Diskuze

VIDEO: Z českých jahod by legendární zmrzlinu ze Světozoru nevyrobili

Je točená jahodovo-banánová zmrzlina z pasáže Světozor u Václavského náměstí skutečně z ovoce? Dnešní čtyřicátníci a padesátníci na ní vyrostli, i dnes si rádi na kornout vystojí frontu. Recepturu nám ve Světozoru neprozradili, ale jahody a banány v ní skutečně jsou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P72e48t31r 91J38u51s83t

18. 8. 2014 17:40

Moooc dobrá zmrzka je Vanille na Náměstí Míru :D

0 0
možnosti

Panu Hájkovi bych chtěla trochu osvěžit paměť, aby mohl dále podávat správnéinformace svým zaměstnancům, např. panu Sochorovi, a ostatním, kteří mají zájem.  Ovocná jídelna na Václavském nám, od kteréOvocný Světozor převzal veškeré receptury, byla založena v 60. letech.Receptura na banánovou/jahodovou zmrzlinu nevznikla za první republiky, aleprávě v Ovocné jídelně na Václavském nám v 60.letech.  Zakladatelem Ovocné jídelny a  vynálezcem veškerých receptur, i banánové/jahodovézmrzliny, byl pan RUDOLF LINKA. Panu Linkovi pan Hájek může velmi děkovat zasvůj úspěch. Koncem 70. let p. Hájek, díky komunistickému režimu, převzalOvocnou jídelnu a  také receptury.Doufám, že pan Hájek má trochu slušnosti a nebude se chlubit cizím peřím.

2 0
možnosti

no ale pan hájek se v článku nechlubí ba co víc ani do článku neřekl jediné slovo

0 1
možnosti

Ceny mají na webu. Hledej, šmudlo!

0 2
možnosti

Nikdy jsem tam nebyl a ani neslyšel, takže jak pojedeme zas někdy s rodinou (možná i sólo) do Prahy, tak se do světozoru určo zastavíme. A jen tak pro zajímavost, můžete někdo napsat, co jedna zmrzka stoji? Tipuji, že se to pohybuje v řádů desetikorun?

0 0
možnosti
Foto

J92a43n 87Č75e34r25m40á42k

3. 8. 2014 10:54

nejlepší je stejně Opočenská... :-)  

Dobrá je prý ještě Tatrazmrzka... Pokud na ni narazím, určo ji ochutnám...

 Pokud je tedy smetanová... Vodové nejím!... :-P

0 1
možnosti

Opočenská psedozmrzlina vyrobená z prášku, který se smíchá s vodou? To považujete za nejlepší zmrzlinu?

3 0
možnosti

já miluji čokoládovou a mrože s bílou čokoládou. Ale tato zmrzlina je prostě skvělá, dlouho jsem jí neměla a článek mi dělá chutě, škoda že nejsem v Praze a jinde nebývá

0 0
možnosti

Měl jsem a je odporná

2 6
možnosti
Foto

Zrovna včera jsem si dal půl vaničky karamelové zmrzliny Tesco a jedním slovem - lahoda. Nějakej Světozor mi může být ukradený.

0 15
možnosti

V létě jednoznačně upřednostňuji zmrzliny nesmetanové, tedy vodové. A z těch je ta od Hájka fakt luxusní. Ale výborné (a velký výběr příchutí) mají také v Poděbradech ve stánku před vstupem na "lázeňskou třídu" ve směru od náměstí. :)

1 0
možnosti

Jinak ze smetanových mám ráda Tatrazmrzku, bohužel na tu je celkem problém narazit. Loni ji měli třeba u pražské zoo v té restauraci před vchodem.

0 0
možnosti

J48a89n 22N38o83v62á39k

3. 8. 2014 0:13

btw "tesco" - kdyby o tom něco věděli věděli by ste že Tesco spolupracuje s britskou vládou a účelem této spolupráce je zajistit zasobováním např pomocí projektu VALUE alespon nečím ty nejchudší obyvetele, podílet se na přežití doby krize případně války - a v podstatě jde o politní nácvikový projekt jak rychle jednat a zasobovat obyvatelstvo aspon necim v pripade ze neni skoro nic ani zboží ani peníze...... VALUE akceptuje nástup krize a hrozbu rozšíření války - tak mě fascinuje jak si mlsáte to je moc tw.;-DRv

0 3
možnosti

J90a63n 30N72o70v61á57k

3. 8. 2014 0:15

To totiz odlišuje Tesco od tech ostatní ruznych marketu a rad potravin - zatímco to ostatní jsou čistě komerční projekty toto je částečně komernčí částečně sociální projekt který bude nějak pokračovat i kdyby byl prodělečný :-)

0 3
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...