Diskuze
Vzniká nová sociální síť. Místo fotek si lidé vyměňují chlebový kvásek
Děkujeme za pochopení.
P55a60v41e25l 63O29d40r65a32z75i26l
Jak správně voní kvásek? Někde píšou, že NESMÍ po acetonu, jinde, že výborný kvásek je cítit právě po acetonu / ovoci (někdy aceton při kvašení ovoce vzniká).
Každopádně kvásek mám při cca 23°C, což je obecně málo, doporučuje se 30°C, což doma mám jen na settopboxu a tam bych škopek s kváskem dával trochu nerad...
K72a50m54i54l 34S82c13h96w79a11g65e58r
Si myslím, že ten router byl geniální nápad, ale chce to víc dotáhnout. Vyrobit nějaký visutou nádobu (třeba dřevěnou krabičku - ikea, hornbach mají tam i uzavíratelné) a hodit to na nožičky, tak aby byla mezi routerem a krabičkou mezera třeba 1cm a neomezovalo to jeho chlazení. Do krabičky pak strčit samotnou menší nádobu s kváskem. Pak jenom dovnitř strčit čidlo teploměru a zavřít víko větší krabičky. Teď už je jenom je otázka, na kolik by to takto router vytopil. Asi zkusím a pak dám vědět
O50t56t37o 63S36t73r16o39h37s67c71h65n42e87i17d80e85r
co porad mate s tim chlebem.
Udelat kvasek a upect chleba je jednoduche. Na to neni potreba zadny socialni site.
Problem je s moukou, tu si radeji nekupujte, vyrobte si svoji. To je take celkem jednoduche, my to delame pravidelne uz nekolik let.
O68l89d12ř75i98c78h 95H65o55r98á16k
Na Babišovo pečivo (stejně tak MEŘO, bioethanol a monopol se státní dotací, stejně tak i na iniciativu ANO 2011) je jediná odpověď - iniciativa Hodně Opravdu Velmi Naštvaní Občané. Zkratku nechť si vytvoří každý sám, určitě by neprošla redakčním systémem. Ta je zároveň odpovědí na nákup jeho tricatelových potravin.
T93a19d83e91á39š 61V41i56k69t26o73r90ý51n
A co setkávat se za účelem výměny kvasinek?
T41o97m80á74š 98K45a28p83l79a35n
Hele, možná blbý dotaz, ale jak potom ten chleba pečete? Nechci "pekárnu chleba", protože mi z ní chleba nechutná (nebo jsem jen možná neměl štěstí, ale ty co jsem měl byly vždy takové jakoby příliš "vlhké" a "utemované").
Spíš jsem přemýšlel, že bych jej udělal normálně v troubě, kde si občas upeču třeba banketky. Je to normální elektrická trouba, nevím ale jak dlouho péct, při jaké teplotě, jestli zezdola či ze shora a jestli se zapnutým větrákem, jestli ten chleba dát do něčeho (vím že někdo peče v nějaké "misce" upletené z nějakého ratanu či co, nebo v nějakém hranatém udělátku), či jestli dát do trouby nějaký velký kámen (to je dobré pro pizzu) atp.
A druhý dotaz - chtěl bych si někdy upéct chleba, jako jsem měl v Itálii - bílý podélný chleba, co měl ohromné bubliny a byla to mňamka i když byl třeba jen politý olivovým olejem. Jak na takový dobrý bílý chleba?
V79l55a60d21i69m93í97r 59S50o20j61k44a
Obojí naleznete na stránkách Pečempecen.cz (tedy u pana Cuketky). Jak francouzské pšeničné bílé pečivo, tak klasickou Šumavu. Automatická pekárna nikdy neutvoří kondukcí tak pěknou kůrku, ta se vypeče jen konvekcí v klasické troubě. Pšeničnožitný chleba na plný kotel 250 °C i s ventilátorem 40 minut (ke konci trochu povolit), pšeničný o dost opatrněji. Na klasickém plechu. Plynová trouba složitější, nutno vyskládat kvůli distribuci tepla šamotkami nebo podobným vhodným stavebním materiálem.
I55v77a64n 54M51a41r85e29k
Tak výroba opravdového chleba je zde vyřešena,domácí máslo z dostatečného množství smetany se dá vyrobit v pohodě taktéž,teď ještě sehnat recept na výrobu pravých Olomouckých tvarůžků poněvadž jak byly za komančů jídlem chudoby v dnešních časech se pomalu svou cenou stávají stejně jako pravý kaviár pochoutkou pro horních 10 000 !
P43e80t82r 96P88a10l40a16v13a
No docela lidi chapu, problem je ale imho i v tom kde sehnat kvalitni mouku, protoze jako vsechno tak i mouka jde mym laickym pohledem s kvalitou do pekla. Takze domaci kvasek resi jen cast problemu nebo se pletu ?
P73a62v54e41l 26O95d51r12a19z53i92l
To bych rád věděl, jak poznáte "laickým pohledem," že jde mouka do pekla.
R85i96c59h19a22r65d 81K82á51b11a
Zalozit doma kvasek zadnou zvlastni vyzvu nepredstavuje, jedine co potrebujete je spravna mouka. Mezi pekari existovalo od nepameti pravidlo, ze pokud se jednomu zkazil kvasek, prisel a dostal cas kvasku, takze tohle je jen takova lidska obdoba, netreba demonizovat. Spise je treba upozornovat na to, ze pecivo (vetsina), ktere se u nas prodava je opravdu k nicemu a je dobre, ze si lidi pecou doma lepsi.
K80a16m59i49l 27P63y72t80e75l54a
a spravna mouka je jaka?
zkousel jsem to se zitnou. nekolikrat. po pocatecnim rozvoneni my vzdycky zkysnul.
M20i34l82o55š 62B21l56e61c41h75t89a
No a časem by jsme se mohli setkat někde "uprostřed" jak to bývalo kdysi, co vesnice to pekárnička a co město tak pivovárek....
J98o95s83e45f 30V72o83m32á28č57k64a
Až se napraví nesmyslné přerozdělování daní v rámci rozpočtového určení daní ve prospěch větších měst, pak možná zbude i na vesnicích a menších městech lidem dost prostředků na to, aby se tam ty pekárny a pivovary uživily...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!