náhledy
"Svému farmáři" zvířata bezmezně důvěřují.
Autor: Iva Dubuissez
Kozí farmu tu sice neplánovali, navíc je to dřina, ale neměnili by.
Autor: Iva Dubuissez
Nejdřív si vyráběli sýry jen pro sebe a nejbližší rodinu. Jenže poptávka se s přibývají produkcí a rozrůstajícím se stádem stále zvyšovala.
Autor: Radomír Dohnal
Pan Vlček chce mít pestré stádo koz, od každého plemene něco.
Autor: Radomír Dohnal
Pan Vlček chce mít pestré stádo koz, od každého plemene něco.
Autor: Radomír Dohnal
V sezoně je fofr, od rána se dojí a zpracovává mléko, v zimě bude klidněji, to se kozy nedojí.
Autor: Radomír Dohnal
Každá koza je povahově jiná, některé se rády mazlí.
Autor: Radomír Dohnal
Všechna zvířata mají na této rodinné farmě svoje jméno.
Autor: Radomír Dohnal
Tady je kozám hej, celý den jsou na čerstvém vzduchu. Produkty z jejich mléka ovšem nálepku bio nemají.
Autor: Radomír Dohnal
Martin Vlček s přítelkyní uprostřed stádečka koz.
Autor: Radomír Dohnal
Kozy jsou chytré i zvědavé jako opice, to potvrzuje i pan Vlček.
Autor: Radomír Dohnal
Výrobna sýrů musí splňovat přísné hygienické normy.
Autor: Radomír Dohnal
Mléhko se tu musí pokaždé zpracovat hned po nadojení.
Autor: Radomír Dohnal
Vládne tu pohoda.
Autor: Iva Dubuissez
Kozy jsou celoročně venku, před nepohodou se mají kam schovat.
Autor: Iva Dubuissez
Kozy jsou celoročně venku, před nepohodou se mají kam schovat.
Autor: Iva Dubuissez
Kozy zkoušejí, co si mohou dovolit.
Autor: Iva Dubuissez
Kozy se umí i mazlit.
Autor: Iva Dubuissez
Kůzlata jsou samozřejmě nejroztomilejší.
Autor: Iva Dubuissez
Pan Vlček začne kozy svolávat a za chvíli se k němu seběhne přes padesát zvířat.
Autor: Iva Dubuissez
V sezoně se den smrskne na dojení a zpracovávání mléka. Sýry ale za to stojí.
Autor: Iva Dubuissez
Celou technologii zpracování mléka i výroby sýrů si pan Vlček nastudoval sám.
Autor: Iva Dubuissez