Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Tak má vypadat podnikání v restauračním byznysu, dojal se Pohlreich

aktualizováno 
Ráno posbírají čerstvá vajíčka od vlastních perliček a v kuchyni z nich hned připravují domácí nudle. Sami si dělají vývar z kostí, připravují čerstvě vylovené ryby, hostům se věnují jako vlastním. Vítejte v restauraci U Zběhlíka na Svitavsku, kam se Zdeněk Pohlreich vrátil po dvou letech s natáčením pořadu Už dost, šéfe!

Sám Pohlreich přiznává, že restaurace s penzionem U Zběhlíka je ojedinělým úkazem. A současně důkazem, že kuchařinu a pohostinství umíme dělat dobře i u nás, takže šéf září při této návštěvě výjimečným nadšením.

Zdeněk Pohlreich ochutnává

Jestli někdo dokázal využít beze zbytku jeho praktické a mnohdy drsné rady, co se vedení kuchyně a pohostinského podniku týká, tak je to právě obráběč kovů Pavel Kuře z Čisté u Litomyšle, který vlastníma rukama vybudoval pohádkový penzion s restaurací. Dodnes v případě potřeby dokonce sám stojí v kuchyni u plotny i s manželkou, vyučenou prodavačkou (více v článku z roku 2011 zde).

Za uplynulé dva roky se restaurace posunula tak dopředu, že Zdeněk Pohlreich nevychází z úžasu a nadšení. Pavel Kuře ho provede i po přilehlých pozemcích s domácími zvířaty, vlastní produkcí zeleniny a zázemím pro hosty. A když ještě následně dostane šéf na talíř výtečné jídlo připravené s láskou, doslova se rozsvítí blahem. Způsobí to poctivý domácí vývar, skopové nadivoko, králík na černém pivě, pstruh, tatarák v morkové kosti a jahodový řez.

Není divu, že emocemi srší i loučení. "Jste vzor toho, jak by mělo vypadat podnikání v restauračním byznysu," nešetří Pohlreich chválou, což stojí za vidění.

Kompletní premiérový díl kuchařské show Už dost, šéfe! i s návštěvou restaurace Pintovka u Tábora, která byla se svým chřestem s malinovou omáčkou pro šéfa naopak velkým rozčarováním, vysílá televize Prima ve středu ve 21:45. Právě v podniku Pintovka šéf před dvěma lety na názorném příkladu vysvětloval, jak se v restauraci vydělávají peníze (článek s videem najdete zde).

Chcete vařit živě s Pohlreichem? Nakupte si

Pokud si chcete vyzkoušet na vlastní kůži, jaké to je vařit se šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem, nenechte si ujít další živý přenos v sobotu ve 20:15 na Primě. Naučíte se připravit tatarský biftek, kuřecí prsa na pažitce a čokoládovou pěnu. Zde seznam ingrediencí, potřebných k přípravě receptů, abyste byli na sobotní večer připraveni:

Na tatarský biftek si připravte 400 g svíčkové nebo očištěné hovězí kýty, kapary ve slaném nálevu, extra panenský olivový olej, dijonskou hořčici, 1 utřený stroužek česneku, 4 toasty z bílého chleba, 4 křepelčí vejce (případně vejce slepičí), mořskou sůl a čerstvě namletý černý pepř.

Na kuřecí prsa na pažitce budete potřebovat 4 porce kuřecích prsou, nejlépe s kůží, 100 ml rostlinného oleje, 200 ml suchého bílého vína, 150 ml kuřecího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání, čerstvě vymačkanou šťávu z 1/2 citronu, na dochucení omáčky, 20 g másla, 2 snítky tymiánu, 1 lžičku čerstvě nasekané pažitky, sůl a čerstvě namletý černý pepř, 250 g vaječných těstovin na přílohu (nejlépe pappardelle nebo tagliatelle) a 50 g másla.

A na čokoládovou pěnu si připravte 3 bílky z čerstvých vajec, 100 ml smetany ke šlehání, 200 g kvalitní čokolády, 50 g cukru krupice, 25 ml koňaku nebo brandy, 1 hrst lístků čerstvé máty a 2 lžíce cukru krystal.

Kde najít slevy na suroviny

Některé ze surovin můžete pořídit za nižší ceny. Neustále aktualizovaný přehled slev a akčních nabídek najdete na portálu AkčníCeny.cz zde

Autor:



Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Po vstupu do EU začalo v Česku rychleji ubývat ptáků, zjistila studie

Skřivan polní (Alauda arvensis)

Od vstupu Česka do Evropské unie začalo rychleji ubývat polní ptactvo, zjistili vědci z Přírodovědecké fakulty...



Drahý kopaný bazén stavět nemusíte. Osvěžení na zahradě rychle a levně

Bazén je vítaným letním osvěžením.

Ceny malých bazénů strmě klesají, a tak dávají možnost každému, kdo má trochu místa na zahradě, zchladit se po úmorném...

KVÍZ: Znáte jedovaté a chráněné hřiby, které byste měli nechat v lese?

Hřib rudonachový

Z nálezu hřibu se raduje každý houbař, patří ale všechny do košíku a do kuchyně? Zdaleka ne. I mezi hřiby jsou houby...

Klidná zahrada plná ovoce uprostřed města je splněným rodinným snem

Vysazení třešně a meruňky bylo prvním zahradnickým počinem manželů, kteří si...

„Naším prvním zahradnickým počinem bylo vysazení třešně a meruňky, které se nám po letech péče odměňují velkou úrodou...

Další z rubriky

VIDEO: V Kalifornii servírují duhovou pizzu, zdobí ji jedlým třpytem

V Kalifornii si můžete dát pohádkově duhovou pizzu

V kalifornské pizzerii jednou za čas změní menu a vytvoří limitovanou edici pokrmu, který se stává reklamní součástí...

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což nebyl vůbec snadný...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

Najdete na iDNES.cz