Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

aktualizováno 
Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen oblíznou. Zdeněk Pohlreich v dalším díle své show Rozpal to, šéfe! dokazuje, že grilování není jen cpaní se masem, protože daleko cennější jsou chutě.

Jelikož zeleninový špíz tvoří samé poměrně nevýrazné suroviny, je potřeba je trošku okořenit. Na špíz se budou používat sýr feta, rajčata čerstvá i sušená a plátky toustového chleba, je potřeba dodat jim trochu říz.

Na začátek si udělejte trochu marinády: vymačkejte citronovou šťávu, přidejte sůl a pepř a trochu nezbytného olivového oleje. Teď hlavní složka marinády – pesto.

Fotogalerie

Pro ty, kdo je napřed budou muset vyrobit, kuchař udělá malé opáčko pro osvěžení paměti: „Bazalka, olivový olej, parmezán, piniové oříšky, česnek. To je základní klasické Janovské pesto,“ vypočítává na prstech.

Nakrájejte si na malé čtverečky střídku z toustového chleba i plátky fety, promíchejte v marinádě a nechte chvíli odležet, aby se suroviny natáhly všemi těmi vůněmi.

Pak vezměte špejli a střídejte chleba, sýr, cherry rajče, sušené rajče. A tak postupujte, dokud nebude špejle plná.

Sýr nemůžete položit na gril jen tak na přímý plamen. Hrozí, že sýr se bude trochu roztékat. Udělejte si vaničku z alobalu. Natrhejte alespoň tři vrstvy a přehněte na okraji, aby vznkla vanička s vyšším okrajem. Pokapejte olejem a špízy na ni naskládejte. Můžete je poházet olivami.

Až budete mít gril rozpálený na hodně vysokou teplotu, dejte špízy zapéct pod poklopem. Stačí jen tak tři, čtyři minutky.

Další Šéfovy recepty uvidíte v neděli v podvečer na Primě.

Ochutnejte speciality

Láká Vás autentické vietnamské jídlo, středomořská kuchyně nebo mexické speciality? Vyberte si v pohodlí Vašeho domova ze široké nabídky slevového portálu Raketa.cz.

Autor:



Nejčtenější

Chtěli vylovit basketbalový míč, pod vodou čekalo překvapení

Oficiální míč NBA

Nezvyklý úlovek se podařil manželům Annie a Ianovi Gilbertovým při projížďce na moři. Když chtěli z vody vylovit...

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...



Čeští modeláři zaperlili. Z mistrovství světa přivezli desítky medailí

Jeden z exponátů na Scale Modelword 2017 v britském Telfordu

Akce Scale Modelword 2017 v britském Telfordu je největší modelářská show na světě a mezi odborníky se považuje za...

Velká soutěž o nejkrásnějšího psa. Pošlete fotku svého mazlíčka

Rotvajler Hank u kufru s aparaturou pro geologický výzkum. Pes našel kufr,...

Redakce iDNES.cz vyhlašuje velkou soutěž o nejkrásnějšího pejska. Během čtyř týdnů můžete posílat fotografie svých psů...

Tygří koťata už s mámou olizují maso, od čtvrtka budou k vidění

Šestitýdenní kotě tygra malajského (Zoo Praha 14.11.2017)

Jedenáctiletá malajská tygřice Banya odchovává sice teprve svoje první koťata, ale s takovou péčí, že už se chovatelé...

Další z rubriky

Pískování nejen pobaví, ale zároveň pomáhá i hyperaktivním dětem

Medvěd z písku

Kdysi techniku pískování používali američtí indiáni i asijští mniši. Už tehdy ji používali pro náboženské obřady i pro...

Do rohlíčků máslo, do závinu nebo listového těsta margarín, radí cukrářka

Margarín versus máslo. Co použít při pečení

Máslová cenová aféra rozpoutala diskuse, zda se letošní vánoční pečení nevrátí k náhražkám z rostlinného tuku. Podle...

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

I takto se dá servírovat hovězí vývar z jednoho hrnce - i se zeleninou,...

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo. Každopádně tak uvedl...

Škoda Octavia 1.4 TSI 2012 ·...
Škoda Octavia 1.4 TSI 2012 ·...

r.v. 2012, naj. 99 912 km, benzín
202 000 Kč (s DPH)



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.