Diskuze

VIDEO: Ryba i host smrdí už druhej den, má jasno Pohlreich

"Zní to šíleně, ale ryba by neměla být cítit rybinou a na dotek musí mít pevné a pružné maso," radí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jak být při výběru čerstvých ryb nekompromisní. Pokud si chcete opravdu pochutnat, jeho rady jsou k nezaplacení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Inkvizitor Johny

14. 6. 2011 9:10
Tuňák

Trochu mě mrzí, že když už tam měl teda sashimi tuňáka, který stojí přes 600,- za kilo, tak nezmínil jednu věc. Tuňáčí populace je na tom dost bídně. Prostě snobové nežerte tuňáka, žerte makrely.

0 0
možnosti

Dejmiho Dokamen

14. 6. 2011 11:23
Re: Tuňák

ona je na tom bídně většina rybí populace v moři. Takže nežerte žádný ryby, který se uměle neprodukujou... :-)

0 0
možnosti

svobodnik Halik

14. 6. 2011 7:21
ryby můžu

Ale dávám přednost domácím....lín,štika,candát,pstruh,cejn občas i tolstolobik nebo bolen...To jsou ryby které u mě vítězí.

Proti mořským rybám nemám vůbec nic.Akorát je celkem škoda,že se neustále mluví o mořských rybách (tuňáci,tresky apod.)....zvlášť když jsou u nás rybníky a sádky,kde si člověk může koupit pročištěnou a živou rybu.

Jinak na včerejší díl jsem se díval.Celkem zajímavé recepty a rady.Teda až na toho tuňáka.Nevím proč,ale asi bych si to jako jediné nedal...

0 0
možnosti

Lukas1000

14. 6. 2011 8:21
Re: ryby můžu

Tatak ... lidi zkuste kapra. Naucil jsem se ho filetovat a kosti nezname. Vazne zkuste kapra jinak nez smazenyho na vanoce. Je to pecka.

0 0
možnosti

Amanita phalloides erectus

14. 6. 2011 6:52
***

Nejlepší je leklá ryba. Pokud jí zabijete už to není ono. Takže vylovit hodit na trávník počkat až lekne, pak vykuchat, upravit a sníst.R^

0 0
možnosti

pablo_II

14. 6. 2011 7:45
Re: ***

Nejlepší je utopenej člověk, takže stáhnout pod vodu a nechat pěkně nalokatR^ , tak něja si to myslel? Nejsem žádná citlivka, ale když už chci zvíře , jakékoliv, sníst a musím ho kvůli tomu zabít, tak ho zabiju, tak aby zbytečně netrpělo. Ty by sis zasloužil zdechnout přesně tak jak si popsal, tj pomalu a trpět. Jestli toto opravdu praktikueš tak jsi obyčejná lidská zrůda. V civilizovaných zemích by tě zavřeli za týrání zvířat a dobře by udělali šmejde.

1 0
možnosti

Don_Alex

13. 6. 2011 20:23
Ryby..

kazdopadne nechapu tu honbu za morskyma rybama, vsichni chteji rybu sotva vytazenou z more... vzdyt tu mame plno sadek, kde si muzete koupit cerstvyho pstruha, candata....to jsou uplne luxusni ryby a jestli chcete morsky, tak si kupte letenky a lette k mori...

1 0
možnosti

Mouchard revival

14. 6. 2011 8:57
Re: Ryby..

takovej pstruh ze sádek, krmenej granulema, to je bašta...

0 0
možnosti

blekekeke

13. 6. 2011 9:39
no ...

Tak nevím jak kde, ale u nás ryby smrdí rybynou, i když jsou živý. Jen samosebou každá dle svého druhu. A pangas? Jak ten někomu může chutnat ...

0 0
možnosti

Korektní Želva

13. 6. 2011 9:51
Re: no ...

Je rozdíl v tom když ryba smrdí rybinou a když ryba smrdí rybinou :) Logicky ryba bude vždycky cejtit po rybě, ale musí být cejtit jen po ní a ne hnusně :)

0 0
možnosti

pablo_II

13. 6. 2011 8:38
20-30 minut? na lososa!!! OMG :-o

20-30 minut na Lososa? Opravdu tak moc? Navíc na grilu, kde je příparava masa obecně poměrně rychlá a o rybách to platí dvojnásob?  Nejde o překlep? Já tedy lososa připravuji poměrně často a 3 -4 minutky z každé strany mu bohatě stačí (pravda je, že nedělám ten filet vcelku ale dělím ho na jednotlivé porce, ale to by neměl být takový rozdíl. Má pak krásnou kurčičku a vnitřek je krásně růžový, ale ne syrový. Jednoltivé plátky masa jdou pak samy od sebe. Připadá mi že 20-30 znamená, že tu ryu zavraždím podruhé. Musí být ugrilovaná k smrti. Nevím nejedl jsem tuto úpravu a obvykle jsem zastánce linie vaření kterou p. Pohlreich razí (čerstvé kvalitní suroviny a žádné prefabrikáty) ale i jeho infromace a rady je někdy třeba brát s rezervou, nicméně tady pdle mě někdo ujel, buď pisatel čánku, nebo p. Pohlreich. 30 minut je na grilu moc i na kuřecí plátek na tož na plátek (filet) ryby, která má mnohem jemnější maso. Tak a teď se do mě pusťte

0 0
možnosti

BigpetBig

13. 6. 2011 8:54
Re: 20-30 minut? na lososa!!! OMG :-o

Když mrkneš na video, tak tam říká, že ryby je ještě malinko nedodělaná, že to chce ještě tak 10 minut, tak bych tomu údaji co je napsán v článku naprosto věřil.

0 0
možnosti

wrah

13. 6. 2011 7:31
Pangas

Pangase na grilu? To si vcelku neumím představit.  Jasně, že je lepší čerstvá ryba, než mražená, to by němý neřekl, že?

0 0
možnosti

anncz

13. 6. 2011 7:28
Cerstve?

Cerstvy mecoun, divoky losos, tunak a kalamary... Pan kuchar zije v CR nebo u oceanu? Cerstveho mecouna jsem v Cr snad nikdy nevidel, lososy jsou zmrazene a z farem, tunak nejaky zamrazeny hnus, co ho nechteli na sushi v japonsku ani pro dobytek v Nemecku, tak ho dovezli do CR.

0 0
možnosti

bralamas

13. 6. 2011 1:56
to mi nedelejte

ja vedel ze na to nemam koukat. jdu vyrabovat lednicku :)

0 0
možnosti

czechbeer

13. 6. 2011 1:41
salmon

tak losos s koprem je stara znama vec. spravne se ma pect i s kuzi pod ni je to maso nechutnejsi R^

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!