Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

aktualizováno 
Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen oblíznou. Zdeněk Pohlreich v dalším díle své show Rozpal to, šéfe! dokazuje, že grilování není jen cpaní se masem, protože daleko cennější jsou chutě.

Jelikož zeleninový špíz tvoří samé poměrně nevýrazné suroviny, je potřeba je trošku okořenit. Na špíz se budou používat sýr feta, rajčata čerstvá i sušená a plátky toustového chleba, je potřeba dodat jim trochu říz.

Na začátek si udělejte trochu marinády: vymačkejte citronovou šťávu, přidejte sůl a pepř a trochu nezbytného olivového oleje. Teď hlavní složka marinády – pesto.

Fotogalerie

Pro ty, kdo je napřed budou muset vyrobit, kuchař udělá malé opáčko pro osvěžení paměti: „Bazalka, olivový olej, parmezán, piniové oříšky, česnek. To je základní klasické Janovské pesto,“ vypočítává na prstech.

Nakrájejte si na malé čtverečky střídku z toustového chleba i plátky fety, promíchejte v marinádě a nechte chvíli odležet, aby se suroviny natáhly všemi těmi vůněmi.

Pak vezměte špejli a střídejte chleba, sýr, cherry rajče, sušené rajče. A tak postupujte, dokud nebude špejle plná.

Sýr nemůžete položit na gril jen tak na přímý plamen. Hrozí, že sýr se bude trochu roztékat. Udělejte si vaničku z alobalu. Natrhejte alespoň tři vrstvy a přehněte na okraji, aby vznkla vanička s vyšším okrajem. Pokapejte olejem a špízy na ni naskládejte. Můžete je poházet olivami.

Až budete mít gril rozpálený na hodně vysokou teplotu, dejte špízy zapéct pod poklopem. Stačí jen tak tři, čtyři minutky.

Další Šéfovy recepty uvidíte v neděli v podvečer na Primě.

Ochutnejte speciality

Láká Vás autentické vietnamské jídlo, středomořská kuchyně nebo mexické speciality? Vyberte si v pohodlí Vašeho domova ze široké nabídky slevového portálu Raketa.cz.

Autor:


Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.

VIDEO Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

Kukuřice

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

Naneste na opečené tortily grilovanou zeleninovou směs.

VIDEO Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem,...

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

Lehký zeleninový burger z lilku

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký...

Zagrilujte si. Bude to možná na dlouho naposled, tak ať to stojí za to

Grilované panenky

VIDEO Jasně, můžete naložit plátky krkovice, přihodit pár klobásek, koupit pivo do džbánku a budete vám...


Nejčtenější

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Ani burger s kuřecím masem vůbec nemusí být nuda, dokázali šéfovi v ostravském...

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva...

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

V Luži se podařilo štábu Ano, šéfe natočit takový retrodíl. Možná i objednání...

V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou specialitku, stejně jako...

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Ani burger s kuřecím masem vůbec nemusí být nuda, dokázali šéfovi v ostravském...

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva...

Neuklizený domov nedá spát třetině Čechů. Muže rozčilují rozházené hračky

Rozházené hračky jsou jedním z nejčastějším zdrojů domácích rozmíšek.

Podle průzkumu vyšlo najevo, že 49 % hádek doma způsobuje rozdílné vnímání toho, co je vlastně nepořádek. I když více...

Najdete na iDNES.cz