náhledy
Ingredience potřebné pro jablečné řezy
Autor: Jiří Savinec
Máslo vyšlehejte do pěny spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem a přidejte špetku soli.
Autor: Jiří Savinec
K máslové pěně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, celá vejce a těsto důkladně vymíchejte ruční metlou.
Autor: Jiří Savinec
Povrch těsta potřete zlehka rozšlehaným vejcem a posypte hustě mandlovými lupínky
Autor: Jiří Savinec
Pečte dozlatova, ale dávejte pozor, aby se lupínky nepřipálily. Teplý plát na plechu rozdělte na dvě poloviny.
Autor: Jiří Savinec
Oloupaná jablka zbavená jadřinců a nakrájená na kostky zalijte vodou a pod pokličkou poduste.
Autor: Jiří Savinec
Jablka rozvařená doměkka jemně rozštouchejte a zavařte do nich pudink rozmíchaný v trošce vody nebo džusu.
Autor: Jiří Savinec
Provařený jablkový pudink odstavte a horký naneste ve vyšší vrstvě na jednu polovinu plátu, obrácenou mandlovým posypem dolů.
Autor: Jiří Savinec
Zvlášť vymíchejte jogurt s cukrem včetně skořicového, vmíchejte ušlehanou smetanu a podle návodu připravený ztužovač.
Autor: Jiří Savinec
Tuhnoucí jogurtovou pěnu rozetřete co nejrychleji na povrch jablečného pudinku a poměrně vysokou vrstvu pěkně uhlaďte.
Autor: Jiří Savinec
Na bílou náplň přiklopte druhý pečený plát, ale mandlovým posypem navrch, a lehce moučník přitlačte. V chladu ho nechte ztuhnout.
Autor: Jiří Savinec
Přestože se jablečný pudink vařením rozjasní, v řezech lehce zrůžoví. S jogurtovou náplní ochucenou skořicí fantastická kombinace.
Autor: Jiří Savinec
Přestože se jablečný pudink vařením rozjasní, v řezech lehce zrůžoví. S jogurtovou náplní ochucenou skořicí fantastická kombinace.
Autor: Jiří Savinec