Diskuze

Vzniká nová sociální síť. Místo fotek si lidé vyměňují chlebový kvásek

Nízká kvalita pečiva prodávaného v obchodech žene stále víc lidí k pečení vlastního chleba. Ale vyrobit vlastní kvásek není jednoduché a s hotovým se každý pekař jen tak nepodělí. Proto vznikla iniciativa, ve které si lidé snaží pomoci navzájem sami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak správně voní kvásek? Někde píšou, že NESMÍ po acetonu, jinde, že výborný kvásek je cítit právě po acetonu / ovoci (někdy aceton při kvašení ovoce vzniká).

Každopádně kvásek mám při cca 23°C, což je obecně málo, doporučuje se 30°C, což doma mám jen na settopboxu a tam bych škopek s kváskem dával trochu nerad...;-)

0 0
možnosti

Si myslím, že ten router byl geniální nápad, ale chce to víc dotáhnout. Vyrobit nějaký visutou nádobu (třeba dřevěnou krabičku - ikea, hornbach mají tam i uzavíratelné) a hodit to na nožičky, tak aby byla mezi routerem a krabičkou mezera třeba 1cm a neomezovalo to jeho chlazení. Do krabičky pak strčit samotnou menší nádobu s kváskem. Pak jenom dovnitř strčit čidlo teploměru a zavřít víko větší krabičky. Teď už je jenom je otázka, na kolik by to takto router vytopil. Asi zkusím a pak dám vědět ;-D

0 0
možnosti

co porad mate s tim chlebem.

Udelat kvasek a upect chleba je jednoduche. Na to neni potreba zadny socialni site.

Problem je s moukou, tu si radeji nekupujte, vyrobte si svoji. To je take celkem jednoduche, my to delame pravidelne uz nekolik let.

0 6
možnosti

Na Babišovo pečivo (stejně tak MEŘO, bioethanol a monopol se státní dotací, stejně tak i na iniciativu ANO 2011) je jediná odpověď - iniciativa Hodně Opravdu Velmi Naštvaní Občané. Zkratku nechť si vytvoří každý sám, určitě by neprošla redakčním systémem. Ta je zároveň odpovědí na nákup jeho tricatelových potravin.

14 0
možnosti

A co setkávat se za účelem výměny kvasinek?

6 1
možnosti

;-D;-D;-D Tak teď jsme mě dostal R^

4 0
možnosti

Hele, možná blbý dotaz, ale jak potom ten chleba pečete? Nechci "pekárnu chleba", protože mi z ní chleba nechutná (nebo jsem jen možná neměl štěstí, ale ty co jsem měl byly vždy takové jakoby příliš "vlhké" a "utemované").

Spíš jsem přemýšlel, že bych jej udělal normálně v troubě, kde si občas upeču třeba banketky. Je to normální elektrická trouba, nevím ale jak dlouho péct, při jaké teplotě, jestli zezdola či ze shora a jestli se zapnutým větrákem, jestli ten chleba dát do něčeho (vím že někdo peče v nějaké "misce" upletené z nějakého ratanu či co, nebo v nějakém hranatém udělátku), či jestli dát do trouby nějaký velký kámen (to je dobré pro pizzu) atp.

A druhý dotaz - chtěl bych si někdy upéct chleba, jako jsem měl v Itálii - bílý podélný chleba, co měl ohromné bubliny a byla to mňamka i když byl třeba jen politý olivovým olejem. Jak na takový dobrý bílý chleba?

0 0
možnosti

Obojí naleznete na stránkách Pečempecen.cz (tedy u pana Cuketky). Jak francouzské pšeničné bílé pečivo, tak klasickou Šumavu. Automatická pekárna nikdy neutvoří kondukcí tak pěknou kůrku, ta se vypeče jen konvekcí v klasické troubě. Pšeničnožitný chleba na plný kotel 250 °C i s ventilátorem 40 minut (ke konci trochu povolit), pšeničný o dost opatrněji. Na klasickém plechu. Plynová trouba složitější, nutno vyskládat kvůli distribuci tepla šamotkami nebo podobným vhodným stavebním materiálem.

0 0
možnosti
Foto

I55v77a64n 54M51a41r85e29k

2. 1. 2013 17:18

Tak výroba opravdového chleba je zde vyřešena,domácí máslo z dostatečného množství smetany se dá vyrobit v pohodě taktéž,teď ještě sehnat recept na výrobu pravých Olomouckých tvarůžků poněvadž jak byly za komančů jídlem chudoby v dnešních časech se pomalu svou cenou stávají stejně jako pravý kaviár pochoutkou pro horních 10 000  ! R^

4 1
možnosti

No docela lidi chapu, problem je ale imho i v tom kde sehnat kvalitni mouku, protoze jako vsechno tak i mouka jde mym laickym pohledem s kvalitou do pekla. Takze domaci kvasek resi jen cast problemu nebo se pletu ?

0 0
možnosti

To bych rád věděl, jak poznáte "laickým pohledem," že jde mouka do pekla.;-)

2 0
možnosti

Zalozit doma kvasek zadnou zvlastni vyzvu nepredstavuje, jedine co potrebujete je spravna mouka. Mezi pekari existovalo od nepameti pravidlo, ze pokud se jednomu zkazil kvasek, prisel a dostal cas kvasku, takze tohle je jen takova lidska obdoba, netreba demonizovat. Spise je treba upozornovat na to, ze pecivo (vetsina), ktere se u nas prodava je opravdu k nicemu a je dobre, ze si lidi pecou doma lepsi.

11 0
možnosti

a spravna mouka je jaka?

zkousel jsem to se zitnou. nekolikrat. po pocatecnim rozvoneni my vzdycky zkysnul.

1 0
možnosti
Foto

No a časem by jsme se mohli setkat někde "uprostřed" jak to bývalo kdysi, co vesnice to pekárnička a co město tak pivovárek....R^

12 0
možnosti

Až se napraví nesmyslné přerozdělování daní v rámci rozpočtového určení daní ve prospěch větších měst, pak možná zbude i na vesnicích a menších městech lidem dost prostředků na to, aby se tam ty pekárny a pivovary uživily...

1 1
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!