Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

  0:37aktualizováno  0:37
Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální kuchař s rodinou, který se rozhodne vybudovat svou kuchyni v bývalých šatnách místního fotbalového klubu? V Dymokurech se to povedlo.

„Na fotbalovým hřišti, kde nikdo nikdy nevařil, by to klidně mohlo bejt i horší, ale taky by to klidně mohlo bejt o trošinku lepší,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich po návštěvě začínající hospůdky u fotbalového hřiště v Dymokurech. Ochutnal klasické utopence, svíčkovou, segedín, krkovičku i kuřecí závitky se sušenými rajčaty, která ale nikdo nenamočil, takže jsou tvrdá jako kámen. 

Fotogalerie

Pak zjistí, že odhodlaný kuchař Jaroslav Skokan tu vaří se svou ženou asi stovku jídel denně na obyčejném domácím sporáčku a hosty obsluhují i dlouho do noci. Aby se vůbec vyspali, nejezdí ani domů a spí i se svými dětmi na lehátkách ve spacáku v nepoužívaném sále. Ten chtějí postupně dát do pořádku a časem zprovoznit na nejrůznější akce.

Šéf je z nich u vytržení. Když vidí, jak jsou tihle nadšenci odhodlaní vydat ze sebe maximum, sám rád pomůže. A tak zařídí rodině Skokanových dodávku profesionálního sporáku na splátky a s místními fotbalisty domluví, že přidají ruku k dílu a zprovozní sál. Sto piv za odměnu dá do placu ze svého.

„Když něco chceš, musíš za to zaplatit,“ říká v narážce na to, že při fotbalu s místními si narazil rameno, ale za to si mohl kopnout penaltu, kterou proměnil. To samé platí i v hospodě. Takže i když se Jarda Skokan zátěžového testu bojí, bez něj by neodhalil slabiny svého provozu. A že si na něm místní i přespolní zgustnou. Ale ustojí to, oklepe se i jeho žena, nechají si od šéfa poradit pár svižných receptů z čerstvých surovin a s chutí bojují dál. 

Po návratu do Dymokur je šéf až dojemně spokojený: karbanátek s bramborovou...

Po návratu do Dymokur je šéf až dojemně spokojený: karbanátek s bramborovou kaší a rajčatovým salátem s cibulí ho přesvědčil, že jednu hvězdu si tu zaslouží.

Vidět Zdeňka Pohlreicha, jak po návratu na místo činu během letošního září do sebe v hospodě vesnického fotbalového klubu za Prahou tlačí sekanou s bramborovou kaší a rajčatovým salátem s cibulí, je pohled pro bohy. V dobrém smyslu slova. Chválil si i zelňačku a čerstvého lososa.

Není to na tři šéfovy hvězdy, ani na dvě, ale jak to sám okomentuje: „Ta jedna je po čertech zasloužená.“ Nechci se nikoho dotknout, ale ve které vesnici se lze zastavit na kus opravdu dobrého domácího jídla?

„Kdybys dostal takhle solidně najíst na každý vsi, to by to bylo celkem fajn.“ uzavírá šéf. S tím, že tady se on sám kdykoliv rád zastaví a nají. A to si ani v Dymokurech neuměli ještě před rokem představit, že by mohli k místnímu fotbalovému hřišti chodit na dobré obědy i večeře.

Autor:

Nejčtenější

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Zákaz srkaček, háku i míra na okouny. Nová pravidla při lovu ryb

Okoun má konečně míru.

Rybářský řád se každý rok nějakým způsobem mění. Většinou jsou to změny kosmetické a nejinak je to i v řádu pro revíry...

Čeští modeláři v Británii opět nezklamali. Přivezli 63 medailí

Jeden z exemplářů na výstavě ke stům letům československé aviatiky.

Čeští modeláři letos opět zabodovali na mezinárodním mistrovství v britském Telfordu. Na klání, které se konalo během...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Další z rubriky

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

Jitka Pagana, moderátorka nového pořadu Ano, šéfová!

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s přirozeným zájmem...

VIDEO: Zopakujte si základní tance, ať si na plese neuděláte ostudu

Kdo už má taneční dlouho za sebou, potřebuje si tanec trochu oživit.

Plesová sezona se blíží a možná se i vy chystáte vyrazit. Připravili jsme souhrn videí, který vás provede opakováním...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Najdete na iDNES.cz