplicím říkalo Malá Paříž, tak to podle Pohlreicha - který se právě sem vydal zachraňovat další restaurační zařízení - už muselo být hodně dávno. Což neznamená, že Městským sálům Tomáše Kolaříka, který si ho pozval, není pomoci. Naopak. Kde je dobrý základ, je na čem stavět. Pokud se chce.

Aby přijel do podniku, kde mají i číšníci a servírky logo jeho pořadu na tričku, to se Zdeňku Pohlreichovi ještě nestalo. Je vidět, že majitel Městských sálů v Teplicích neponechal nic náhodě a snaží se. Takže šéfa zatáhne i do dalšího svého podniku nazvaného Teplické výsluní, ze kterého by rád měl to nejlepší ve městě.

Městské sály v Teplicích

Zdeněk Pohlreich tak má pocit, že má před sebou dalšího chytráka, který ví všechno nejlíp a chce se prostřednictvím Primy jenom zviditelnit. A opravdu nic mu neodpustí: ani cedulemi ověšený plot a vrata do restaurace, ani svazácké chování a zaštiťování se „týmem restaurace s kolektivním duchem“, ani příšernou výmalbu imitující kámen, neustálé zdůrazňování profesionality či toalety pro hosty bez možnosti uzamčení. Ani polévky, nápoj i dezert jako neplacenou součást menu, protože prostě: „Lidi nejsou tak pitomí, aby si mysleli, že je něco zdarma.“

A možná právě rozdíl mezi kuchyňským vybavením a podmínkami, jaké mají kuchaři v Městských sálech a na „Výsluní“, i přemotivovanost personálu, který podstupuje pravidelné „motivační meetingy“, je pro šéfa potvrzením, že tohle všechno dobrou hospodu samo o sobě neudělá.

Zkrátka že bez slušného jídla z čerstvých surovin a poctivých příprav a pořádku v kuchyni to nepůjde. Že nestačí nemít v ulici konkurenci, protože v hospodě naproti se nevaří. A že ochutnávání jídla kuchařem je nejen podmínka, aby šlo hostům na stůl jen dobré jídlo, ale i dlouhodobá investice do podnikání. Protože kuchař bez vytrénovaného citu pro chuť je „na prd“.

Pokud se chcete přesvědčit, že kdekoliv je pořád co zlepšovat, nenechte si čtvrteční premiéru teplického dílu Ano, šéfe! ujít. Na obrazovce sice dostane za uši jeden restauratér, ale třeba vás to inspiruje podívat se i na vlastní věci z odstupu. To totiž bývá pro každého z nás to nejsložitější.




Nejčtenější

Lidé jsou zhýčkaní a líní, s puškou chráním zvířata, říká lovkyně

Lovkyně Michaela Fialová ráda provokuje a z výhrůžek si nic nedělá

Michaela Fialová si na focení pro magazín Víkend oblékla šatičky s kolouškem Bambi. Zastřelila mu nejen maminku,...

K mambě ho odvezli narychlo, měl s sebou jen hák a sáček na hady

Strom v zahrádkářské osadě v pražských Hlubočepích, v kterém je uprostřed vidět...

Na internetu nenajdete jedinou jeho fotografii, přestože jsou plazi jeho láskou a částečně i profesí už padesát let. V...



Fíky na Moravě a „poklad Inků“ v Čechách. Změny klimatu promění česká pole

Za několik let možná na našich polích uvidíme i rostliny čiroku.

České zemědělství čekají podle některých odborníků v příštích dvaceti letech změny. Oteplování podnebí a dlouhá i suchá...

Miniaturní americký ovčák je legrační skřítek, který vás vždy rozesměje

V současné době je toto plemeno neuznané FCI.

Miniaturní americký ovčák budí pozornost svým vzhledem, který nápadně připomíná zmenšeninu oblíbeného australského...

Kočky nejsou hypochondři, svoje neduhy zpravidla pečlivě skrývají

Jablonecká vyhláška například zakazuje krmit toulavé kočky.

Jsou nezávislé, mají od přírody tuhý kořínek a navíc ještě devět životů. Všechny tyto lidové „pravdy“ o kočkách mohou...

Další z rubriky

Někteří šílení sběratelé dávají jmění i za nedojedený toast celebrity

Sbírka Johna Hoatsona

Zaplatili byste desítky nebo stovky tisíc za použitý těhotenský test, vytržený zub, nakousnutý toast nebo nošené spodní...

KVÍZ: Pivnica, kapustnica, glejovky. Jak se vyznáte ve slovenské kuchyni

Všechny vzorky testovaných jídel pohromadě.

Český jazyk je slovenskému velmi příbuzný, ale v současné generaci už mizí povědomí o některých výrazech. A tak někteří...

VIDEO: Přines, vyber si a odnes. Celý týden se na Žižkově swapuje

Swap se neobejde bez dobrovolníků, kteří donesené věci pomáhají vážit a třídit.

Přines, co chceš poslat dál. Vyber si, co potřebuješ, nebo se ti to líbí a odnes si to. V množství ti ani v jednom...

5 tipů, jak trénovat dětskou pozornost
5 tipů, jak trénovat dětskou pozornost

Věnovat dítěti péči a rozvíjet v něm schopnost koncentrace se vyplatí jak vám, tak jemu. Díky tomu, že bude pozorné ve škole, nebudete muset věnovat tolik času učení doma, což nejspíš potěší vás i vašeho potomka. Vyzkoušejte aktivity, kterými dětskou pozornost posílíte.



Najdete na iDNES.cz