Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Ryba i host smrdí už druhej den, má jasno Pohlreich

"Zní to šíleně, ale ryba by neměla být cítit rybinou a na dotek musí mít pevné a pružné maso," radí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jak být při výběru čerstvých ryb nekompromisní. Pokud si chcete opravdu pochutnat, jeho rady jsou k nezaplacení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

Inkvizitor Johny

14. 6. 2011 9:10
Tuňák

Trochu mě mrzí, že když už tam měl teda sashimi tuňáka, který stojí přes 600,- za kilo, tak nezmínil jednu věc. Tuňáčí populace je na tom dost bídně. Prostě snobové nežerte tuňáka, žerte makrely.

0 0
možnosti
DD

Dejmiho Dokamen

14. 6. 2011 11:23
Re: Tuňák

ona je na tom bídně většina rybí populace v moři. Takže nežerte žádný ryby, který se uměle neprodukujou... :-)

0 0
možnosti
SH

svobodnik Halik

14. 6. 2011 7:21
ryby můžu

Ale dávám přednost domácím....lín,štika,candát,pstruh,cejn občas i tolstolobik nebo bolen...To jsou ryby které u mě vítězí.

Proti mořským rybám nemám vůbec nic.Akorát je celkem škoda,že se neustále mluví o mořských rybách (tuňáci,tresky apod.)....zvlášť když jsou u nás rybníky a sádky,kde si člověk může koupit pročištěnou a živou rybu.

Jinak na včerejší díl jsem se díval.Celkem zajímavé recepty a rady.Teda až na toho tuňáka.Nevím proč,ale asi bych si to jako jediné nedal...

0 0
možnosti
LN

Lukas1000

14. 6. 2011 8:21
Re: ryby můžu

Tatak ... lidi zkuste kapra. Naucil jsem se ho filetovat a kosti nezname. Vazne zkuste kapra jinak nez smazenyho na vanoce. Je to pecka.

0 0
možnosti
APE

Amanita phalloides erectus

14. 6. 2011 6:52
***

Nejlepší je leklá ryba. Pokud jí zabijete už to není ono. Takže vylovit hodit na trávník počkat až lekne, pak vykuchat, upravit a sníst.R^

0 0
možnosti
P

pablo_II

14. 6. 2011 7:45
Re: ***

Nejlepší je utopenej člověk, takže stáhnout pod vodu a nechat pěkně nalokatR^ , tak něja si to myslel? Nejsem žádná citlivka, ale když už chci zvíře , jakékoliv, sníst a musím ho kvůli tomu zabít, tak ho zabiju, tak aby zbytečně netrpělo. Ty by sis zasloužil zdechnout přesně tak jak si popsal, tj pomalu a trpět. Jestli toto opravdu praktikueš tak jsi obyčejná lidská zrůda. V civilizovaných zemích by tě zavřeli za týrání zvířat a dobře by udělali šmejde.

1 0
možnosti
JA

Don_Alex

13. 6. 2011 20:23
Ryby..

kazdopadne nechapu tu honbu za morskyma rybama, vsichni chteji rybu sotva vytazenou z more... vzdyt tu mame plno sadek, kde si muzete koupit cerstvyho pstruha, candata....to jsou uplne luxusni ryby a jestli chcete morsky, tak si kupte letenky a lette k mori...

1 0
možnosti
LH

Mouchard revival

14. 6. 2011 8:57
Re: Ryby..

takovej pstruh ze sádek, krmenej granulema, to je bašta...

0 0
možnosti

blekekeke

13. 6. 2011 9:39
no ...

Tak nevím jak kde, ale u nás ryby smrdí rybynou, i když jsou živý. Jen samosebou každá dle svého druhu. A pangas? Jak ten někomu může chutnat ...

0 0
možnosti
PB

Korektní Želva

13. 6. 2011 9:51
Re: no ...

Je rozdíl v tom když ryba smrdí rybinou a když ryba smrdí rybinou :) Logicky ryba bude vždycky cejtit po rybě, ale musí být cejtit jen po ní a ne hnusně :)

0 0
možnosti
P

pablo_II

13. 6. 2011 8:38
20-30 minut? na lososa!!! OMG :-o

20-30 minut na Lososa? Opravdu tak moc? Navíc na grilu, kde je příparava masa obecně poměrně rychlá a o rybách to platí dvojnásob?  Nejde o překlep? Já tedy lososa připravuji poměrně často a 3 -4 minutky z každé strany mu bohatě stačí (pravda je, že nedělám ten filet vcelku ale dělím ho na jednotlivé porce, ale to by neměl být takový rozdíl. Má pak krásnou kurčičku a vnitřek je krásně růžový, ale ne syrový. Jednoltivé plátky masa jdou pak samy od sebe. Připadá mi že 20-30 znamená, že tu ryu zavraždím podruhé. Musí být ugrilovaná k smrti. Nevím nejedl jsem tuto úpravu a obvykle jsem zastánce linie vaření kterou p. Pohlreich razí (čerstvé kvalitní suroviny a žádné prefabrikáty) ale i jeho infromace a rady je někdy třeba brát s rezervou, nicméně tady pdle mě někdo ujel, buď pisatel čánku, nebo p. Pohlreich. 30 minut je na grilu moc i na kuřecí plátek na tož na plátek (filet) ryby, která má mnohem jemnější maso. Tak a teď se do mě pusťte

0 0
možnosti
PT

BigpetBig

13. 6. 2011 8:54
Re: 20-30 minut? na lososa!!! OMG :-o

Když mrkneš na video, tak tam říká, že ryby je ještě malinko nedodělaná, že to chce ještě tak 10 minut, tak bych tomu údaji co je napsán v článku naprosto věřil.

0 0
možnosti
AK

wrah

13. 6. 2011 7:31
Pangas

Pangase na grilu? To si vcelku neumím představit.  Jasně, že je lepší čerstvá ryba, než mražená, to by němý neřekl, že?

0 0
možnosti
A

anncz

13. 6. 2011 7:28
Cerstve?

Cerstvy mecoun, divoky losos, tunak a kalamary... Pan kuchar zije v CR nebo u oceanu? Cerstveho mecouna jsem v Cr snad nikdy nevidel, lososy jsou zmrazene a z farem, tunak nejaky zamrazeny hnus, co ho nechteli na sushi v japonsku ani pro dobytek v Nemecku, tak ho dovezli do CR.

0 0
možnosti
RS

bralamas

13. 6. 2011 1:56
to mi nedelejte

ja vedel ze na to nemam koukat. jdu vyrabovat lednicku :)

0 0
možnosti
MK

czechbeer

13. 6. 2011 1:41
salmon

tak losos s koprem je stara znama vec. spravne se ma pect i s kuzi pod ni je to maso nechutnejsi R^

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!