Diskuze
Vzniká nová sociální síť. Místo fotek si lidé vyměňují chlebový kvásek
Děkujeme za pochopení.
P60a58v48e65l 30O54d73r40a69z10i29l
Jak správně voní kvásek? Někde píšou, že NESMÍ po acetonu, jinde, že výborný kvásek je cítit právě po acetonu / ovoci (někdy aceton při kvašení ovoce vzniká).
Každopádně kvásek mám při cca 23°C, což je obecně málo, doporučuje se 30°C, což doma mám jen na settopboxu a tam bych škopek s kváskem dával trochu nerad...
K27a95m16i54l 25S46c44h83w26a83g81e15r
Si myslím, že ten router byl geniální nápad, ale chce to víc dotáhnout. Vyrobit nějaký visutou nádobu (třeba dřevěnou krabičku - ikea, hornbach mají tam i uzavíratelné) a hodit to na nožičky, tak aby byla mezi routerem a krabičkou mezera třeba 1cm a neomezovalo to jeho chlazení. Do krabičky pak strčit samotnou menší nádobu s kváskem. Pak jenom dovnitř strčit čidlo teploměru a zavřít víko větší krabičky. Teď už je jenom je otázka, na kolik by to takto router vytopil. Asi zkusím a pak dám vědět
O10t69t95o 76S37t82r10o69h28s98c84h44n49e55i75d75e42r
co porad mate s tim chlebem.
Udelat kvasek a upect chleba je jednoduche. Na to neni potreba zadny socialni site.
Problem je s moukou, tu si radeji nekupujte, vyrobte si svoji. To je take celkem jednoduche, my to delame pravidelne uz nekolik let.
O59l16d46ř92i17c12h 10H93o13r51á48k
Na Babišovo pečivo (stejně tak MEŘO, bioethanol a monopol se státní dotací, stejně tak i na iniciativu ANO 2011) je jediná odpověď - iniciativa Hodně Opravdu Velmi Naštvaní Občané. Zkratku nechť si vytvoří každý sám, určitě by neprošla redakčním systémem. Ta je zároveň odpovědí na nákup jeho tricatelových potravin.
T49a45d89e72á59š 95V26i24k85t38o77r40ý16n
A co setkávat se za účelem výměny kvasinek?
K19a14m66i24l 90S84c29h80w89a75g74e66r
Tak teď jsme mě dostal
T48o93m91á67š 94K81a33p40l61a30n
Hele, možná blbý dotaz, ale jak potom ten chleba pečete? Nechci "pekárnu chleba", protože mi z ní chleba nechutná (nebo jsem jen možná neměl štěstí, ale ty co jsem měl byly vždy takové jakoby příliš "vlhké" a "utemované").
Spíš jsem přemýšlel, že bych jej udělal normálně v troubě, kde si občas upeču třeba banketky. Je to normální elektrická trouba, nevím ale jak dlouho péct, při jaké teplotě, jestli zezdola či ze shora a jestli se zapnutým větrákem, jestli ten chleba dát do něčeho (vím že někdo peče v nějaké "misce" upletené z nějakého ratanu či co, nebo v nějakém hranatém udělátku), či jestli dát do trouby nějaký velký kámen (to je dobré pro pizzu) atp.
A druhý dotaz - chtěl bych si někdy upéct chleba, jako jsem měl v Itálii - bílý podélný chleba, co měl ohromné bubliny a byla to mňamka i když byl třeba jen politý olivovým olejem. Jak na takový dobrý bílý chleba?
V81l19a21d84i53m38í61r 89S13o80j74k39a
Obojí naleznete na stránkách Pečempecen.cz (tedy u pana Cuketky). Jak francouzské pšeničné bílé pečivo, tak klasickou Šumavu. Automatická pekárna nikdy neutvoří kondukcí tak pěknou kůrku, ta se vypeče jen konvekcí v klasické troubě. Pšeničnožitný chleba na plný kotel 250 °C i s ventilátorem 40 minut (ke konci trochu povolit), pšeničný o dost opatrněji. Na klasickém plechu. Plynová trouba složitější, nutno vyskládat kvůli distribuci tepla šamotkami nebo podobným vhodným stavebním materiálem.
I83v13a44n 85M13a28r32e66k
Tak výroba opravdového chleba je zde vyřešena,domácí máslo z dostatečného množství smetany se dá vyrobit v pohodě taktéž,teď ještě sehnat recept na výrobu pravých Olomouckých tvarůžků poněvadž jak byly za komančů jídlem chudoby v dnešních časech se pomalu svou cenou stávají stejně jako pravý kaviár pochoutkou pro horních 10 000 !
P98e54t87r 32P57a12l16a40v90a
No docela lidi chapu, problem je ale imho i v tom kde sehnat kvalitni mouku, protoze jako vsechno tak i mouka jde mym laickym pohledem s kvalitou do pekla. Takze domaci kvasek resi jen cast problemu nebo se pletu ?
P28a98v71e92l 90O18d19r88a32z19i78l
To bych rád věděl, jak poznáte "laickým pohledem," že jde mouka do pekla.
R71i22c92h15a72r51d 14K16á10b56a
Zalozit doma kvasek zadnou zvlastni vyzvu nepredstavuje, jedine co potrebujete je spravna mouka. Mezi pekari existovalo od nepameti pravidlo, ze pokud se jednomu zkazil kvasek, prisel a dostal cas kvasku, takze tohle je jen takova lidska obdoba, netreba demonizovat. Spise je treba upozornovat na to, ze pecivo (vetsina), ktere se u nas prodava je opravdu k nicemu a je dobre, ze si lidi pecou doma lepsi.
K79a85m82i96l 86P41y48t58e96l32a
a spravna mouka je jaka?
zkousel jsem to se zitnou. nekolikrat. po pocatecnim rozvoneni my vzdycky zkysnul.
M24i12l91o44š 33B79l76e48c89h59t26a
No a časem by jsme se mohli setkat někde "uprostřed" jak to bývalo kdysi, co vesnice to pekárnička a co město tak pivovárek....
J20o64s96e42f 88V85o22m98á25č64k25a
Až se napraví nesmyslné přerozdělování daní v rámci rozpočtového určení daní ve prospěch větších měst, pak možná zbude i na vesnicích a menších městech lidem dost prostředků na to, aby se tam ty pekárny a pivovary uživily...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu
Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to...
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Hlavonožci jsou velmi inteligentní, mají výbornou paměť a učí se, říká zooložka
Premium Chobotnice, sépie, olihně či obří krakatice. Ti všichni patří mezi hlavonožce. Jejich život je pro...
Kocoura jí přejelo auto, naklonovali jí dva stejné. Povahu zaručenou nemá
Premium Za naklonování kočičího mazlíčka, o kterého přišla v jeho pouhých pěti letech, zaplatila Kanaďanka...
Pronájem bytu v RD 4+kk Brno, Šmejkalova, atypycký, od 1.6.2024
Šmejkalova, Brno
16 600 Kč/měsíc